כבד בעל מרקם מגורגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד בעל מרקם מגורגר
    אורח
    17/05/2010

האם כבד מגורגר מעיד בהכרח על שחמת?
    גם אם כל שאר הבדיקות תקינות
    לא יכול להיות מצב שבו הכבד מגורגר אך אין שחמת
    אני מדבר על אדם בעל הפטיטיב B עם עומס נגיפי מדיד אך נמוך
    מודה על כל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד בעל מרקם מגורגר

הוספת תגובה

• כבד מגורגר

פרופ` איתן מור
    20/05/2010

כבד מגורגר באולטראסאונד הוא בד"כ מעיד על כבד עם מחלה אם כי האאולטראסאונד היא בדיקה סוביקטיבית. החשד גבוה יותר שאכן מדובר במצב מחלה כאשר יש נשאות של נגיף הפוגע בכבד.
    אין זה אומר את מידת הפגיעה בכבד. היום יש את הפיברוסקן מכשיר המודד האם הכבד פיברוטי או מצולק ובאיזו מידה. כמובן הבדיקה היחידה שתעיד על מצב מחלה ומידת הנזק היא ביופסיה. בכל מקרה רצוי בקורת והכוונה של רופא מומחה למחלות כבד.
    בברכה,
    פר' מור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד מגורגר

רחל ארבל
    14/03/2013

בת 32 בריאה לפני יומיים עשיתי אולטראסונד בטן עליונה הנה הממצאים כבד אינו מוגדל מרקמו מגורגר השאר במפ השאלה שלי עליך מה זה כבד מגורגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד

רחל ארבל
    27/03/2013

בת 32 לפני שנה עשיתי אולטראסונד בטן עליונה תקין לפני חצי שנה גילו כבד בגודל תקין ומרקמו מגורגר ושאר במפ השאלה שלי אליך מה זה מעיד העים יש טיפול אושה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו