מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפקודי כבד גבוהים ועודנעם16/05/2011
שלום.
בבדיקות כלליות שנערכו לי לאחרונה התגלו אצלי תפקודי כבד גבוהים מהנורמה. המדדים:
GPT - 77 (נורמה עד 45)
GGT- 86 (נורמה: עד 55).
הפסיכיאטר שלי אמר לי שהתרופה שלי, אנפרניל, יכולה לגרום לעלייה מסוימת בתפקודי כבד.
הבעיה היא שאני סובל גם מפטרת כרונית במפשעה (כבר 4 שנים!) ונראה כי הטיפול היחיד שיעזור הוא טיפול תרופתי בלמיסיל (לפי המלצת רופא עור). העניין הוא שלמיסיל ותרופות אנטי פטרייתיות אחרות עשויות לגרום גן הן לעלייה בתפקודי כבד.
השאלות שלי הן:
1. האם תרופות אנטי פטרייתיות גורמות תמיד לעלייה בתפקודי כבד.
2. האם יש סיכון ממשי בתפקודי כבד ברמות האלה.
3. האם למיסיל יכול לגרום לנזק בלתי הפיך בכבד.
תודה רבה על ההתייחסות ועל תשומת הלב.
נעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים ועוד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן17/05/2011אם הנך משתמש כעת בלמיזיל וההפרעה באנזימי כבד חדשה יש להפסיק התרופה ןלפנות לרופא המטפל. אם אינך נוטל עדיין למיזיל יש לבדוק ולברר כמקובל את הסיבה להפרעה באנזימי כבד (שאינה חמורה כלל ועיקר) כאשר בין הסיבות השכיחות להפרעה כזו נכללות כבד שומני, תרופות (כולל אנפרניל), מחלות ויראליות כרוניןת ועוד. יש סיכוי גבוה שההרעה נגרמת על רקע כבד שומני. האם עלית במשקל בתקופה האחרונה? רמת שומני הדO? יש לבצע בירור כמקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אלי
נעם17/05/2011תודה רבה על תגובתך.
אכן עליתי מאוד במשקל בשנה האחרונה - 17 ק"ג! (בגלל האנפרניל). ואכן יש לי כבד שומני. השאלה היא בהינתן הנתונים האלה של תפקודי כבד גבוהים מעט וכבד שומני האם אסור לי בתכלית האיסור להתחיל טיפול בלמיסיל?
תודה רבה על תשומת הלב.
נעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)