שאלה דחופה- מודאג מתוצאות בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה- מודאג מתוצאות בדיקות דם
    יוסי
    15/05/2011

שלום דר'
    בדקתי באינטרנט עבור אימי את תוצאות בדיקות דם שיגרתיות. לטענת הרופאה שלה הכל בסדר. אך מאחר וראיתי חריגות ונבהלתי מהתוצאות אני חושש לספר לה. אנא עיזרו לי. האם יש מקום להירגע.
    אימי בת - 65 סובלת מלחץ דם גבוה, טריגליצרידים וכולסטרול ואוסטופרוזיס. מקבלת כדורים שונים לכל הנ"ל.מעולם לא עישנה ולא צרכה אלכוהול.
    בבדיקות דם אחרונות הכל בטווח הנורמה למעט קפיצה משמעותית שלא היתה לאורך שנים (בגרף המעקב):
    GOT-39 GGT-110 GPT-58 UREA-BLOOD-45 אנא אני מאוד מאוד מודאג האם זה מצביע על משהו מסוכן. אם כן, מה ניתן לעשות. ואם לא בהכרח מסוכן, אז גם אשמח לדעת מה עלינו לעשות.
    בבקשה, לא יודע מה להגיד לאימי אך מצד שני אני חושש שהרופאה שלה לא מדייקת. אנא עזרתכם,

אגב בדיקות קודמות עד לפני חצי שנה הכל היה תקין לגמרי (חוץ מטריגליצרידים 200).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה דחופה- מודאג מתוצאות בדיקות דם - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    17/05/2011

שלום רב
    אין סיבה לדאגה מיותרת
    ההפרעה אינה חמורה ועלולה להיות קשורה לכבד שומני שמהווה הסיבה השכיחה להפרעה מסוג זה גם אם לא נמצא כבד שומני בUS (אולטראסאונד). יש לבצע בירור בסיסי המקובל במקרים אלו כולל ביצוע US בשאלה של כבד שומני. כמו כן ברור למחלה ויראלית כרונית כמו הפטיטיס B ו C ושאר בדיקות כמקובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוסי
    17/05/2011

תודה מעומק הלב פרופ' יקר. נמשיך המעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו