תפקודי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד
    סרגיי
    24/06/2011

שלום רב!לאחר ארוע מיני שהיה ליפני שנה התחלתי להרגיש לא טוב ועשיתי בדיקות דם לכל הוירוסים וגם כלליות.וירולוגיה היית שלילית אבל כולסטרול היה גבוה וalt 90.עשו לי us כבד והיה רק כבד שומני.רופא נתן לי סטטינים לכולסטרול.עכשיו לאחר חודשיים של כדורים alt עלה ל117.האם אליי להפסיק עם הסטטינים?יש לומר כי אני לא מרגיש טוב:חולשה,כאבים בצוואר ופריחות מדי פעם.גם תחושת נמול ביד.בדיקות וירולוגיה בוצעו כמה פעמים.3 ו6 חודשים לאחר המגע.מה עוד אפשר לבדוק?
    תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• תפקודי כבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    26/06/2011

התחושות שאתה מתאר קרוב לודאי לא קשורות להפרעה באנזימי הכבד. העליה הקלה ב ALT לאחר סטטינים אינה סיבה להפסקתם. במידה שהרמה ההתחלתית של ALT גבוהה ניתן להמשיך בסטטינים אפילו עד רמה של X3 כלומר במקרה שלך אפילו עד 250 וזאת במידה ואין צהבת (עליה של בילירובין). אני מניח שרמות ה ALT לא תעלנה הרבה מעל לרמה שציינת וייתכן מאוד אפילו שתתחלנה לרדת בהמשך לאחר שיפור ברמת שומני הדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו