דבר מנהלת הפורום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דבר מנהלת הפורום
    אורית בן יהודה
    18/07/2008

ברוכים הבאים לפורום קוסמטיקה פרא רפואית.

שמי אורית בן יהודה קוסמטיקאית פרא רפואית בעלת ותק של 19 שנה, מיסדת ומנהלת את מכון

אורמדיקס.

תחום הקוסמטיקה הפרא רפואית והרפואית הוא דינאמי , לכן אני לומדת ומתעדכנת בכל הזדמנות.

נמצאת בקשר עם רופאים פלסטיקאים ידועים ועם מומחים מתחום הביולוגיה ,הכימיה והפארמצטיקה
    .
    כמו כן עובדת עם רופא מומחה בתחום האסתטיקה הרפואית.

מומחית בבעיות כגון: אקנה(פצעי בגרות) כתמי עור(פיגמנטציה) , עור אדמומי ומגורה,

סבוראה,אנטיאיג'ינג (עיקוב תהליכי הזדקנות),אפילציה, הסרת שיער בקרן אור, איפור קבוע (מיקרו

פיגמנטציה) בשיטת משה אלול ,שפיתח מכשיר הי טק חדשני ומוצרים נילוים המבטיחים איפור

קבוע במינמום זמן ,כאב וביצוע תהליך האיפור הקבוע במינמום טיפולים .

הנכם מוזמנים לשאול שאלות בכל בעיה המטרידה אתכם ואני אשתדל לענות בהקדם האפשרי.

כמו כן אתם מוזמנים לשאול שאלות הנוגעות לבעיות הורמונאליות המשפיעות רבות על עור הפנים

הגוף וצמיחת השיער

ניתן לשאול שאלות לגבי טיפולי אסתטיקה רפואית כגון: הזרקת בוטוקס , חומרים למילוי קמטים,

הזרקת שומן לפנים ,הסרת נגעים בלייזר CO2 וטיפול בהזעת ייתר , שאלות בנוגע לסוגי קילופי

העור השונים דרגתם , למי בטוח לבצע קילוף עור ולמי לא? סיבוכים בעקבות קילופי עור וכיצד ניתן

לפתור בעיות לאחר קילוף עור (פילינג) , כיצד ניתן לשמור על תוצאות לאחר ניתוחי פנים וקילופי

עור(פילינג).

אשמח לתרום לכם ידע גם על פעילותן של חומרים פעילים כגון החומצות השונות ומהן החומצות

המתאימות לפתרון בעיות עור שונות (לדוגמה: חומצות אלפה הידרוקסיות). ועוד חומרים פעילים

רבים.

אשמח לענות לכם גם על שאלות הקשורות בתהליכי הזדקנות העור , כיצד ניתן להאט את התהליך,

שאלות לגבי גורמים נפשיים המשפעים גם הם על עור הפנים והגוף.

בתקווה שפורום זה יתרום לכם ידע רב ויעזור בפתרון בעיות מציקות.

בברכה,
    אורית בן יהודה.
    אורמדיקס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דבר מנהלת הפורום

הוספת תגובה

• לאורית סובלת משחלות פוליציסטיות

יעל
    22/07/2008

הי אורית אני בחורה בת 22 , סובלת מפצעי בגרות ושיעור ייתר. לאחרונה התגלו אצלי שחלות פוליסטיות, הומלץ לי לקחת דיינה. הייתי רוצה לדעת יותר על שחלות פוליסטיות והאם ניתן להמנע מגלולות כאלו חזקות. טיפלתי בפנים אצל קוסמטיקאית ללא הטבה משמעותית. אשמח לקבל יותר פרטים על בעיה זו. בנוסף אני מתגוררת בכרמיאל האם את מכירה קוסמטיקאית רפואית טובה באזור? אשמח לקבל ממך תשובה יעלץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות

אורית בן יהודה
    22/07/2008

הי יעל.<br />שחלות פוליציסטיות הינו מצב המתאפיין לרוב במחזור חודשי לא סדיר, שיעור יתר ,אקנה (פצעי בגרות) והשמנה( השמנה לא בכל המקרים) זהו הסינדרום ההורמונאלי הנשי השכיח ביותר בגיל הפוריות.<br />לגבי השימוש בגלולות "דיינה", אני בהחלט ממליצה לנסות ולבדוק את הסבילות שלך אליהן.<br />הן יאזנו לך את המערכת ההורמונאלית, לרוב המצב מתאפיין ברמות גבהות של הורמוני מין גבריים (אנדרוגנים).<br />הורמונים אנדרוגנים גורמים הן לאקנה (פצעי בגרות) והן לשיעור יתר.<br />לכן לפני שאת מחליטה לבצע הסרת שיער בכל שיטה שהיא, רצוי שתהיי מאוזנת מבחינה הורמונאלית.<br />אחרת תזדקקי להרבה יותר טיפולים.<br />ההורמונים האנדרוגנים גורמים גם לאקנה (פצעי בגרות). ניתן לטפל גם ללא טיפול הורמונאלי, אך כך תזדקקי ליותר טיפולי פנים וחבל.<br />בכל אופן אני ממליצה לך להתייעץ עם הגינקולוג שלך שוב.<br />לגבי קוסמטיקאית רפואית באזור מגורייך , אבדוק ואחזור אלייך שוב.<br />בברכה<br /> אורית אורמדיקס<br />

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות

יעל
    23/07/2008

היי אורית תודה על התשובה המפורטת. באמת אתייעץ שוב עם הגיניקולוג. ממתינה בנתיים למלצתך על קוסמטיקאית רפואית טובה באזורי. שוב תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוסמטיקאית רפואית

אורית בן יהודה
    23/07/2008

היי יעל.
    אני מבררת לך על קוסמטיקאית רפואית , עדיין לא מצאתי מישהיא מספיק קרובה לכרמיאל.
    קצת סבלנות, מבטיחה לחזור אלייך עם תשובה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל היי :) קוסמטיקאית מומלצת.

אורית בן יהודה
    25/07/2008

הי יעל

לאחר בירורים קיבלתי המלצה על אוולין אסרף, רקפת (גוש שגב) טל' 052-8971978

לא רחוק מכרמיאל.

מקווה מאוד שהיא תוכל לעזור לך בריפוי האקנה (פצעי בגרות)וובבעיית שיעור היתר.

במידה ואת מגיעה אליה, ידעי אותה על מצב מערכת ההורמונאלית שלך.

רצוי שתגיעי לטיפול שאת כבר מאוזנת הורמונאלית, כלומר לאחר תחילת נטילת הגלולות.

קחי בחשבון שלעיתים בשבועות הראשונים לנטילת הגלולות ישנה לפעמים החמרה במצב האקנה,

זהוא מצב נורמאלי ,קוסמטיקאית טובה תוכל לעזור לך לאזנו.

ועם קצת סבלנות אף להגיע לריפוי מלא של האקנה.

ב ה צ ל ח ה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעל
    27/07/2008

ממש ממש תודה, העדכן אותך בהמשך. יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכות לאורית

וייס ליאת
    24/07/2008

את אורית בן-יהודה אני מכירה שנים ידיה הברוכות עשו פלאים לעור פניי ומאז שעשיתי אצלה איפור קבוע אני אפילו אגדיל ואומר שהיא אומנית. ברכות ומזל בתפקיד החדש כמנהלת הפורום. ד&quot;ר וייס ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור ליאת וייס

אורית בן יהודה
    25/07/2008

לדוקטור ליאת וייס:)<br /><br />תודה תודה על הברכות והפרגון.<br /><br />ההנאה בהיכרות רבת השנים ביננו כולה שלי, .<br /><br />וכן הסיפוק הגדול לראות את פנייך לאחר תהליך החלמה מהאיפור הקבוע.<br /><br />את נראית נפלא!<br /><br />להתראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לאורית -ד&quot;ר וייס ליאת

וייס ליאת
    02/08/2008

אורית, תודה על הפירגון ושוב הצלחה בניהול הפורום (ואין לי שום ספק שתצליחי). ד&quot;ר וייס ליאת טל\0544547221

