הפטיטיס ב'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפטיטיס ב'
    מושתל
    12/11/2010

ד"ר שלום
    בן 23,עברתי השתלת כבד לפני 4 שני, רקע הפטיטיס ב'
    יש לי כמה שאלות לגבי הנוגדנים של וירוס הפטיטיס ב', עשיתי בדיקות של HBSAg שיצא שלילי בתאריך 18.10.10, גם אני מקבל תרופה חדשה דרך הווריד ששמה Hepagam B שזה עושה נוגדנים לוירוס, הייתי מקבל Omri-heb לפני, אז אני לא מבין כמה נקודות, האם אני נשא הפטיטיס ב' או שאין לי את הוירוס בדם בכלל בגלל שעברתי השתלת כבד ? אני מקבל את התרופה הזו כי אני חולה הפטיטיס ב' אבל הוירוס לא פעיל ? או שאין לי בכלל את הוירוס בדם אבל יש חשש שיחזור ? למה אדם נורמלי שלא עבר את התהליכים הללו לא מקבל הנוגדנים כל כמה זמן בגלל שלא ידבק בוירוס הזה ? או שאדם נורמלי תמיד יש לו נוגדנים ואדם שעבר השתלה נעלמים הנוגדנים ?
    עוד בדיקות שעשיתי בתאריך 18.10.10 :
    HBSAb = 100 mIU/ml -גדול מ
    Hepatitis B PCR = 10 IU/mL
    שאר בדיקות הדם בקשר לכבד תקינים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס ב'

הוספת תגובה

• הפטיטיס ב' - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    14/11/2010

שלום רב
    הסיבה למתן נוגדנים להפטיטיס B לאחר השתלה היא למנוע הדבקה של הכבד המושתל בנגיף ההפטיטיס (HBV). אם הרקע לפני ההשתלה היה הפטיטיס B הרי ששארית נגיף נשארה באתרים אחרים בגוף (כדוריות דם לבנות למשל) ובגלל הטיפול מדכא החיסון (למניעת דחית השתל) עלולה להיות עליה ברמת הנגיף ולהדביק הכבד המושתל. רמת הנוגדנים עלולה בהחלט לרדת לאחר ההשתלה בגלל הטיפול ולעתים להמחק לחלוטין. לעתים מתן נוגדנים "מבחוץ" ניתנת כאשר הכבד המושתל נתרם מתורם שנחשף לנגיף (HBcAb חיובי) או חיובי לנגיף עצמו. העובדה שאתה מקבל את הנוגדן כעת אינה אומרת שאתה נשא בהכרח (הרי ציינת ש HBsAg שלילי) אלא למנוע הדבקה מחודשת של הכבד המושתל משארית נגיף מאתרים אחרים בגוף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו