הזרקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזרקות
    מיטל
    30/10/2008

קראתי בויקיפדיה דבר מדאיג ואני מצטטת חומצה הילארונית הוא גליקוזאמינוגליקן (בלי סולפט). נמצא ברקמות חיבור, תאי אפיתל וברקמת עצב. מהווה אחד הרכיבים החשובים בתווך החוץ התאי (ECM). קשור לתהליכי פרולפירציה ותזוזה תאית ובמקרים מסוימים אף לגידולים סרטניים. בגוף של אדם השוקל 70 ק"ג קיימים כ-15 גרם חומצה הילארונית. ביממה, שליש מכל החומצה ההילארונית בגוף מתחלף.מה שמפחיד הוא עניין הגידולים הסרטניים . למה הכוונה במה שכתוב????האם יש דבר כזה יותר מדי חומצה הילרונית בגוף????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזרקות

הוספת תגובה

• הזרקות וקשר לסרטן

אורית בן יהודה
    30/10/2008

היי:)

ברוכה הבאה לפורום.

ויקופדיה היא אינציקלופדיה חופשית, זאת אומרת שגם את יכולה להכנס ולשנות "ערך"

ולרשום מה שאת רוצה. אני לא הייתי סומכת יותר מידי על המידע שם!

בכל אופן , משרד הבריאות ובטח ה FDA המחמיר לא היו נותנים אישור לחומר שלא בטוח.

כל אופן אבקש מביולוגית עמה אני בקשר, להגיב ולתת לך את המידע הנכון.

בנתיים הרגעי, הלחץ מזיק יותר.

ערב טוב אורית בן יהודה אורמדיקס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה היילורונית וקשר אפשרי לסרטן

רונית
    30/10/2008

התבקשתי להגיב לשאלה בעניין הקשר בין ח.היילורונית לסרטן, ואני עושה זאת בשמחה. ובכן, מי שכתב בויקיפדיה שהחומצה ההיילורונית "קשורה" לסרטן לא טרח לפרט מה הקשר. יכולים להיות סוגים רבים של קשר, ואין להסיק מכך שיש לך מקום לדאגה. במקרה שלנו, אכן אין לך מקום לדאגה. הנתונים הם כאלה: חומצה היילורונית מצויה בגופנו בכלל ובעור בפרט, כפי שציטטת מויקיפדיה. היא נמצאת בחומר הבין תאי, ומרקמה הרך והגמיש מאפשר תנועה של תאים - מסתבר שהעור שלנו הוא לא סטטי כמו שהוא נראה... הוא דינמי ותאים נעים בו מכל מיני סיבות. באפידרמיס - הם נעים מעלה , תוך כדי השתנות, הופכים לתאים מתים ולאחר מכן נושרים. בדרמיס אין את התנועה הזאת אולם ישנה תנועה של תאי מערכת החיסון גם באפידרמיס וגם בדרמיס, תנועה שמאפשרת להם לבלוע גורמים מזהמים, להביא אותם לבלוטות הלימפה, לחזור ביחד עם תאים נוספים שנלחמים במזהמים אלה ועוד. כך שתנועה תאית היא חלק מחיי העור הנורמלים. החומצה ההיילורונית, בגמישותה ורכותה, מאפשרת תנועה חלקה של תאים. לצערנו, גם תאים סרטניים מסוגלים לנוע. הם צריכים לנוע כדי להתפשט וכדי ליצור גרורות. לתאים סרטניים יש יכולת לעורר יצור של גורמים המאפשרים להם לנוע. יש גורמים רבים המאפשרים יצירת גרורות ותנועת תאים סרטניים, ולמרבה הצער לתאי הסרטן יש יכולת שאין לתאים רגילים: לעורר יצור של חומרים מסויימים, שלא היו מיוצרים אלמליא הגידול. אחד מהחומרים שהתא הסרטני מעודד הוא חומצה היילורונית. הוא גם מעורר יצור אנזימים השוברים קולגן, גם זה לצורך "פילוס דרך". אכן, מחקרים ראו שבעורם של חולי סרטן יש יותר חומצה היילורונית. אבל לא בגלל שהם הזריקו אותה. כיוון הקשר הוא הפוך: התא הסרטני גרם לעלייה בחומצה ההיילורונית, ולא החומצה גרמה להיווצרות סרטן. אין כל מחקר המראה שהזרקת חומצה היילורונית עוררה התפתחות של גידולים. כך שצריך לקרוא בזהירות את מה שכתוב: אכן החומצה ההיילורונית "קשורה" לסרטן אבל לא בקשר של גרימת סרטן. מקווה שעזרתי! בברכה רונית שגב מנהלת פיתוח תכשירים לעור וקוסמטיקה רפואית ביופור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבהההההה עזרת לי מאוד!!!!!!!!!

מיטל
    31/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו