כמה שאלות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות.
    רונית :)
    17/02/2009

שלום, אשמח לקבל עזרה בכמה שאלות. 1)שיער בפאות-אני יותר מתכוונת לשיער שייש בפאות שממשיך מהשיער בראש(ליד האוזן),ראיתי שלהרבה בנות אין כלל שיער באזור זה,אך לי יש האם זה דבר נורמלי?אמרו לי כי שערי ארוך ואם היתי מסתפרת אז גם את הפאות היו גוזרים-האם זה נכון?או שפשוט כולן עושות שם אפיליציה? 2) יש לי שיער פלומתי ובהיר בפאות הלחיים בפנים,בצד אחד כמעט ולא רואים בצד שני יותר בולט כיצד זה אפשרי?והשער גודל יותר לאחרונה באזור הפנים,ויורד לכיוון הצוואר-שמתי לב לזה לאחרונה ואולי תמיד היה לי,אך השאלה שלי האם זה נורמלי שיהיה שיער באזור זה לנשים? 3)השאלה שהכי חשובה לי:היתי רוצה לדעת מבחינה טבעית ונורמלית איפה בדיוק יש לנשים שיער?ומה הוא בגדר ה"נורמל"? למשל התחלתי להסתכל בכל מיני אזורים בגוף וראיתי שבצוואר ובגב יש לי שיער פלומתי בהיר, אבל בגב התחתון השיער כהה יותר נראה לי וגם בכמות גדולה יותר ובולטת.אז מה נחשב כרגיל שייש לכל אישה ומה נחשב כמצב של שיעור יתר? 4)האם מומלץ להסיר שיער בשעווה מהגב התחתון?מה כדאי במקרה כזה? בבקשה אם תוכלו לענות לי זה חשוב בשבילי לקבל את המידע,תודה. ומצטערת על ריבוי השאלות :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות.

הוספת תגובה

• תשובות

אורית בן יהודה
    17/02/2009

היי) ברוכה הבאה לפורום.

1. לא זה לא נכון, לנשים מסוימות יש נטיה לפאות ארוכות יותר, ישנן בנות שלא שעירות כלל.
    כתבת ששערך פלומתי ובהיר , לכן אני בהחלט ממליצה לך לעשות אפילציה אצל אפילטורית מנוסה.

2. במקרים רבים ראיתי בנות שהשיעור לא סימטרי אצלהן, זכרי בכלל גופנו לא סימטרי , והסיבות לכך רבות. במקרה של שיעור יתר מוגבר בצד אחד, סביר להניח שזה הצד הדומיננטי שלך וזרימת הדם שם מגברת.
    שאלת עם השיעור אצלך נורמאלי , זיכרי כי נורמאלי זה דבר יחסי (בכל תחומי החיים), אבל בהחלט אני ממליצה לך לגשת לבירור הורמונאלי אצל אנדרוקרינולוג (מומחה להורמונים) ובנוסף במידה והמחזור הווסת לא סדיר ,רצוי לבקש בנוסף מרופא נשים הפנייה לאולטסאנד, כדי לשלול בעייה של שחלות פוליסצטיות. בשתי הבדיקות הנ"ל תוכלי לאחר קבלת התוצאות לדעת עם המערכת ההורמונלית שלך מאוזנת במידה ולא , אז זה בהחלט מצב לא נורמאלי שדורש טיפול תרופתי לאיזון.
    ישנה אפשרות נוספת שבעיית שיעור הייתר אצלך היא גנטית, (תורשתית) בשל מוצא מסויים או סתם כך.

3 . שוב אין דבר כזה "נורמאלי " כל אישה שעירה הצורה שונה, ברות המזל שעירות רק באזור המפשעה, בתי שחי ומעט שיער גוף (רגליים., ידיים).

4. אפשר להסיר שיער מהגב התחתון, או באמצעות שעווה או IPL או ע"י אפילציה.
    לפי מה שתארת, אכן את סובלת משיעור ייתר , אני ממליצה לך לפני כל החלטה על הסרת שיער לבצע בירור הורמונאלי.

בהצלחה! ואת מוזמנת לעדכן אותי.

אורית בן יהודה אורמדיקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על עזרתך!

רונית :)
    23/02/2009

עזרת לי מאוד להבין מה לעשות,ראיתי כאן תגובה של מישהי אחרת שמציינת כי יש לה בעיה בבלוטת התריס,אני סבלתי בעבר מכך וזה היה גורם לי לסחרחורות לקחתי טיפול תרופתי ולאחר מכן הפסקתי-האם כתוצאה מכך התחיל השיעור יתר?במידה ואשוב לטיפול זה ימנע את השיעור? אני היתי מטופלת באנדריקולוג,שאבחן אצלי בעיה בבלוטת התריס לא זכור לי כרגע מהי. מכיוון שהסחרחורות הפסיקו אז הפסקתי את הטיפול. רציתי לדעת האם גינקולוגית יכולה לבצע את הבדיקה ההורמנלית?או שרק אנדיקולוג? אני מתביישת לפנות לרופא(גבר)בנושא הזה ואצלנו משום מה אין אנדרקילוגית בקופ"ח כך מה שנשאר לי זה הגינקולוגית.האם אפשר לבצע את הטיפול דרכה?אייך אני יכולה לבקש את זה ממנה?או שאם יש לך המלצה למישהי שאוכל לפנות אליה בנוגע לכך אשמח. רציתי לשאול האם ניתן להגיע אלייך לפגישת יעוץ,בלי לקבוע תור מראש? מכיוון שאני לא יודעת מתי אהיה באיזור שלך אז חשבתי כשאהיה בסביבה להגיע לפגישת ייעוץ אצלך. אשמח לעזרה נוספת מצדך וקבלת תשובות-ושוב תודה רבה לך! (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על עזרתך

אורית בן יהודה
    23/02/2009

הי:)
    ראשית בכל קופת חולים יש אנדרוקינולוג , ניתן לקבל הפניה דרך רופא המשפחה.
    לבדיקת בלוטת התריס את יכולה לקבל דרך רופא המשפחה הפניה לבדיקות הבנקראות T3, T4 בדיקות אלו בודקות , תת פעילות או עודף פעילות של בלוטת התריס, מאחר וכתבת שנמצאה אצלך ליקוי בבלוטת התריס, הדבר הראשון שאת צריכה לעשות זה לחזור על הבדיקות ולקבל טיפול מתאים, הדבר יפתור חלק מבעיית שיעור היתר.
    אצל רופאת נשים אפשר לקבל הפניה לחלק מהמערכת ההורמונלית- שווה לבדוק.
    את בהחלט יכולה לנסות שאת באזור שלי לקבוע תור ליעוץ, אך מראש אני אומרת לך שבדרך כלל קשה לקבוע בספונטניות מאחר ופגישות אצלי קבועות מראש.

יום טוב אורית בן יהודה אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו