מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה בתפקודי כבדספיר כהן01/03/2011
ד"ר שלום,
לפני כשבוע וחצי התנפחה לי בלוטת הלימפה בצוואר בנוסף להופעת חום מתמשך במשך כשבוע שלווה בחולשה. לאחר ששללו לי את מחלת הנשיקה [EBV], נשלחתי לאולטרסאונד בה נמסר לי שהטחול שלי מוגדל ויש לי בלוטות לימפה נפוחות בשער הכבד.
בדיקות הדם העלו את הממצאים הבאים [אתייחס רק לחריגות]:
CRP- 19.7
ALT- 54.5
AST- 65.8
בנוסף:מהספירת דם הכללית:
WBC- 3.61
PLT- 86.2
ומהספירת דם מבדלת-
NEU- 1.46
מבחינת המשך טיפול- נשלחתי להמוטולוג ולפנימאי.
מקווה שהשאלה שלי רלוונטית לפורום, בכל מקרה אשמח לקבל התייחסות לגבי מה הגורמים שיכולים לגרום לתפקודי כבד גבוהים, והאם יש סיבה מיוחדת שהבלוטות לימפה נמצאות דווקא בכבד?
תודה רבה ד"ר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בתפקודי כבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן01/03/2011השינויים הללו ייתכן וקשורים למחלת חום חריפה זיהומית (ויראלית) ויחלפו לאחר נסיגת המחלה. אם לא היו הפרעות קודם לכן בבדיקות הדם הייתי מחכה לבדיקה חוזרת בעוד כשבוע. יש כמובן לשלול אפשרויות אחרות ובדיקה ע"י המטולוג אכן תתיחס לאפשרויות אלה. אם ההפרעה קשורה למחלת החום, היא תחלוף. קשריות לימפה בשער הכבד אינן בהכרח ממצא מדאיג . הממצא שכיח וכשלעצמו לא מהווה סימן למחלה משמעותית. גם ההפרעה בתפקודי כבד ייתכן וקשורה למחלת החום וייתכן מאוד שתחלוף בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר...
ספיר כהן01/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)