אקנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה
    שלי
    17/10/2012

שלום,
    אני בת 29,יש לי אקנה שעובר אחרי טיפולים (מינוציקלין, אדפרין, פוטותרפיה), אבל אחרי תקופה האקנה חוזר. הפנים שלי עם שומניות מוגברת, מכוסות בפצעים אדומים שטוחים קשים (אחרי שעוברים משאירים כתמים אדומים) עם קומדונים לבנים (אני תמיד מפוצצת אותם כך שהם לא נשארים) ומעט קומדונים שחורים.
    איזה דרגת אקנה יש לי?
    מה הטיפול המומלץ באקנה מסוג זה?
    תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שלי
    17/10/2012

האם חשיפה לשמש מומלצת לטיפול באקנה? האם זה יכול לשמש כסוג של פוטותרפיה?
    תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה - תגובה

אורית בן יהודה
    18/10/2012

היי תמי ברוכה הבאה לפורום.
    אין אפשרות לעשות אבחנה על גבי הפורום.
    אך לאור תיאורך אמליץ לך בחום לא לגעת לבדך בפנייך בפעולה זו את מחמירה את מצבך ע"י פיזור חיידק האקנה .
    במקרים כמו שלך השאלה הראשונה שנשאלת היא לגבי המערכת האנדרוקרינית (הורמונלית) . באם יש ספק כל שהוא מומלץ לפנות לאנדרוקרינלוג או גינקולוג ולערוך בדיקה מקיפה כולל שלילת "שחלה פוליצסטית".
    במידה ותכתבי לי האם את סובלת בנוסף משיעור ייתר? באיזה גיל הופיעה הווסת הראשונה אצלך? האם תמיד הייתה סדירה? האם טופלת בגלולות או טיפול הורמונלי אחר או מטופלת עכשיו?
    לאור תשובתך אוכל להמליץ באם מספיק עבורך לגשת לגניקולוג או לאנדרוקרינולוג.
    אשמך לתגובה ממך ומשם נוכל להמשיך
    בברכה אורית בן יהודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שלי
    18/10/2012

אורית שלום, תודה על תשובתך. יש לי שחלות פוליציסטיות- אבחנה של גניקולוג. אבל אני לא סובלת משיעור יתר. את הוסת הראשונה קיבלתי בגיל 12. רוב הזמן הוסת סדירה אבל היו תקופות שלא היתה סדירה. אף פעם לא טופלתי בגלולות, אבל יש לי קושי להיכנס להריון לכן טופלתי באיקקלומין 2 חודשים לפני חודשיים והפסקתי. כמו כן כבר מספר שנים יש לי פרולקטין גבוה (בסביבות 2000) וכרגע אינני בהריון. מה את ממליצה לעשות במקרה שלי?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה -אקנה הורמונאלי

אורית בן יהודה
    18/10/2012

הי, תמי-)
    כמו שחשבתי,אך הייתי צריכה לתשאל אותך ,תודה על תשובתך המפורטת ה מעידה על כך שהאקנה שלך נובע מחוסר איזון הורמנאלי גם שחלות פוליצסטיות גם פרולקטין גבוה.
    במידה ואת ממשיכה בנסיונות להכנס להריון,מאחלת לך מכל הלב הצלחה ובמהרה .אך במצב זה כמובן שנטילת גלולות(שהיו מאזנים אותך הורמנאלית) אינה באה בחשבון .
    חשוב לציין כי מצבך גם גורם למתח נפשי ותסכול שאף הוא תורם להחמרת אקנה, לכן נסי להיות רגועה ואולי להעזר במדיטציה או שיטה אלטרנטיבית שאינה מפריעה במידה ותכנסי להריון כמקווה.
    אני יכולה להמליץ לך על טיפול בחומרים של חברת ביופור לטיפול באקנה הורמונאלי הטיפול כולל סבון , אזלייט למריחה בשעות הלילה- החומצה האזלאית מטפלת באקנה הורמונאלי בבוקר יש למרוח קרםאקנה של אותה החברה וכמובן הגנה מפני שמש.
    תמיד ניתן לשלב טיפול קוסמטי לטפל באור כחול בנוסף .
    נתקלתי במקרים רבים משל נשים/נערות שמסיבות אלו ואחרות לא יכלו ליטול גלולות כמו כן נערים וגברים שאצלם המקור הוא הורמון הטוסטסטרון הגורם העיקרי לאקנה.אצל נשים השחלות מפרישות ראשית טוסטרון שאמור להפוך להורמונים נשיים. במקרה של שחלה פוליסטית התהליך מופרע ולכן יש נוכחות גבוהה של טוסטטרון בדם וכאן הבעייה.
    טיפול מקצועי וההתמדה ושימוש נכון בתכשירים יאפשר לשמור על אקנה הורמונאלי רגוע ומאוזן בכך אני מתכוונת להפחתה משמעותית ביצירת חלב ופצעים ומרקם עור פחות שמנוני.
    ראי בכל כל הכתוב המלצה מנסיוני האישי, חשוב שקוסמטיקאית רפואית טובה תראה אותך תאבחן ותדריך , אין כמראה עניים להתאמת הטיפול הנכון.
    מקווה שהצלחתי להסביר לך את מקור הבעיה ודרך הטיפול במקרה שלך.
    המון המון בהצלחה בחשוב מכל כניסה להריון. תרגישי חופשיה להמשיך ולהתיעץ באם את מרגישה צורך.
    בברכה אורית בן יהודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שלי
    21/10/2012

שלום אורית. תודה רבה על תשובתך. האם כדאי במקרה שלי לעשות טיפול בתדר גבוה? אם כן באיזה תדירות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

אורית בן יהודה
    21/10/2012

הי, תמי-:)
    שמחה שעזרתי, כן את יכולה לעשות טיפולים בתדר גבוה תדירות הטיפול תקבע לפי תגובת עורך אותה תראה הקוסמטיקאית המטפלת.
    אפשר להתחיל במצבים קשים לסירוגין יום כן ים לא, אך דרושה ה"קשבה" לעור המטופלת. אין להגיע ליבוש יתר ואם השתפרות מצב העור להרחיק יש את הטיפולים לפעם בשבוע.
    בהצלחה בהכל.
    אורית בן יהודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו