סיכון לכבד מהורמונים ומתחליף טבעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכון לכבד מהורמונים ומתחליף טבעי
    ענת
    25/07/2010

שלום, אחרי שנה בה אני מטופלת בהורמונים (אקטיבל) למניעת תופעות גיל המעבר אפסיק בקרוב ליטול אותם (בעצה אחת עם הגניקולוג) כדי לבחון אם התופעות התמתנו או חלפו. הוצע לי להשתמש לפרק זמן בתחליפים טבעיים - הבעיה שעל הפופולריים ביניהם שהוצעו לי במחלקות הטבע כמו למשל קוהוש שחור . רשומה אזהרה על נזק אפשרי לכבד. יחד עם זאת גם בהורמונים רשומה אזהרה דומה.. השאלה האם יש תוסף הידוע לכם ככזה שאינו מסכן כבד בריא וניתן ליטול אותו לאורך זמן ללא חשש ובכך "לחסוך" מעצמי את האקטיבל ודומיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כבד והורמונים

פרופ` אלי צוקרמן
    25/07/2010

התועלת מטיפול תחליפי הורמונלי גדולה לאין ערוך מהנזק מתכשירים אלו ולכן רצוי השימוש בהם אם קיימת הוריה שכזו. אכן תוארו מקרים בודדים של נזק טוקסי לכבד מקוהוש שחור אולם אלו נדירים יחסית. התכשירים ה"טבעיים" התחליפיים המאושרים ע"י משרד הבריאות בטוחים אך מאידך יש צורך בעירנות לתופעות לואי ולבצע בדיקות עם הופעת הרגשה לא טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו