מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לספיר - אני לפני ניתוח מתיחת פניםספיר שבה26/07/2008
ספיר שלום, שמך הולך לפנייך כאלופה בתחום טיפולי הפנים וקילופי עור. וטיפלת בחברה שלי שעברה ניתוח של מתיחת פנים לפני כשנה. אני צפויה לעבור ניתוח של מתיחת פנים לקראת חודש נובמבר. אשמח אם תסבירי לי את חשיבות טיפולי הפנים לפני ואחרי הניתוח. בברכה, מירי, ר"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי - ניתוח מתיחת פנים
ספיר שבה26/07/2008מירי שלום,
קיימים מחקרים קליניים רבים המצביעים על קשר ישיר בין מצב העור לבין התוצאה הסופית לאחר מתיחת הפנים. שכן בסופו של דבר מצב העור שלך, זה מה שהמנתח הפלסטי יאלץ להתמודד מולו.
יש להבין שמתיחת הפנים מטפלת במעטפת הפנים, השריר הרפוי נחתך או מקופל - תלוי מי המנתח, לאחר מכן עודפי העור הרפוי נחתכים אף הם ומוצמדים מחדש לשריר.
ניתוח של מתיחת פנים כאמור, מטפל בפונקציות הללו, אך לא מטפל באיכות העור.
עור יבש, מוזנח, שקצב התחדשות התאים בו איטי, וזרימת הדם בו דלה - יחזיק פחות מעמד בניתוח כזה. והתוצאה למנותח בד"כ תהיה פחות משביעת רצון.
לעומתו, עור מטופל, שקצב התחדשות התאים בו הוא גבוה, עם סיבים אלסטיים מפותחים (קולגן ואלסטין) - יעמוד יותר במתח הניתוח. והתוצאות תהיינה טובות יותר, כך גם קצב ההחלמה.
מס' הטיפולים ואופיים נקבע לאחר אבחון מעמיק, כאמור, מתיחת פנים מטפלת במעטפת העור. ולא מטפלת בנזקים המופיעים עליו: נזקי שמש, קומדונים, כלי דם וכיוב'. - אלו לא ישתנו בעקבות הניתוח.
אני מטפלת בכל מטופל/ת בהתאם לנזקים כפי שהם במצב נתון. יש לקחת בחשבון את הזמן העומד לרשותי ולרשות המטופל לפני הניתוח. בד"כ, אני עובדת עם המנתח הפלסטי בשיתוף פעולה מלא, לטובת המטופל/ת. על מנת להביא אותה לתוצאה הטובה ביותר שאנו מסוגלים לה.
בברכה,
ספיר שבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, עד לניתוח באיזה חומרים להשתמש?
מירי26/07/2008אשמח להכוונה חומרים לטיפול ואיפה משיגים. תודה, מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירי - חומרי טיפול
ספיר שבה26/07/2008הי מירי,
הכנה טובה לניתוח של מתיחת פנים כאמור. חומרים המסוגלים לחדש את העור.
אני באופן אישי מאד מאמינה בשילובים. ולכן זה המרשם:
רטין A - ריכוז התחלתי של 0.025 יהיה טוב - שימוש בלילה בלבד על עור נקי.
חומצה גליקולית - ריכוז של 10% יהיה טוב, שוב - מריחה בכמות קטנה על עור נקי בלילה.
חומצה לקטית - ריכוז של 10% מספיק - מריחה בלילה בכמות קטנה על עור נקי.
את יכולה לשלב בין החומרים בלילה - כל לילה חומר אחר בעקביות. את יכולה להמשיך ולטפל בחומרים עד 72 שעות לפני הניתוח. ובמידה והכל תקין לאחר הניתוח - ניתן לחזור לשגרת תחזוקה כבר לאחר שבועיים ימים. (לא באזור הצלקות שטרם הגלידו!!!).
לבוקר - שימוש בויטמין C כנוגד חימצון וחסם שמש מעליו יהווה השלמה טובה להכנה ולשיקום.
אשמח אם תמסרי לי את אזור מגורייך ואוכל להפנות אותך לקוסמטיקאית רפואית באזורך שתכין אותך בצורה טובה לפני הניתוח ותהיה שם גם לאחר מכן.
לגבי איך משיגים חומרים: רטין A - את יכולה לפנות למנתח שלך לקבלת מרשם (נחשב לתרופה).
ואת זה ירקחו לך בבית מרקחת.
חומצה גליקולית וחומצה לקטית - יתכן ותוכלי להשיג גם אצל המנתח שלך. (אני יודעת שרבים מהם מחזיקים את החומרים הללו). במידה ולא תצליחי להשיג אצל הפלסטיקאי שלך, אפנה אותך לקוסמטיקאית הקרובה אלייך.
בברכת הצלחה,
ספיר שבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)