הפטיטיס סי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפטיטיס סי
    מיכל
    20/04/2010

אתמול קיבלתי תוצאות של בדיקות דם, שמראות כי יש לי את הנגיף. השאלה הראשונה שלי היא מהי בדיקת PCR? שאלה שניה: האם ניתן לדעת כמה זמן קיים אצלי הנגיף? שאלה שלישית: האם קיימת תרופה שמעלימה את הנגיף לחלוטין? שאלה רביעית: אני עדיין רווקה וללא ילדים. האם זה אומר שמעתה והלאה אצטרך לקיים יחסי מין עם קונדום על-מנת לא להדביק את בן זוגי? האם המשמעות של להביא ילדים לעולם אומרת שהם יהיו נשאים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס סי

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

פרופ` איתן מור
    21/04/2010

הבדיקה מזהה את נוכחות החלבון הנגיפי בדם בשיטה מולקולרית (polymerase chain reaction). בדיקה זו אינה אומרת כמה זמן נמצא הנגיף ואין לזה חשיבות. השאלה היותר חשובה היא האם יש או אין פגיעה כבדית לצורך זה כדאי שתתייעצי עם מומחה למחלות כבד באיזור מגוריך.
    הטיפול התרופתי הקיים כיום מבוסס על מתן זריקה פעם בשבוע של אינטרפרון וכדורים של תרופה בשם ריבורין. טיפול זה מותאם בהתאם למידת הפגיעה בכבד והכייל הנגיפי בדם ולא ניתן כטיפול מניעתי- לשם טיפול שוב חייבים בדיקת רופא מומחה במחלות כבד.
    לגבי השאלה של יחסי מין אמנם הסיכון להדבקה הוא נמוךביותר 3-4%,כך שאם יש פרטנר קבוע אין צורך בקונדום אך אם יחסי מין מזדמנים מומלץ שימוש בקונדום. קים סיכון קטן ביותר להעברה ורטיקלית לצאצאים אולם עפ"י הפרסום ב Lancet מרבית הילודים ינקו את הווירוס מהדם, כך שפרקטית אין מניעה ללידה רק רצוי בדיקה של הילודים לאחר הלידנה. חוץ מזה אולי עד אז תהיה תרופה יעילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו