מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן הכבדמורן09/05/2010
שלום
אבא שלי חלה בסרטן הכבד והוא נפטר לאחר שנה..
ועכשיו אני לומדת ריפואה (שנה א) ומסקרן אותי לדעת למה לא כרתו את החלק שיש בו גידול או למה לא עשו השתלת כבד
שדבר זה יהווה פתרון הבעיה כי קראתי באינטרניט שהכבד צומח מהר מאוד שגם אפשר לכרות ממנו 80% ולא תהיה בעיה ..
מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בכבד
פרופ` איתן מור10/05/2010שלום מורן,
ראשית, צר לי לשמוע שאביך נפטר. התשובה לשאלתך אינה פשוטה ובעצם תלויה בסוג הגידול בכבד ובנתונים כאשר הגיע לניתוח הכריתה.
סביר להניח שמצבו היה טוב ומחלת הכבד הבסיסית שלו לא היתה בדרגת חומרה גבוהה (Child's A). עם זאת צריך להבדיל בין שתי סוגי ממאירויות hepatocellular carcinoma ן cholangiocarcinoma. בגידול השני טיפול הבחירה הוא כריתה אם אפשר בגידול הראשוני לרוב מתלווה למחלת כבד. בחלק מהמקרים יש אכן מקום לכריתה בהתאם לגודל הגידול, מיקומו בתוך הכבד וחומרת מחלת הכבד הנלוית. עם זאת, אכן מרבית המועמדים יופנו לשקול אפשרות השתלה במידה והגידול קטן מ 5 סמ. כך שללא נתונים אלו קשה לענות לך תשובה ספציפית לגבי אביך.
בברכה,
פרופ' מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן הכבד
מורן10/05/2010היי שוב ..
השאלה לי למה השתמשו בכימותרפיה
ולא כרתו את הגידול או עשו השתלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)