עלייה בתפקודי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה בתפקודי כבד
    ספיר כהן
    01/03/2011

ד"ר שלום,
    לפני כשבוע וחצי התנפחה לי בלוטת הלימפה בצוואר בנוסף להופעת חום מתמשך במשך כשבוע שלווה בחולשה. לאחר ששללו לי את מחלת הנשיקה [EBV], נשלחתי לאולטרסאונד בה נמסר לי שהטחול שלי מוגדל ויש לי בלוטות לימפה נפוחות בשער הכבד.
    בדיקות הדם העלו את הממצאים הבאים [אתייחס רק לחריגות]:
    CRP- 19.7
    ALT- 54.5
    AST- 65.8

בנוסף:מהספירת דם הכללית:
    WBC- 3.61
    PLT- 86.2
    ומהספירת דם מבדלת-
    NEU- 1.46

מבחינת המשך טיפול- נשלחתי להמוטולוג ולפנימאי.
    מקווה שהשאלה שלי רלוונטית לפורום, בכל מקרה אשמח לקבל התייחסות לגבי מה הגורמים שיכולים לגרום לתפקודי כבד גבוהים, והאם יש סיבה מיוחדת שהבלוטות לימפה נמצאות דווקא בכבד?
    תודה רבה ד"ר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה בתפקודי כבד

הוספת תגובה

• עלייה בתפקודי כבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    01/03/2011

השינויים הללו ייתכן וקשורים למחלת חום חריפה זיהומית (ויראלית) ויחלפו לאחר נסיגת המחלה. אם לא היו הפרעות קודם לכן בבדיקות הדם הייתי מחכה לבדיקה חוזרת בעוד כשבוע. יש כמובן לשלול אפשרויות אחרות ובדיקה ע"י המטולוג אכן תתיחס לאפשרויות אלה. אם ההפרעה קשורה למחלת החום, היא תחלוף. קשריות לימפה בשער הכבד אינן בהכרח ממצא מדאיג . הממצא שכיח וכשלעצמו לא מהווה סימן למחלה משמעותית. גם ההפרעה בתפקודי כבד ייתכן וקשורה למחלת החום וייתכן מאוד שתחלוף בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר...

ספיר כהן
    01/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו