מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שגרת טיפוחרוני29/10/2008
שלום אורית! אני בת 20, העור שלי אינו שומני כולו, אלא רק באזור האף אך עדיין עם נטייה לאקנה- בעיקר באזור הלסת והסנטר, ובהיר. רציתי לדעת מה צריכה להיות שגרת הטיפוח שלי לעונת החורף? כמו כן ייתכן ואתחיל בטיפול ברואקוטן, האם אצטרך שגרת טיפוח מיוחדת בשל כך? אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגרת טיפוח
אורית בן יהודה29/10/2008היי ברוכה הבאה לפורום.
במצבך לא הייתי ממליצה על רואקוטן, היום רופאים רושמים תרופה חזקה זו בקלות יתרה
לדעתי. במקרים של אקנה קשה ועקשנית , אני בעד.
עור שמן במצבך קל ביותר לטיפול , הקוסמטיקה הרפואית עשתה קפיצת דרך גדולה
בשנים האחרונות וניתן לפתור מצב כמו שלך בקלות.
שגרת הטיפוח שלך צריכה לכלול סבון על בסיס חומצות אלפא וביתא הידרורקסי.
קרם הגנה לעוור שמן המרגיע עור עם פצעונים- יש כזה לחווה זינגבויים
וקרם אנטיספטי לאחר איבחון העור ע"י קוסמטיקאית פרא רפואית וכמובן טיפול פנים
אצל קוסמטיקאית מומחית לאקנה שקיבלת עליה המלצות .
כמו כן ניתן לעשות טיפול בקרן אור באורך 420 ננומטר יש מכשירי IPL אצל קוסמטיקאיות
באורך גל זה וטיפול כזה משמיד את החיידק הגורם לאקנה.
במידה ובכל זאת תחליטי ליטול רואקוטן, ניתן היום לקבל מינון קטן שלא גורם ליותר מידי
תופעות לוואי בשילוב טיפול באור כחול גם הוא אור בטווח 420 ננומטר שילוב זה נותן תוצאות
יפות- מכשיר IClear נמצא בשימוש אצל רופאים וקסמטיקאיות.
נקודה למחשבה: בעור שמן עם אקנה קל ניתן לטפל בקלות ובהצלחה.
עור שמפריש שומנים מזדקן הרבה יותר לאט, בגילך הדבר וודאי לא מטריד
אותך, אך הזמן חולף מהר......
לעומת זאת נטילת רואקוטן מייבשת את בלוטות החלב , ותופעות הלוואי לא
נעימות.
ערב טוב , אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשגרת טיפוח
רוני01/11/2008תודה רבה לך על התשובה המפורטת! ואם באמת כבר העלית את עניין הזדקנות העור, מתי לדעתך צריך להשתמש במוצרי אנטי אייג'ינג, אני מניחה שלא בגילי, אבל מאיזה גיל כן? אין אחידות דעים לגבי כך וכל התעשייה הזו מאד מבלבלת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשגרת טיפוח
אורית בן יהודה01/11/2008היי רוני:)
בגילך מספיקים התכשירים שהמלצתי, כמובן אחרי אבחון העור אצל קוסמטיקאית פרא רפואית.
והחשוב מהכל קרם הגנה משמש המתאים לעורך!
מעבר לכך שימוש בתכשירם לאנטי אייג'ינג, מותאמים בהתאם לסוג העור, בדרך כלל מגיל 25
ומעלה, עור שמן מאוזן פחות דורש תכשירי אנטיאיג'ינג, גם בגיל מבוגר יותר, מאחר והשומן
התת עורי שומר הייטב על לחות העור.
לעומת זאת ישנן בנות שלא סבלו מאקנה ומעור שמן בגיל צעיר יותר וכבר בגיל 25 רואים
אצלן סימני גיל, והן אלו שצריכות טיפולי אנטי אייג'ינג מגיל צעיר.
לכן המלצתי לך בתשובתי הקודמת שמקרה כמו שלך אקנה קלה , עדיף לטפל אצל קוסמטיקאית
פרא רפואית טובה ולא ליבש את בלוטות החלב ע"י רואקוטן.
מקווה שעזרתי .
אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשגרת טיפוח
רוני06/11/2008תודה רבה, עזרת לי מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)