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורית אקנה וגירוי בעור

אירנה
    28/07/2008

לאורית שלום, הייתי רוצה את אצתך, אני סובלת בפצעים בפנים . השתמשתי בחומר שנקרא אזלק יחד עם סבון וקרם אח&quot;כ עם חומרים של מ.ד פןרמולישין. אך החמרים גרמו לי לגירוי בעור ,נאמר לי ע&quot;י רןפא עור שאני סובלת מסבוראה. רציתי לדעת יותר מידע על סבוראה וגם האם אפשר לטפל בחומרים שלא יגרמו לי גירוי וגם יעזרו לפצעי הבגרות . אירנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירנה:) אקנה וסבוראה

אורית בן יהודה
    30/07/2008

אירנה שלום וברוכה הבאה לפורום.

לשאלתך: סבוראה היא הפרעה בעור הגורמת ליצור יתר של חלב ע"י בלוטות החלב בשפה

מקצועית קומודונים (נקודות שחורות) גורמת לשומניות-יתר כמו במקרה שלך(סבוראה שמנה) או

לקשקשים יבשים מרובים(סבוראה יבשה). סבוראה מופיעה בשכיחות של 5% מכלל האוכלוסייה :
    .
    הבעיה שכיחה יותר בגיל ההתבגרות וגם בגילאים מבוגרים יותר, ופעמים רבות היא מופיעה גם עם

אקנה (פצעי בגרות) הפרעה בעור בה בלוטות החלב נעשות מודלקות. החלב שנוצר אינו יכול לצאת

כיוון שזקיקי השיער סתומים על ידי עור קרני: השכבה החיצונית ביותר של העור, השכבה הקרנית

השכבה הראשונה בעור הנראית לעיין. יש הטוענים כי הסיבה לסבוראה מקורה בנטייה משפחתית

וכמו כן מניחים שסוג מסוים של פטרייה אחראי לתופעה בכך שהיא מתיישבת על הסבום של העור

ומייצרת חומרים המגרים אותו.

גורמים נוספים העלולים להשפיע על החמרת סבוראה: הם לחץ נפשי, לחץ פיזי , מצבים נפשיים כגון

דיכאון ו/או חרדה.

את סובלת הן מסבוראה והן מאקנה(פצעי בגרות) הדבר מחייב התייחסות מיוחדת לעור פנייך הן

בטיפול הביתי והן בטיפולי הפנים.

החומרים שציינת הם חומרים מצוינים . האזלק חומר מצוין של חווה זינגבויים בהחלט משמש לטיפול

באקנה(פצעי בגרות) במיוחד במקרים של אקנה

הורמונאלי. כמו כן מוצרי מ.ד פורמולשיין (לא ציינת ) הם מצוינים . כל המוצרים שהזכרתי מכילים

חומצות בריכוז גבוה מידי לעור הסובל גם מסבוראה.

אמליץ לך על מס' חומרים/ שילובים מתאימים :פילינג פפאיה של חברת קארט: שייך לקבוצת

הפילינגים האינזימטים ומתאים לשימוש עד 2 -3 פעמים בשבוע (גורם לאדמומיות שחולפת

מעצמה).מתאים בשילוב עם סבון רימונים של חברת קארט ומסיכת קלמין של אותה חברה.

קרם זעתר ומסיכת זעתר של חברת קריסטינה , שני חומרים מרגיעים ומתאימים גם לעור עם

פצעונים. את קרם הזעתר אפשר למרוח בשכבה דקה במשך היום

את המסכה ,להניח פעם פעמים בשבוע ל20 דקות ולנקות בטישו.

חומר נוסף מומלץ למריחה בלילה על עור אקנתי ואינו מגרה את העור הוא קרם לאקנה של חברת

ביופור המכיל פרופוליס ,שמן עץ התה, אחוז קטן של חומצה סליצילית, אבץ ,סולפור וחימר לבן,

בשילוב הסבון של חברת ביופור.

המלצה נוספת וחשובה: תמיד בשעות היום למרוח קרם מסנן קרינה מס' פעמים ביום ,לעור שמן עד

SPF 15 ונטול שומן.

כמובן כל שילוב שאת בוחרת אחרי אבחון מדויק אצל הקוסמטיקאית שלך.

מקווה שעזרתי

בברכה אורית בן יהודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו