כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד
    יניב
    26/01/2011

שלום
    מה ההבדל בין כבד שומני לבין NASH המחלה בה אני סובל לאחרונה יש לי כאבים באזור הכבד ולחץ באזור הסרעפת ומתחת לצלעות כאילו "משהו מתהלך שם" ומין צריבות משונות
    תודה על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד

הוספת תגובה

• כבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    28/01/2011

כבדשומני הוא השם הכולל למחלה.ניתן להבדיל בביופסיית כבד בין כבד שומני "פשוט (או עם הסננה שומנית בלבד ללא דלקת ונזק לתאים הקרויה בשפה הרפואית steatosis ) ובין NASH (non alcoholic steatohepatitis מצב בו יש מלבד הסננה שומנית גם דלקת ונזק לתאי הכבד ולעתים הצטלקות או פיברוזיס. לא ניתן ברוב המקרים להבדיל בין 2 המצבים ללא ביופסייה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יניב
    29/01/2011

תודה על התשובה ואיך זה מתקשר למה שאני מרגיש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    30/01/2011

לעתים מחלת הכבד השומני מלווה במיחושים או אי נוחות בבטן ימנית עלינה. אין זה סימן מדאיג ולעתים קרובות גם נסוג ספונטנית. אם מדובר בכאב חזק המפריע לתפקד אין זה קשור למחלת הכבד השומני ויש לבצע בירור כמקובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו