מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמים לאחר פצעיםאסתר ארד14/11/2008
שלום , ראשית אבקש לציין כי הפורום שלך הוא לפי דעתי הטוב ביותר מתוך אלו אשר בהם עיינתי עד היום , יש תשובות לכל השאלות אשר לא מצאתי תשובות עליהן . ולהלן הבעייה לפני שנים רבות היו לי פצעי בגרות חטטתי וגרמתי לצלקות בנוסף לכתמי הריון אשר נשארו , הייתי כל היום מכוסה מייק אף עד אשר עשיתי טיפול בלוקציד והפצעים גם הכתמים נעלמו כליל. היום אני בת חמישים ותשע הולכת עם כובע ושומרת מאד על העור גם בשמש . לפני כמה חודשים חיתנתי את ביתי והחלטתי לטפל שוב בלוקציד הפעם לא היתה תגובה רצינית אך הבנתי שהחומר מצעיר את הפנים לפתע החלו להופיע פצעים עם מוגלה אחד אחרי השני מודיעים על בואם. נבהלתי חשבתי ששרפתי את העור עם הלוקציד פניתי לרופאת עור אשר הודיעה לי בחגיגיות כי זה יהפוך להיות כרוני וקיבלתי טיפול של זינדקלין , הפצעים עברו נשארו צלקות , כואב לאחר הטיפול הקודם שהצליח כל כך , מה לעשות הצלקת טרייה האם לחזור ללוקציד ולהידרוקינון או שיש משהו אחר לסילוק הצלקות בעודן טריות . מודה על תשובתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לאחר פצעים.
אורית בן יהודה14/11/2008היי אסתר:) ברוכה הבאה לפורום.
ראשית , תודה על הפרגון , אני שמחה שאת מוצאת עניין בפורום.
לפי תיאור המקרה ותשובתה של הרופאה אני משערת שפרצה אצלך רוזצאה,
רוזציאה היא אקנה של הגיל המבוגר , היא מלווה פצעונים אדומים קטנים הדומים לאקנה (פצעי
בגרות). אנשים הסובלים מרוזציאה , בדרך כלל לא מפתחים קומודונים (נקודות שחורות).
אך יש התרחבות של כלי הדם והופעת פצעונים.והמחלה אכן נוטה להיות כרונית, כפי שרופאת
העור אמרה.המחלה מחריפה עם מתח נפשי , מזג אויר חם מקלחות חמות שימוש בחומרי
קוסמטיקה לא נכונים ועוד.
לא ראיתי אותך זו רק השערה, אני מציעה לך לשוב לאותה רופאת עור ולבקש הבחנה ברורה,
משום שבמידה וזו אכן רוזציאה , לא נותנים רטין - A - לוקציד, מאחר והחומר גורם להחרפת
המצב.
לגבי שאלתך על צלקות, חשוב לי לדעת העם מדובר אכן בהצטלקות או בכתמים על העור?
הידרוקינין ולוקציד , החומרים בהם השתמשת בעבר , מתאימים יותר לפתרון פיגמנטציה
לאחר אקנה ובכלל (תלוי בסוג העור).
לסיכום מאוד חשוב הבחנה ברורה מרופאת העור, בידקי איתה מהם החומרים המתאמים
למצב עורך כיום.
אשמח לשמוע ממך
מקווה שעזרתי, שבת שלום.
אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)