תפקודי כבד גבוהים ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד גבוהים ועוד
    נעם
    16/05/2011

שלום.
    בבדיקות כלליות שנערכו לי לאחרונה התגלו אצלי תפקודי כבד גבוהים מהנורמה. המדדים:
    GPT - 77 (נורמה עד 45)
    GGT- 86 (נורמה: עד 55).
    הפסיכיאטר שלי אמר לי שהתרופה שלי, אנפרניל, יכולה לגרום לעלייה מסוימת בתפקודי כבד.
    הבעיה היא שאני סובל גם מפטרת כרונית במפשעה (כבר 4 שנים!) ונראה כי הטיפול היחיד שיעזור הוא טיפול תרופתי בלמיסיל (לפי המלצת רופא עור). העניין הוא שלמיסיל ותרופות אנטי פטרייתיות אחרות עשויות לגרום גן הן לעלייה בתפקודי כבד.
    השאלות שלי הן:
    1. האם תרופות אנטי פטרייתיות גורמות תמיד לעלייה בתפקודי כבד.
    2. האם יש סיכון ממשי בתפקודי כבד ברמות האלה.
    3. האם למיסיל יכול לגרום לנזק בלתי הפיך בכבד.
    תודה רבה על ההתייחסות ועל תשומת הלב.
    נעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד גבוהים ועוד

הוספת תגובה

• תפקודי כבד גבוהים ועוד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    17/05/2011

אם הנך משתמש כעת בלמיזיל וההפרעה באנזימי כבד חדשה יש להפסיק התרופה ןלפנות לרופא המטפל. אם אינך נוטל עדיין למיזיל יש לבדוק ולברר כמקובל את הסיבה להפרעה באנזימי כבד (שאינה חמורה כלל ועיקר) כאשר בין הסיבות השכיחות להפרעה כזו נכללות כבד שומני, תרופות (כולל אנפרניל), מחלות ויראליות כרוניןת ועוד. יש סיכוי גבוה שההרעה נגרמת על רקע כבד שומני. האם עלית במשקל בתקופה האחרונה? רמת שומני הדO? יש לבצע בירור כמקובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אלי

נעם
    17/05/2011

תודה רבה על תגובתך.
    אכן עליתי מאוד במשקל בשנה האחרונה - 17 ק"ג! (בגלל האנפרניל). ואכן יש לי כבד שומני. השאלה היא בהינתן הנתונים האלה של תפקודי כבד גבוהים מעט וכבד שומני האם אסור לי בתכלית האיסור להתחיל טיפול בלמיסיל?
    תודה רבה על תשומת הלב.
    נעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו