מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעט גרגור בכבדשגית27/06/2011
לפני כחצי שנה עשיתי סיטי בטן ושם היה חשד להסננה שומנית (אזור הפודנסי באונה השמאלית של הכבד).עשיתי אולטרסאונד שיצא תקין.היום עשיתי אולטרסאונד שצויין כבד:אינו מוגדל,מרקם מעט מגורגר,ללא תהליכים מוקדיים.
מה זה אומר?נלחצתי מאוד כשקראתי באנטרנט על מחלות כמו שחמת.
ביקשתי מהרופאה הכללית תפקודי כבד והיא נתנה לי מאוד בסיסים.בנוסף קסעתי לגסטרואנטולוג.(מקווה שהוא מתמחה בזה)
האם יש מצבים שזה לא מעיד על מחלה?אני לא שותה אוכלת בריא הולכת הרבה.
אשמח לתשובות והכוונה מה עליי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט גרגור בכבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/06/2011תיאור "גרגור" בכבד ב US אכן עלול להעיד על הצטלקות (פיברוזיס) של הכבד אולם לא בהכרח. על מנת להעריך את חומרת מחלת הכבד (אם בכלל) יש לבחון פרמטרים רבים כולל להתרשם ממרקם הכבד בבדיקה הפיזיקלית אם הכבד נמוש. עצם תיאור ה"גרגור" רק על פי בדיקת US כשלעצמו בהעדר נתונים אחרים אינו בהכרח מעיד על מחלה מתקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות-המשך
שגית06/07/2011הסתכלה על תפקודי הכבד שלי שהיו תקינים ואמרה שאין דאגה.כשלחצתי היא הפנתה אותי לעוד בדיקות .להלן התוצאות:
כימיה בדם
Alpha-1-Antitrypsin | mg/dl | (
131 )
|
Ceruloplasmin | mg/dl | (
32 )
|
וירולוגיה
Hepatitis A - IgG | | POSITIVE
|
Hepatitis B Surface Ag | | NEGATIVE
|
Hepatitis C Ab(EIA) | | NEGATIVE
|
אימונולוגיה
C.R.P | |:קטן מ 0.5 mg/dl
|
TransGlutaminase (IgA) Ab | | קטן מ3
|
Smooth Muscle Ab | | שלילי
|
Antinuclear Ab Adults | | (
0.4 )
Immunoglobulin A | mg/dl |
335
הבנתי שהתוצאות תקינות. האם בדיקות אלה מספיקות?אילו בדיקות עליי לעשות כדי להגיע לאבחנה או ליתר דיוק לשלול מחלות הקשורות לממצא זה?האם גסטרואנטולוג מומחה לכך?כיצד שוללים שחמת כבד ושאר רעות?אני רוצה לישון בשקט.
נתבקשתי לעשות שוב את האולטרסאונד עוד חודש.האם ייתכן שהממצא לא יופיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד מעט מגו
שגית05/07/2011עשיתי בדיקות תפקודי כבד והכל יצא תקין בנוסף גם הגסטרואנטרולוג נתנה לי בדיקות לוירוסים וחיידקים שונים הכל יצא תקין. הרופאה לא ידעה מה זה מגורגר ולא התרשמה כלל. מהי הבדיקה הפיזקלית שהזכרת?מה לבקש מהרופאה? מהם הבדיקות שעליי לבקש כדי לשלול מחלה כלשהי הקשורה לגרגור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד מעט מגו - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן11/07/2011אכן הבדיקות העיקריות הנדרשות בוצעו. יש לבצע הערכה הכוללת פרמטרים שונים (לא רק הבדיקות שציינת) כפי שציינתי בתשובתי הראשונה. אם הכל תקין כולל הבדיקה הגופנית ניתן להסתפק במעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)