הפטיטיס B

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפטיטיס B
    חנה
    26/10/2010

שלום רב.

אני בת 23,לפני חודשיים עשיתי בדיקות לתפקודי כבד שהיו גבוהים, לאחר מכן עשיתי בדיקות להפטיטיס B שראו שאני חולה בהפטיטיס B כרוני, עשיתי גם בדיקת ההפטיטיס כמותי: HBV QUNTITATIVE PCR 30600 (הנורמה 60.0-38000.0). עשיתי בדיקת פיברוטסט: FibroTest F0. ActiTest A0-A1.
    כמו כן היית אצל שני רופאי גאסטרו,ושניהם נתנו לי טיפול שונה.
    רופא אחד:אמר להתחיל לעשות זריקות במשך שנה כדי להוריד את רמת הכמות של הוירוס.
    רופא שני: אמר לחכות עד שיהיה דלקת בביופסית כבד.
    אני פשוט לא יודעת מה לעשות. או להתחיל בטיפול או לא להתחיל? או שיש טיפול אחר עם פחות תופעות לוואי....

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס B

הוספת תגובה

• הפטיטיס B - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    27/10/2010

הטיפול בהפטיטיס B כולל מספר אופציות:
    1. זריקות שבועיות של פגסיס (פג-אינטרפרון) במשך כשנה (או יותר). מומלץ בעיקר הצעירים עם רמה לא גבוהה של הנגיף, ללא מחלות רקע ובעקר עם HBeAg חיובי בדם ויש לברר תשובה זו לפני התחלת טיפול. לטיפול יש תופעות לואי שברוה המקרים נסבלות
    2. טיפול בטבליות (sebivo או baraclude). טיפול זה יעיל, ללא תופעות לואי משמעותיות אולם ניתן לתקופות ארוכות של שנים ובד"ד לכל החיים. עלולה להתפתח עמידות.
    3. המתנה ומעקב בלבד: במקרים של אנשים צעירים עם מחלה קלה או מינימלית (כפי שתיארת ע"פ הפיברוטסט) ועם רמת נגיפים לא עצומה (כפי שאצלך) ניתן להמתין ולהסתפק במעקב (אם HBeAg שלילי). אישית אני הייתי ממליץ שלא נסתפק בפיברוטסטס אלא בביופסיית כבד נאותה ומייצגת ע"מ לקבוע חומרת המחלה מאחר ופיברוטסט לא תמיד מדוייק (אלא אם יש הוראת נגד לביופסיה או חשש גדול מאוד).

לסיכום: 2 האופציות לגיטימיות ואם אנו בטוחים שמדובר במחלה קלה או מינימלית (כפי שתואר אצלך) ניתן להמתין עם טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו