אנזימי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנזימי כבד
    בחור
    19/06/2010

שלום
    אני בן 25 ברקע של אשכיים נעלמים והשמנת יתר, בבדיקת דם שבצעתי לפני שבוע יצא שאנזימי הכבד מאוד גבוהים , אנזים כבד א 55
    אנזים כבד ב 95
    מה זה אומר ?? יש לי מחלת כבד??
    אני צריך לפנות לרופא כבד?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנזימי כבד

הוספת תגובה

• אנזימי כבד

פרופ` אלי צוקרמן
    22/06/2010

לא ברור אילו אנזימים מוגברים. ברוב המקרים אם מדובר ב ALT ו AST רוב הסכויים שמדובר בכבד שומני במיוחד שברקע השמנת יתר. יש כמובן להוציא מחשבון סיבות אחרות ולשם כך לפנות למרפאת כבד להשלמת הבירור וההערכה. לא בכל מקרה בו נצפית עליית אזימי כבד מדובר בבעייה משמעותית ולכן אין צורך בדאגה מיותרת. מאידך הבירור חייב להתבצע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן צדקת!!!

בחור
    22/06/2010

אני התכוונתי לאינזימים AST/GOT=55 ו ALT/GPT=98
    אני כן מאוד שמן 130 ק"ג ו גובה 180 , ויש לי חוסר טסטסטרוןשאולי גם זה משפיע אולי?,,

בכל זאת המילים שלך רגעו אותי מאוד, במיוחד שקצה לי קצת מבחינת הזמן להגיע לרופא כבד עכשיו

המון תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו