מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רכישת TCAאני02/06/2014
לאורית/מיכל שלום,
הומלץ לי להשתמש בחומצת TCA בריכוז 20% כדי לטפל בכתמי פיגמנטציה שהופיעו לאחר הסרת שיער בשעווה, אך אינני מצליח להבין מהיכן ניתן לרכוש תכשיר מסוג זה בישראל.
אשמח לקבל את עזרתך בעניין.
תודה וערב טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת TCA - תגובה
מיכל גולן03/06/2014היי,
ממש לא הייתי ממליצה להשתמש במוצר זה ובטח לא כשימוש פרטי.
השאלה,
מתי נעשתה השעווה? כמה זמן זה מופיע? איזה צבע הכתם ?
כרגע להקפיד על הגנה ...
אשמח לעזור :)
חג שמח,
מיכל גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני03/06/2014היי מיכל,
תודה רבה על תגובתך.
לשאלתך: אני בן 25. הטיפול בשעווה נעשה לפני 4-5 חודשים באיזורי הגב, הבטן והחזה. כאמור, מאז הופיעו כתמי היפרפיגמנטציה שצבעם כהה מצבע העור, ובנוסף אני מבחין בתהליך צלקתי במספר מקומות. אני מצרף צילום של הבעיה באיזור הבטן.
אני חייב לציין שבמשך החודשים האחרונים אני מקפיד להשתמש יום-יום, כמה פעמים ביום (ממש כך, בלי להגזים), בקרם לחום אינטנסיבי שאותו אני מורח בכמות גדולה מאד על כל האזורים שציינתי. בנוסף לכך ניסיתי להשתמש בחומרים נוספים לסירוגין במשך החודשים האחרונים, ובין היתר: משחת AntiSore (משחה על בסיס חומרים טבעיים שמיועדת לזירוז החלמת פצעים), משחת Aflumycin (שמכילה חומר אנטיביוטי וחומר סטרואידי, למקרה שמדובר בתהליך דלקתי פעיל בעור) וכן השתמשתי לאורך כל התקופה בחומצה סליצילית בריכוז 3% כדי לסייע בקילוף העור הפגוע וכו'.
ניסיתי להשתמש גם בתכשירים שונים של לחות המיועדים לטיפול בכוויות כגון Trolamine וכו'.
למרות הטיפולים הרבים שניסיתי במשך החודשים האחרונים, לא חל כל שיפור משמעותי במצב העור.
יש ברשותי גם משחת Esomed להבהרה, אבל לא השתמשתי בה כיוון שההיפרפיגמנטציה מופיעה על אזורים מפושטים וחסרי גבולות ברורים על העור.
האמת היא שאני ממש מיואש מהמצב. הלוואי שלא הייתי מבצע את הטיפול ההוא בשעווה ומסתפק רק בגילוח השיער עם מכונה וכו', כמו עכשיו.
אני לא רוצה להישמע 'מתבכיין' או משהו כזה, אבל באמת שבחודשים האחרונים אני טרוד רק בעניין הזה, והוא ממש פוגע בבטחון העצמי שלי... אני כבר באמת לא יודע מה לעשות, כי עברה כבר כמעט חצי שנה והמצב של העור כמעט לא השתנה.
אני ממש אודה לך על כל עצה ועזרה שתוכלי לתת לי כדי לפתור את הבעיה.
המון תודה על עזרתך וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה קטנה
אני03/06/2014רק לציין שהתמונה המקורית ששלחתי הייתה ברזולוציה הרבה יותר גבוהה וברורה, אבל כנראה הממשק של הפורום לא מאפשר להעלות אותה.
אם במקרה תזדקקי לתמונה המקורית או לתמונות נוספות והרבה יותר ברורות להמחשת הבעיה, רק תאמרי לי ואשלח לך בדואר אלקטרוני או בדרך אחרת שתבחרי...
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה קטנה - תגובה
מיכל גולן04/06/2014היי,
לפי התמונה הפיגמנטציה ניראת כמו של פצעים ושהיו וטרם התרפאו.
כל החומרים בהם השתמשת לא ממש תורמים לפתרון הבעיה שציינת.
חומצה סליצילית כן אמורה לרפא לך את הפצעונים/פצעים אם באמת והופיעו.
הצעה שלי אלייך תעשה הסרת שיער לצמיתות, תהייה הרבה יותר מרוצה והתוצאות.
אני הייתי כרגע מציעה לך להשתמש בחומר שיש בו כרגע מדכא מלנין. הוא מעט יפתור לך את הבעיה עד החורך לפחות בו תוכל להשתמש בחומר יותר חזק (במקרה ועוד תצטרך) .
אם באמת כמו בתמונה הפצע אדום, גם יכול להיות שיהיה לו זמן ריפוי עצמי.
מהיכן אתה בארץ?
(אשתדל לעזור לך מאוד גם מרחוק)
חג שמח,
מיכל גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני09/06/2014היי מיכל,
תודה רבה על תשובתך וסליחה על העיכוב בתגובה (הייתה לי בעיה במחשב).
1. אתחיל להשתמש בחומר מדכא מלנין (Isomed) כמי שהמלצת לי.
השאלה היא, האם לא היה רצוי לבצע קילוף עור (פילינג) מסוג כלשהו (עצמאית או אצל קוסמטיקאית)?
2. לגבי הסרת שיער לצמיתות - אני קצת נרתע מזה בגלל כמה סיבות, והעיקרית היא שלא הייתי רוצה להיות 'חלק' לגמרי והייתי מאד רוצה רק לדלל את השיער. למעשה, זו הייתה גם הסיבה לטיפולי השעווה שביצעתי: לא משום שרציתי להיות 'חלק' לחלוטין אלא כי נאמר לי שטיפולי שעווה גורמים לדילול השיער עם הזמן ולכן התכוונתי לבצע סדרת טיפולים עד להשגת דילול של השיער. כמו שהבנת, בינתיים זה הביא לי רק צרות...
אף אחד לא יודע לענות לי בבירור על השאלה, האם קיימת אפשרות יעילה לדלל את השיער בלייזר או ב-IPL. בכל פעם שאני אומר לבעל מקצוע שאני חושש מטיפולי לייזר כי אני לא רוצה להיות 'חלק' אלא רק לדלל את השיער, אני מקבל את התשובה: "לייזר בכל מקרה לא מסיר את כל השיער. אי אפשר להיות חלק", אבל אני לא מבין מה התשובה הזו אמורה להביע... הרי אני מדבר על דילול מכוון של השיער ולא על מעין "תוצאת לוואי" של הישארות שערות רק משום שטכנולוגיית הלייזר/IPL עדיין איננה מושלמת... האם אפשר או אי-אפשר לגרום לשיער להיות יותר דליל? ובכלל, מה זה אומר "לדלל" את השיער באמצעות לייזר/IPL - לגרום לכך שבשטח עור מסויים תישאר רק מחצית מכמות השערות המקורית? לגרום לשערות להיות דקות ועדינות יותר? כל הנושא הזה ממש לא מובן לי.
3. אם תאמרי לי שאכן ניתן לדלל את השיער (להבדיל מלהסיר אותו לגמרי), אז באיזו שיטה זה מתבצע - לייזר או IPL?
ולגבי אזור מגוריי, אני מחיפה, ואם תהיה הצדקה לכך אני אהיה מוכן להתאמץ ולנסוע עד אלייך לראשל"צ...
שוב תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
אורית בן יהודה09/06/2014שלום לך.
לשאלתך בטיפולי לייזר וIPL לא ניתן להסיר שיער בבת אחת משום שלא כל השיער על העור נמצא בשלב צמיחה , שלב זה נקרא אנגן ורק בשלב זה השערה מחוברת
לשורש. כך שהטיפול לא משפיעה על כל השיער הקיים אלא רק על השיער האנגני.
כמו כן קיימים מחזורי שיער רבים וכדי להקיפם יש צורך בתוכנית טיפול של כשנה וחצי (ממוצא ומשתנה מאדם לאדם)
בכל מחזור צמיחה לא כל השיער הוא בשלב צמיחה - אנגן כך שבכל מקרה לא כל השיער
מוסר.
