מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורסוליט + PSC = ?טלילה פ15/11/2009
אני משוחמת PSC עם פיברוטיות קשה. הכי.
דילמה קיומית:
גרד מול כאבי בטן
שאלה 1 האם אורסוליט מתפקד כעזר בעת העיכול , מאין תוסף מיצי מרה לכבד שכבר לא מייצר מרה ? (כי יחד עם אורסוליט לא כואב לי יותר אחרי ובזמן האוכל.... מוזר) מצד שני ,יותר מידי אורסוליט מייד מתחיל גרד. מה עושים??
שאלה 2 : מאז היוודא דבר המחלה אני עושה ספורט ושוברת שיאים. בריצה למרחקים ארוכים (30 ק"מ) , כדורעף ושחייה (4 ק"מ) שאני לא מאמינה על עצמי. האם המחלה לא אמורה להתיש ולהחליש את הגוף? מתי היא תתחיל להשפיע?
שאלה 3: למה ככ ככ ככ קשה להיפגש עם רופא כבד בארץ? אני עד היום שילמתי לקופת חולים סכום של בסביבות חצי מיליון שח מהמשכורות ופעם אחת בחיים רוצה רופא אז: "יש לנו רק עוד 3 וחצי חודש" :-( למה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSC
פרופ` אלי צוקרמן15/11/20091. אורסוליט במקרים של מחלות מרה כולסטטיות (PBC ו PSC) לא ניתן "כתוסף מיצי מרה" אלא לשינוי היחס בין מלחי מרה שהם רעילים לדרכי המרה וגורמים נזק לבין מלחי מרה"טובים" שמגנים על דרכי המרה (וזאת לטובת מלחי מרה טובים). לאורסוליט תכונות נוספות כמו מודולטור של התגובה החיסונית (דיכוי תהליכים דלקתיים), מעכב אפופטוזיס (מות מתוכנן של תאים כתוצאה מנזק) ועוד. לעתים הגרד מתגבר בנטילת אורסוליט באופן פרדוקסלי בעקר בימים הראשונים אולם אפקט זה חולף בהמשך. צריךלמצוא את האיזון של המינון בו אורסוליט מקל ולא מגביר תופעות או קשור בתופעות לואי. לאחרונה עולה כי מינונים גבוהים של אורסוליט (25-30 מ"ג לק"ג משקל גוף) כפי שהומלץ בשנים האחרונות אינם בהכרח משפרים פרוגנוזה והישרדות אלא אף להיפך.
2. המחלה עלולה בהחלט לגרום לתשישות ועייפות אולם לא בכל החולים ולכן לא בהכרח "היא תופיע מתישהו"
3. איני יכול להעיד על מרפאות כבד במרכזים שונים בארץ. ביחידת הכבד שבניהולי ומרפאתה במחוז חיפה וגליל מערבי של הכללית, זמן ההמתנה המקסימלי בין 2-4 שבועות ובמקרים דחופים אין זמן המתנה כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי כבד וחיסון שפעת חזירים -
טלילה פ15/11/2009האם זה מסוכן לחולה שכמוני? החיסון?
שהרי הכבד אחראי על המערכת החיסונית. האם אין חשש שברגע שאקבל החיסון אחלה בשפעת החזירים וייגרם לי נזק ?
ועוד דבר מה קריטי:
האם ייתכן קשר בין הגדלת טחול (שלי כבר ענק ממש ורק גדל , וכבר לוחץ כל הזמן יוצא בין צלעות שמאל כמעט) לבין השחמת ? הPSC? האורססוליט?
תודה על הכל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת חזירים
פרופ` אלי צוקרמן17/11/2009לא החיסון מסוכן לחולה כמוך אלא שפעת החזירים
הטחול המוגדל קשור למחלתך בגלל עלית הלחץ בכלי הדם הכבדיים (portal hypertension)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. portal hypertension???
טלילה פ17/11/2009ראשית תודה על הכל.
כרגע מה הכוונה לגבי הלחץ בכלי הדם הכבדיים? איך מפחיתים אותו מיידית?
כואבת הבטן כואב מתחת צלעות שמאל. מין לחץ. הרבה כאבים אחרי האוכל האורסוליט כבר לא עוזר כתחליף מרה בימים האחרונים. הגרד בעיצומו בלתי נסבל למרות ה1200MG אורסוליט ביממה. תור לרופא כבד עוד חודש בלבד. ואין עם מי לדבר. מה אתה מציע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלילה
פרופ` אלי צוקרמן22/11/2009לגבי יל"ד פורטלי- לא מדובר בטיפול מיידי אלא טיפול תרופתי בתרופה הנקראת דרלין במינון המקסימלי הנסבל בלי הורדה משמעותית של הדופק ו/או לחץ דם סיסטמי. ההשפעה הינה ארוכת טווח ולא מיידית. לגבי הגרד יש אפשרויות נוספות כמו כולסטיד (כקו ראשון נוסף) , ריפמפין (שלב שני) או REVIA (כקו שלישי). כל התרופות חייבות להנתן ע:י הרופא המטפל ו2 האחרונות דורשות פיקוח וניטור קפדני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את רוצה יש קבוצת תמיכה לחולי PSC
מיכאל28/11/2009טלילה שלום
גם אני חולה PSC כבר כשנתיים
יש לנו קבוצת תמיכה ב-facebook
PSC support in Israel. של חולי PSC בישראל
תוכלי לקבל עוד מידע ולדבר עם חולים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהורד מינון אורסולית או לא?
חיים בורמסטר29/11/2009פרופ. קוניקוף המליץ להוריד את המינון של אורסולית לחולי PSC כמוני ל 15mg לקילו. אתה מסקים?
כריסטיאן בורמסטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון אורסוליט ב PSC
פרופ` אלי צוקרמן04/12/2009לאחרונה כפי שציינתי בתשובות קודמות, יש עדות שמינון גבוה של אורסוליט אינו מיטיב את המהלך אלא אף קשור בפרוגנוזה רעה יותר ולכן בהחלט יש מקום לשקול הורדת המינון ל15 מ"ג לק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חיים בורמסטר10/12/2009תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)