מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקהאורית26/05/2011
עקב ארוע חשיפה שהיה לי ב15/10/2010 החלטתי לעשות בדיקת צהבת סי ועשיתי בדיקה במדיקל סנטר ב18/1/2011 ,כלומר לאחר 3 חודשים ושלושה ימים (שלושה עשר שבועות ו4 ימים)
התוצאה היתה שלילית -ציטוט " HCV Ab Non Reactive Negative
לפני הבדיקה הוסבר לי שעליי לחכות 3 חודשים. כעת שמעתי שצריך אולי 4 חודשים ואף אולי חצי שנה.
אבקש לשאול אם זה נכון ואם כן,
מה שיעור הבדיקות שמתגלות כחיוביות (מתוך סך החיוביות) אשר ניתנות לאיתור בתוך הזמן שאני עשיתי ,ואיזה אחוז כאמור מהבדיקות שמתגלה כחיובי נמצא ככזה לאחר הזמן שעשיתי
אודה על תשובתך המהירה (אני נשוי ונזהרתי עד הבדיקה, ולאחריה הבנתי עד עתה שהכל תקין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן28/05/2011שלום רב
בדיקה סרולוגית (נוגדנים) שלילית לאחר 3 חודשים מהחשיפה שוללת כמעט באופן ודאי הדבקה. אכן יש מקרים בודדים שהסרולוגיה הופכת חיובית לאחר מכן אולם אלו זניחים. הבדיקה ששוללת באופן סופי הדבקה היא בדיקת PCR לHCV-RNA. אם אתה מאוד מודאג אפשר לבצעה. אני בטוח שתהיה שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת PCR לHCV-RNA
אורית29/05/2011כמה זמן לאחר חשיפה ניתן לבצע את בדיקת הPCR לHCV-RNA.
מפני שלאחרונה היה לי ארוע חשיפתי כלשהו שאם כבר הייתי רוצה גם לבדוק.
בנוסף איזהב דיקה זאת האם לקיחת דם רגילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת PCR לHCV-RNA - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/05/2011בדיקה הינה בדיקת דם רגילה. חיובית כבר לאחר שבוע-שבועיים מהדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמההדבקה או מהחשיפה?
אורית29/05/2011מצטער, לא הבנתי.
עד עתה קראתי שמבחינים בין מועד החשיפה לבין מועד ההדבקה(שיכול להיות גם 22 שבועות מאוחר יותר .
בבקשה, למה התכוונת בדיוק שבוע שבועיים מההדבקה (האם התכוונת למועד החשיפה?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמההדבקה או מהחשיפה? - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן30/05/2011כנראה שאכן לא הבנת. קיימת תקופה "לטנטית" שעוברת בין החשיפה להופעת סימפטומים קליניים במידה וקיימת הדבקה. תקופה זו נמשכת בין שבועיים ל4 חודשים. במידה שיש הדבקה (לא בכל חשיפה מתרחשת הדבקה) HCV RNA חיובי כבר לאחר שבוע-10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן ,עדיין לא מבין
אורית01/06/2011אדם עבר ארוע חשיפה להפטיטיס סי ב-1/6/2011 (לצורך העניין דקירה ממחט מזוהמת)
מה התאריך המוקדם האפשרי לבדיקת הHCV RNA ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן ,עדיין לא מבין - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן08/06/2011החל מ 10.6.11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)