במקרה שלך לדילול שיער אני ממליצה בחום לא לקחת סדרת טיפולים אלה לשלם פר טיפול
ולעשות מספר טיפולים עד שתקבל את הדילול אותו אתה רוצה להשיג.
בעם ההסבר לא מובן דיו אשמח לעזור.
ערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני09/06/2014היי אורית,
תודה רבה על תגובתך המפורטת!
1. אם הבנתי נכון את דברייך, ההבדל בין דילול השיער בלייזר/IPL לבין הסרתו המוחלטת מתבטא למעשה במספר הטיפולים, כלומר, מי שמעוניין רק לדלל את השיער יצטרך לבצע מס' נמוך יותר של טיפולים ויפסיק את התהליך כאשר יגיע לרמת הדילול המבוקשת. האם הבנתי נכון?
2. למעט ההבדל במספר הטיפולים הנדרש לצורך דילול ולצורך הסרה מוחלטת, האם קיים הבדל מבחינת הטכניקה שבה משתמשים? כלומר, האם רצוני להגיע לדילול של השיער בלבד מצריך מכשור שונה מזה הנדרש לצורך הסרת שיער מלאה, או
אולי כיוון של הגדרות המכשיר כך שיבצע דילול בלבד?
3. האם לא קיימת סכנה לדילול השיער באופן לא אחיד, כך שיווצרו אזורים שעירים יותר לצד אזורים דלילים/קירחים?
4. איזו שיטה מתאימה לי - IPL או לייזר? אני מכיר היטב את ההבדלים ביניהם, אבל אשמח לשמוע את המלצתך המקצועית למקרה הפרטני שלי (ראי בבקשה את התמונה שצירפתי קודם לכן להמחשת צבע העור והשיער).
סליחה על השאלות הרבות ותודה רבה על עזרתך! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
אורית בן יהודה09/06/2014היי,
הדילול הוא אחיד, יש צורך לרווח את הטיפולים וכמו שכתבת להפסיק שהגעת לרמת הדילול הרצויה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אורית,
אני09/06/2014תוכלי בבקשה להתייחס רק לשאלה האחרונה בנוגע ל-IPL או לייזר למקרה שלי?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אורית, - תגובה
מיכל גולן10/06/2014סליחה שלא הייתי בנמצא והגבתי לתקשורת בנינו.
שמחה שתשובה התקבלה. :)
אני אישית ממליצה על IPL - פחות כואב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני11/06/2014מיכל היקרה,
תודה על תשובתך.
אודה לך מאד אם תוכלי רק לומר לי מה דעתך בעניין קילוף עור (פילינג) בעזרת TCA או חומר אחר? אני מתכוון לקילוף עור בנוסף (ולא במקום) לשימוש במדכא מלנין שעליו המלצת לי.
האם את חושבת שקילוף עור יוכל לסייע לי?
המון תודה על עזרתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
אורית בן יהודה11/06/2014היי,
בהחלט .קילוף עור יסייע אם הוא נעשה בצורה מקצועית, במקרה שלך רצוי מאוד להכין את העורעם מדכא מלנין לפני הקילוף ואחריו .
ישנם כיום פילינים נהדרים מתקדמים ללא TCA המטפלים באקנה ופיגמנטיה יחדיו.
בברכה.
אורית בן יהודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
מיכל גולן12/06/2014היי
כמו שאורית ציינה יש היום הרבה פילינגים טובים שמקלפים ועושים עבודה טובה ואף מצוינת בדרך "קצת" יותר בטוחה מה TCA
וכמובן תמיד מדכא מלנין ע"מ שלא יהיה גרוע יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפצעים לא נראים טוב אבל
בקי05/06/2014לא מורחים ולא קונים משהו שלא מוצאים בפארם בטוח. אני הבנתי שיש תוסף שנקרא פיקנוגנול בסולגאר שזה מטפל בבעיות עור כמו פיגמנצטיה למשל... אתה יכול להתיעץ עם נטורופת לגבי זה. רק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)