בקשת עזרה, מפרופ' צוקרמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשת עזרה, מפרופ' צוקרמן
    שייקה
    29/08/2010

לפרופ' צוקרמן שלום,
    אני פונה אליך בייאוש רב, מקווה שאולי אתה תצליח להאיר לי את המצב .
    אני בחור בן 37 שוקל 95 קילו גובה 193, ללא תלונות גופניות, חשוב לי לציין כי אני לא מעשן (כל סוג של עשב) או שותה אלכוהול. הכל התחיל לפני 5 שנים בבדיקת דם שיגרתית בה יצאו הערכים הבאים :
    alk.pho 160
    alt 119
    ast 57
    cmv igg חיובי
    cmv igm שלילי
    ebv igg חיובי
    hbs שלילי
    hiv שלילי
    התחלתי ברור שחלקו נערך בניו יורק שם גרתי, עברתי שם ביופסיה של הכבד ללא ממצאים (כך אני מבין כי רופאים הסתכלו על התוצאה ) כמו כן עברתי us שגם נרשם שהכבד לא שומני רק שיש לי כליות בגודל 14.8 ומערכת מאספת כפולה. לפני שנה הגעתי לארץ והמשכתי את הברור שכן לא נמצאה סיבה לתפקודי כבד שהמשיכו להיות גבוהים אך סביב אותם ערכים בערך , אך כל רופא רצה להמשיך את הברור ולא נתן לי תמונת מצב . אקצר ואומר בשנה האחרונה נמשכו הברורים בארץ וערכי בדיקות הדם שלי :
    Alpha-1-Antitrypsin 201
    ALKP-Alkaline Phosphatase 137
    ALT 97-118
    GGT 31
    AST 39
    Creatinine (U) /24h 2.4
    MCHC-M.Cell Hb cont. 36.4
    בדיקת נחושת בנורמה וכן בדיקת עיניים לשלילת קייזר תקינה .
    ב - MRI לשלילת כבד שומני, נרשם - כבד תקין במבנהו משערתו כ - 18 ס"מ ללא הסננה בולטת, דרכי מרה אינן מורחבות , שאר איברים ללא ממצא חריג, טחול מעט מטגדל כ- 14.5 ס"מ הומוגני , טחולון 2 ס"מ.
    מקווה שאתה עדיין קורא ולא התייאשת : ) , ניסיתי להציג את המצב, מיותר לציין שאני מאוד ישמח לשמוע את דעתך המקצועית , כל התייחסות תבורך.
    בברכת שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה, מפרופ' צוקרמן

הוספת תגובה

• הפרעה באנזימי כבד

פרופ` אלי צוקרמן
    30/08/2010

אכן מדובר בהפרעה באנזימי כבד כאשר כל הברור ה"קונבנציונלי" בוצע ללא ממצא. המשקל תקין והגדלת הטחול עשויה להיות קשורה לממדי הגוף הגדולים. במספר עבודות שבוצעו במקרים מסוג זה (לא נדירים), ב65% מהמקרים מדובר בכבד עם הסננה שומנית אע"פ שלא נראה ב US וגם בביופסיה ניתן להחמיץ ממצא זה אם אינה גדולה מספיק (יש לברר אורכה כנתון קריטי) או אם ההסננה קלה מאוד ואינה מתבטאת בביופסיה. בחלק מבמקרים הביופסיה תקינה לחלוטין או הפרעה קלה מסוג דלקת לא ספציפית או שינויים אחרים ללא משמעות. מה שברור, המהלך באותם אנשים מסוגך עם הפרעה ממושכת באנזימי כבד ללא סיבה ברורוה ועם ביופסיה תקינה או ללא ממצא משמעותי, שפיר לחלוטין ודורש מעקב בלבד.
    בנוסף: האם אתה עוסק בספורט באופן אינטנסיבי? לעתים אנזימים המשתחררים מהשריר "מחקים" הפרעה באנזימי כבד למרות היחס שכביכול אינו מתאים בין ALT ו AST וזאת בגלל דינמיקת הפינוי של האנזימים הללו.
    בכל מקרה רצוי מעקב וייעוץ מסודר גם בארץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו