בדיקות גסטרו וכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות גסטרו וכבד
    נועם
    11/03/2011

עד 2006 בדיקות הגסטרו היו תקינות. במשך שנים יש לי אנמיה שלא על בסיס ברזל וכן ממשקל נמוך 62 ק"ג וגובה 1.78 אני בן 75 .
    ב- 2009 עקב צרידות ושילשולים בוצע ct בטן ונמצא תקין. ממועד זה אני סובל מכאב בבטן העליונה מימין. נרשם לי אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום ונטלתי במשך שנה. עקב עצירות קשה הפסקתי התרופה לחלוטין לפני כ- 3 חודשים. הכאב והעצירות נמשכים.
    בוצע אולטרסאונד בטן עליונה ונמצא שהכבד אינו מוגדל, מירקמו מעט מגורגר, כנראה על רקע הסננה שומנית כתמית (למרות משקלי הנמוך). בדיקות הליקובקטר וצליאק תקינות.
    בביוכימיה נמצאו חריגות:
    אלק.פוס.- 132 , גוט (אסט) - 43 , גפט(אלט)- 63 , גגט- 104 , סי.פי.קיי - 223 .

בהמטולוגיה מלבד האנמיה וערכים נמוכים נוספים הקיימים כבר שנים רבות צויין רק האי.אס.אר כ- 40
    בדיקות צהבת נגיפית על כל סוגיה וכן מחלת הנשיקה וסי.אר.פי נמצאו תקינות.
    האם יתכן שכל הבעייה בכבד התעוררה בגלל האומפרדקס? מה משמעות הכבד המגורגר?

האם חייבים לעבור שוב את כל בדיקות הגסטרו?
    אודה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גסטרו וכבד

הוספת תגובה

• בדיקות גסטרו וכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    13/03/2011

ההפרעה באנזימי כבד קלה. אם מדובר בכבד שומני למרות העדר השמנה וגורמי סיכון אחרים יש צורך בבירור אצל רופא מומחה למחלות כבד המתבצע על פי פרוטוקול מסודר וידוע וכולל לא רק בירור למחלות ויראליות. כאבי הבטן אענם קשורים לכך ויש להשלים את הבירור לשלשול וכאבי הבטן. לא תמיד הממצא של כבד מגורגר יש לו משמעות אולם לעתים מעיד על הצטלקות (פיברוזיס). רצוי לפנות לרופא המטפל במחלות כבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו