מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עור שומני בעייתי ובנוסף- רגיש....גלית09/09/2013
שלום רב!!
אני כבר מספר חודשים סובלת מאוד מבעיות עור אחת אחרי השניה, אני כבר חסרת אונים וממש מיואשת, עד רמה שזה פוגע לי בתפקוד היומי שלי בבית בעבודה ובחיים בכלל...
אז ככה- אני בת שלושים אוטוטו, כל חיי "סבלתי" מעור באמת מושלם, לא פצעים, לא רגישות, לא אדמומיות לא שחורים ולא קמטים.
לקראת גיל שלושים (במשך 7 החודשים האחרונים שחלפו) קיבלתי מתנה מדהימה- פצעונים, שחורים ולבנים על האף, אלרגיה למוצרים קוסמטים, אדמומיות, גירודים , קילופים, שמנוניות מוגזמת על האף ובצידיו, נקבוביות חסומות , פצעונים תת עוריים, ומה לא ובנוסף על אפי החליטו להתמקם מספר נימי דם שבורים...
אני ממש מיואשת באמת , האישה היקרה שתצליח לענות על שאלתי מה לעשות פשוט תבורך מן השמיים !! במשך 7 החודשים האחרונים כמעט ולא חייכתי ולא עסקתי בפעילות נורמלית בלי להיות עם מראה להביט בה ולהתחבא...
אני במקצועי מאפרת כך שכל נקבובית יקרה לי מאוד...
עברתי אצל עשרות רופאי עור גם פרטיים ולא קיבלתי מענה, מיום ליום המצב רק מחריף...
קבעתי 3 פעמים תור לקוסמטיקאית אך פחדתי שפניי יהרסו עוד יותר... ביחוד בגלל רגישותי לתכשירים קוסמטים ונטייה בזמן האחרון לפצעים, וכמובן בגלל התפוצצות נימי דם שהחלה על האף.
אני לא משפשפת את העור לא משתמשת בתכשירים אגרסיביים ולא עושה פילינג כי אני פוחדת שהעור הרגיש גם ככה יגיב באדמומיות, אלרגיות ונימי דם נוספים.
מה שממש מפריע לי אלו השחורים שממש בולטים על האף, יש לי כבר מספר כאלה שהם לא קטנים, הנקבוביות שבהן הם נמצאים ממש גדלה והתנפחה שמתי לב היום שיצאו לי עוד כמה כאלה, הבעיה שאני פוחדת ללכת לקוסמטיקאית שלא תלחץ חזק מדי או תחמם מדי את המקום ואז יהיה לי עוד נימי דם שאת זה קשה לתקן.
חשבתי על המדבקות לשחורים על האף רק כעזרה ראשונה עד שאאזור אומץ ללכת לקוסמטיקאית אבל אז קראתי שהן לא מומלצות לעור רגיש.... אני לא יודעת אם זה נכון??
בכל זאת- מה לדעתכן אני אמורה לעשות?
איך אני מחזירה את עורי לקדמותו או עד כמה שקרוב לזה?
אני ממש מבקשת עזרה דחופה ואמיתית זה הנושא שמשתלט לי על החיים, כל חיי דגמנתי איפור, ועכשיו אני עוסקת באיפור, אני בחורה שנראית טוב ושמאוד חשוב לה הנושא הזה, אך לצערי נחתו עליי כל המכות האלו....
אשמח לתשובה בהקדם
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שומני בעייתי ובנוסף- רגיש.... - תגובה
מיכל גולן09/09/2013היי גלית,
חג שמח
אני מבינה מאוד את הרצון שלך לטפל בפנים אבל בלי לקבל אומץ שמישהי תוכל לראות ולהמליץ קשה מאוד לתת ככה המלצה .
לעור שמן יש דרגות מסויימות בלי לראות ולחוות דעה לא אוכל לתת לך המלצה על חומרים ואיזה מענה .
את מתארת מצב שמחייב גם ניקוי פנים אצל קוסמטיקאית. הרגעת העור ולא לגרות את העור יותר מידיי .
פשוט ללכת למישהי שאת סומכת עליה ולנסות.
אשמח לעזור,
מיכל גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעור שומני בעייתי ורגיש-טיפול
איריס לוי12/09/2013שלום רב גלית,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, יתכן ואת סובלת מאקנה אשר מופיעה לעיתים עם סבוריאה הגורמת לרגישות יתר בעור. הבעיה שכיחה בגיל ההתבגרות וגם בגילאים בוגרים יותר.
80% מגילאי שנות העשרה ומאוחר יותר גם נשים וגברים סובלים מהתופעה בדרגות חומרה שונות, מה שהופך את הבעיה מבעיה פיזית – פיזיולוגית לבעיה חברתית. מעבר להשפעה האסתטית על העור ישנה גם השפעה על הדימוי העצמי , השלכות חברתיות והתנהגויות המהוות מטרד ומקור לסבל פיסי ורגשי כאחד, מבוכה רבה וחוסר בטחון .
האקנה, הינה למעשה דלקת בלוטות החלב וזקיקי השיער בעור. ברוב המקרים מקורה של תופעת האקנה בחוסר איזון הורמונלי בגוף, הנפוץ בעיקר בתקופות השינויים ההורמונליים האופייניים לגיל הנעורים. אולם, חשופים לתופעה לא פחות נשים וגברים בגיל מבוגר יותר, בתקופות של עצבנות וחרדה (למתחים נפשיים השפעה ניכרת על האיזון ההורמונלי).
שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים (אקנה קוסמטיקה) ומוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים ואפילו נגעים מוגלתיים, שינויים הורמונליים, בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, גנטיקה חיידקים ועוד.
בגיל מבוגר, מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית על מנת לשלול פעילות הורמונלית עודפת. התסמינים הקלאסיים של התסמונת כוללים אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) המביאים לשיעור יתר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי במידת חומרתם .
גלולות למניעת הריון נמצאו כיעילות לטיפול באקנה בנשים. הן מפחיתות את ההורמונים שמשפיעים על קצב יצור החלב (השומן) בעור וכתוצאה מכך האקנה פוחתת ולאחר מספר חודשים ניתן להבחין בשיפור מראה הפנים. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אבל לא כולן מתאימות לטיפול באקנה. חשוב להתייעץ עם הרופא לקבלת הטיפול הנכון.
לאקנה שאינה מגיבה אמליץ על טיפול בטכנולוגיית IPL (טיפול המומלץ אף ע"י רופאים)– המתבסס על טיפול מערכתי יעיל במיוחד פנימי וחיצוני לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.
בשילוב תוספי תזונה ייחודיים העובדים על הסימפטום וסדרות טיפול המבוססות על פורמולות טבעיות בשילוב חומרים פעילים פרא-רפואיים, לשחזור ולחידוש מראה עור הפנים והגוף, המסייעים לאזן את הפרשת השומן בעור ומונעים היווצרות קומודונים (שומנים ושחורים) כתמים ופצעים חדשים לאורך זמן.
המתאימים ביותר לאקלים הישראלי ונותנים מענה מושלם וריפוי אמיתי וארוך טווח . מאושרים ע"י משרד הבריאות ומבטלים את הצורך בשימוש בתרופות, רואקוטן וכדורי אנטיביוטיקה. ייחודם של תכשירים אלו בהיותם מבוססים על חומרים טבעיים אנטיספטיים בשילוב עם חומרים פעילים המשפרים את מרקם העור ומעודדים את התהליך הטבעי של חידוש העור. עם סבלנות והתמדה ניתן להתגבר גם על עור שומני-בעייתי ורגיש כשלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)