מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעונים וכתמים בעור לאחר הסרת שיערערן25/06/2013
אורית / מיכל שלום,
לפני הכל, אני חייב להחמיא לכן על התשובות המפורטות והמקצועיות שאתן מעניקות לגולשים בפורום. ההשקעה שלכן באמת נדירה וזה לא מובן מאליו. :-)
לענייננו -
אני גבר בן 23. לפני מס' ימים ביצעתי הסרת שיער בשעווה בפלג הגוף העליון (קדמי ואחורי) ע"י קוסמטיקאית. למעשה אני לא מעוניין להיות "חלק" לחלוטין באיזורי הבטן והחזה, והתכוונתי לבצע את טיפולי השעווה באזורים אלה רק על-מנת לדלל את השיער, כיוון שנאמר לי שעם כל טיפול כזה השיער נעשה דליל יותר ויותר.
(1) הטיפול להסרת השיער (שלפי הבנתי לא היה מוצלח) גרם להופעת פצעונים אדומים ומוגלתיים בחלקם. ראו בתמונה המצורפת. כבר נתקלתי בפצעונים כאלה בעבר (בעור הפנים), אבל לא בצורה משמעותית ומפושטת כמו עכשיו.
כיצד ניתן וצריך לטפל בבעיה זו?
(2) הבעיה שממנה אני באמת חושש, ואני ממש מקווה שהיא ניתנת לטיפול בשלב זה - מעין כתמים "כהים", או שינויים בגוון העור, במס' אזורים על העור. ראו בבקשה בתמונה שצירפתי (בצד ימין). וכאן חשוב לי להדגיש שבעיה זו החלה עוד לפני הטיפול האחרון בשעווה, ואני כמעט בטוח שהיא נבעה כתוצאה מניסיון להסיר שיער בעזרת מכשיר "Silk Epil" של חברת Braun לפני כחודשיים. ניסיתי להשתמש במכשיר (דבר שאני לא מתכוון לבצע שוב) וייתכן מאד שהשימוש במכשיר (אולי באופן שגוי) הוא שגרם להופעת הכתמים. אשמח לקבל מכן כל הצעה אפשרית לפתרון שיכול לעזור לי לטפל בבעיה זו. אני באמת מקווה שניתן יהיה לעשות משהו כדי לתקן את הנזק שנוצר :(
מודה לכן מאד על עזרתכן!
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובץ התמונה -
ערן25/06/2013הייערן ברוך הבא לפורום.
תודה על הפירגון
1. הפצעונים מהם אתה סובל נקראים פוליקוליטוס - דלקת זקיק השערה הדלקת נוצרת לאחר גילוח או הסרות שיער .
ניתן לטפל ע"י ניקוי בספירט סליציל 3% . נמכר בכל בית מרקחת, יש לנקות עם הספירט מיד לאחר הסרת השיער ובהמשך עד להטבה.
2. לגבי הכתמים בהנחה שהם חומים (פיגמנטציה) יש לטפל ע"י חומרים המדכאים את המלנוציטים וע"י כך מבהירים את הכתם סמוך ככך האפשר להופעת הכתם, חשוב לא להחשף לשמש ולמרוח קרם הגנה בתקופת הטיפול .
מקווה שעזרתי
יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעונים וכתמים בעור לאחר הסרת שיער - תגובה
אורית בן יהודה25/06/2013ערן שלום וברוך הבא לפורום.
תודה על הפרגון.
1. הפצעונים נקראים פוליקוליטוס (דלקת זקיק השערה) ומופיעים לאחר גילוח והסרת שיער. הטיפול ניקוי בספירט סליציל 3% מיד לאחר הסרת השיער ועד להטבה.
ניתן לרכוש בכל בית מרקחת.
2. בכתמים החומים יש לטפל ע"י נוגדי פיגמנט לשם כך עליך לגשת לגורם מקצועי לאבחון והתאמת התכשיר המתאים לך. חשוב לציין שבזמן טיפול הבהרה עליך להגן על ע"י מסנן קרינה ולהמנע שהיה ממושכת בשמש כדי לקבל את התוצאה הרצויה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה -
ערן25/06/2013בוקר טוב אורית,
תודה רבה על תשובתך.
לגבי החומר נוגד-פיגמנט שהזכרת -
1.ציינת שעליי לפנות לגורם מקצועי. האם כוונתך לקוסמטיקאית? אם כן, כבר הייתי אצל שתיים כאלה והן לא ממש ידעו :/
2. לאחר שיהיה ברשותי החומר הזה (נוגד-פיגמנט), האם יש למרוח אותו באופן נקודתי על הכתמים הכהים או על כל האזור? אני שואל כיוון שחלק מהכתמים הם חסרי גבולות ברורים, וזה עשוי להיות בעייתי למרוח את החומר נקודתית על הכתם בלבד ולא לחרוג אל העור ה"בריא".
תודה ויום נפלא,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - - תגובה
אורית בן יהודה25/06/2013הי ערן.
התכוונתי לקוסמטיקאית רפואית או לדרמטולוג .
הקוסמטיקאיות שהיית אצלהן נתנו לך אבחנה?
נוגד פיגמנט מתאים לכתמים חומים- פיגמנטציה .באם הכתם מסוג שונה יש לאבחןלטפל בהתאם.
אם אכן זו פיגמנטציה מורחים רק על הכתמים פעמיים ביום ,לא קורה שום דבר אם
טיפה חורגים מגבולות הכתם מאחר ותכשיר נגד פיגמנטציה מדכא רק מלנין שצף על פני השטח.
כמו אמרתי גש לבחון מקצועי לקבלת אבחנה וטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)