מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להחליף פרוגרף בתרופה אחרת?מושתל22/11/2010
ד"ר שלום
עברתי השתלת כבד לפני 4 שנים, בן 23
רציתי לשאול בקשר לסכנת התרופות שמקבלים לאחרת השתלת הכבד, בכל התקופות הייתי מקבל את התרופות במינון גבוה, ועכשיו אני מקבל סלספט 1500x2 ופרוגרף 2x2 ואדיפוביר כדור אחד ביום, וכמובן Hepagam b שזה תחליף ל-Omri hep כל חודשיים בערך . השאלה שלי היא לגבי הפרוגרף, קראתי הרבה שהתרופה הזו עושה הרבה בעיות בעתיד כמו גידולים בעור ואפילו סרטן, ויש מישהוא שיש לו גידולים בעור שהוא בן 63 ומטופל אצל רופא עור שהוא מושתל כליה ומקבל פרוגרף, וגם כתוב על כל התרופות שהם עלולות לעשות בעיות של סרטן בעתיד, השאלה שלי היא מה כדאי לעשות בשביל להפחית סכנות בעתיד ? אמרו לי שיש תרופה מחליפה את פרוגרף והיא יותר טובה ששמה רפמיון, האם זה נכון שהתרופה הזאת היא תחליף לפרוגרף ? ויותר טובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
מושתל22/11/2010לפני חודש עשיתי בדיקה של רמת הפרוגרף בדם עם מינון של יום 2x2 ויום שני כדורים בבוקר וכדור בערב, התוצאה היתה 13.2 האם הרמה הזאת גבוה ? כי למרות זאת היה לי דחיה קלה, התחלתי לקבל את המינון 2x2 . מה הרמה הנורמלית של הפרוגרף בדם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחליף פרוגרף בתרופה אחרת? - תגובה
פרופ` איתן מור22/11/2010ראשית אתה מקבל את השילוב התרופתי הטוב ביותר ואין שום סיבה להחליף לרפאימון כי הסיכון לדחיה יהיה גדול יותר שטיפול בתרופה זו. גם לה יש תופעות לואי כגון אנמיה (חסר דם) עליית רמת שומנים בדם ופרוטאינוריה (הפרשת חלבון בשתן). בחולים בהם יש הדרדרות בתפקוד הכלייתי וחולים באמת עם נגעים ממאירים בעור ייתכן ואכן קיים יתרון לרפאימון על פני הפרוגרף. בהעדר סיבוכים אלו אין סיבה להחליף את הטיפול.
רמת הפרוגרף המומלצת בשלב זה של 4 שנים לאחר ההשתלה היא בין 5-8 נג/מל בעיקר כאשר שאתה מקבל גם הסלספט. כדאי ששאלות אלו תפנה לצוות המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)