מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובחנתי כנשא נגיף של הפטיטיס b מהרון30/05/2010
השבוע אובחנתי כנשא נגיף של הפטיטיס b, הרופא שלי אמר לי שעליי ללכת למומחה לבעיות כבד, אבל עד אז אני אשמח אם תוכלו לתת לי קצת פרטים על הנגיף.
שאלה חשובה שאני עדיין מנסה למצוא לה תשובה היא: איך יכול להיות שאני נדבקתי בנגיף? רופא היחידה נתן לי כמה סיבות שהן גורמות להידבקות כמו:
1. יחסי מין.
2. שימוש בסמים במזרקים.
3. מגע של דם שלי עם דם של מישהו נגוע וכ'ו.
העניין שמטריד אותי הוא שאף אחת מהאופציות הנזכרות פה לא נראות לי הגיוניות כי אני בחיי לא קרה לי אירוע שבו הזרקתי סמים, או שדם שלי נגע בדם של דם מזוהם, ואו אירוע שבו קיימתי יחסי מין שיכלו לסכן אותי.
אבל אני כן זוכר מקרה שבו טופלתי אצל רופא שיניים שבו הרופא עקר לי שן והמקום היה עם דם האם יכול להיות קשר? האם אפשר לדעת מתי נדבקתי בנגיף הזה?.
אני אשמח לקבל תשובה ובכלל כל מידע על הנגיף הזה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
פרופ` אלי צוקרמן01/06/2010שלום רב
הזיהום בנגיף נרכש גם בהדבקה "ורטיקלית" כלומר בזמן הלידה מהאם או בילדות תוך מגע קרוב במשחק למשל עם ילדים אחרים כאשר יש פצע פתוח ו/או מפריש (בד"כ עד גיל 6- גיל בו המערכת החיסונית עדיין לא בשלה דיה). הדבקה זו נפוצה במגזר הערבי, בעולים מארצות צפון אפריקה וגם ייתכן שנרכשה במזרח אירופה (רומניה ובריה"מ לשעבר). הנגיף עשוי להיות במצב של נשא-כלומר קיים ברמה נמוכה בכבד ובדם אבל אינו גורם למחלה. מאידך עלול לדבק אחרים ביחסי מין למשל. בנוסף, ייתכן מצב של מחלת כבד עם הפרעה בתפקודי כבד ("הפטיטיס") עד כדי מחלה משמעותית -שחמת הכבד או צירוזיס. יש להוועץ ברופא למחלות כבד. מומלץ לבדוק את שאר בני המשפחה כולל אחים, אחיות והורים ולציין שלעתים אין מקור הדבקה ברור אצל חלק מנושאים את הנגיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)