האם כבד יכול לכאוב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כבד יכול לכאוב?
    דנה
    10/10/2009

בהבט עצבים כמו על העור או בקיבה וכו?
    אני משוחמת פיברוזיס 4 ,PSC והרבה אורסוליט. עברתי שחרור סתימה ב IVC שמוביל דם בסביבת הכבד ועדיין הכבד מגורגר מצולק נראה כמו מכתשי ירח ומה לא

לאחרונה כואב לי מאד מהאזור הזה בבטן. לחץ בצלעות. אחרי האוכל כאילו סכין חותכת אותי שם. והUS מראה שאין גדילה מיוחדת של כבד או טחול

האם ייתכן שכבד כואב או מקרין כאב מחמת הרעה בפיברוטיות למשל? במלקות שעל פניו? מה מנגנון הכאב של הכבד עצמו?
    בנוסף , האם חשיפה לחום עז כמו בג'קוזי או סאונה מועילה? קור?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם כבד יכול לכאוב?

הוספת תגובה

• כבד כואב

פרופ` אלי צוקרמן
    10/10/2009

בד"כ רקמת הכבד עצמה אינה כואבת אלא כאשר יש לחץ או מעורבות של המעטפת של הכבד שהינה עשירה בעצבים. במחלות רבות עלולה להיות תחושת "אי נוחות בכבד" אולם לא כאב עז. פיברוזיס או שחמת אינם קשורים בכאב.
    כאבים עשויים להיות קשורים במחלת דרכי המרה (כמו PSC) בגלל זיהום, אבנים או "בוץ" בדרכי המרה וחסימות משמעותיות של דרכי מרה מחוץ לכבד . מקרים אחרים הגורמים לכאב "בכבד" קשורים בגידול(ים), אבצסים או נמק של רקמת כבד ע"ר אוטם או גידול. אמצעי ההדמיה והבירור מגלים סיבות אלו ללא קושי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. ומה לגבי חום וקור?

דנה
    11/10/2009

החשיפה לחום קור מועילה / מזיקה לכבד משוחם ומצולק לעייפה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכבד

פרופ` אלי צוקרמן
    11/10/2009

אין מניעה לחשיפה לקור או חום ואין לכך השפעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו