הי אורית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי אורית
    ...
    22/02/2009

קיבלתי משחה מרופא עור , למשחה קוראים "וניקה" שהיא מיועדת לטיפול בכתמים והאטה של צמיחת שיער , אני משתמשת במשחה כבר 3 חודשים .. הכתמים לא טופלו כלל , אך השיער באזור השפם באמת צומח הרבה יותר לאט בקושי יוצא כך גם בפאות ומתחת לשפה התחתונה אבל לעומת זאת בצוואר עדיין יוצא לי הרהב שיער . יש לי מישהי מהמשפחה שהיא רופאה בעצמה והיא המליצה לי על זה בעצם , שהשתמשה במשחה הזאת 3 חודשים באופן קבוע ועכשיו היא מתמשת בה פעמיים בשבוע לחיזוק הטיפול ולא יצא לה שום שיער לאחר השימוש במשחה..היה לה הרהב יותר שיער משלי באזור הפנים והצוואר אני חייבת לציין . למה אצלי זה ממשיך לצאת ?זו בעיה הומונלית ? והאם שמעתם על המשחה ? כמה זמן מותר להשתמש בה ? האם זה יכול להזיק ? האם להמשיך להשתמש במשחה עד שבאמת הכתמים יוסרו ושהשיער בצוור יגדל הרהב יותר לאט ? או לא יצא כמעט שזהו מצב לא כ"כ מציאותי אבל זה מה שקהר אצל בת המשפחה שלי..שהיא מאוד מאוד שעירה בנוסף לכך העור שלי נוטה מאוד לפיגמנטציה..האם יש דרך לטפל בזה? ולא רק בעור הפנים אלה גם באזור המפשעה בין היריכיים..איבר המין..אפילו סימן של חזיה תחתון שהם דברים הנמצאים על הגוף כל הזמן משאיר לי סימן ככה..כל שפשוף קל ...בבית השחי אפילו וזה נורא מכוער ואני לא יודעת מה לעשות עם זה ..מה אפשר לעשות ? אני ממש נואתש אשמח אם תעני לי.. בנוסף פעם אחת חימצנתי שיער באזור הבטן ונשאר לי כתם לבן ענק..כבר בערך 8 שנים והוא לא עובר..והבנתי שזה בגלל שלעור שלי יש נטיה לפיגמנציה אבל אין דרך לטפל בזה?דרך למנוע את הפיגמנטציה הזאתי....?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הי אורית

הוספת תגובה

• היי אורית - שיעור ופגמנטצייה

אורית בן יהודה
    22/02/2009

היי:) ברוכה הבאה לפורום.
    חיפשתי באינטרנט ומצאתי מידע על התרופה:
    וניקה הינו קרם ייחודי, לא הורמונלי, המיועד לטיפול בשיעור יתר בפנים בנשים. החומר הפעיל בוניקה הוא EFLORNITHINE פועל במנגנון אנזימתי ולא הורמונלי בכך שהוא מעכב אנזים החיוני לצמיחת השערה, ולכן התוצאה היא האטה בקצב צמיחת השיער, אך מחקרים מראים כי הוא מראה שיפור ניכר בשילוב טיפולי לייזר או IPL. לגבי זמן מומלץ לשימוש את צריכה לשאול רופא וכן לגבי תופעות וואי. לא מצאתי שום מידע על הבהרת העור בזמן השימוש בוינקה.
    בכל אופן , כל תרופה משפיעה אחרת על כל אחד, יכול להיות באמת שאת סובלת מבעייה הורמונאלית, מומלץ מאוד להבדק ע"י אנדרוקינולוג (מומחה להורמונים).
    לגבי הפיגמנטציה זו באמת אחת הבעיות הקשות לפתרון, לדברייך כל גירוי קל גורם לך לפגמנטציה דבר המעיד על נטייה מוגברת לפיגנטציה.
    אני ממליצה לך להסיר שיער ע"י IPL לא לייזר ,(לפי תיאורך לייזר יגרום לך כויות.)
    הסרת שיער מבית השחי והמפשעות , יחסוך ממך גילוח או שעווה שבעור כמו שלך יגבירו את הפיגמנטצייה. אך עלייך לבחור מכון אמין שיעבוד איתך במשנה זהירות .
    כמו כן באזורי חיכוך ,הניחי טלק רפואי כדי לא לגרום לגירוי של העור.
    לגבי הבהרת העור באזור בית השחי והמפשעות, את יכולה להשתמש בקרם של רוייאל קאר המיועד לכהות סביב העניים, הוא לא מגרה מידי את העור ומתאים גם לאזורים אלו ובנוסף במי פנים של חברתNBC .ניתן לשקול גם שימוש בקרם "אזלק" של חווה זינגבויים המכיל חומצה אזלאית ומתאים במיוחד להבהרה בעור כההה, אך לשם כך יש לראותך ולאבחן בצורה מקצועית את עורך. לא הייתי ממליצה לך להשתמש בחומרים חריפיםכמו הידרוקינון או רטין A , הם יגרמו לך לגירוי ייתר ולעוד פיגמנטציה.
    לגבי הפיגמנטציה בפנים , חשוב שתגיעי ליעוץ , קרם"אזלק" שכתבתי עליו יכול להתאים עם חומרים נלווים.
    והדבר החשוב מכל, עלייך לצאת מהביית עם קרם הגנה בעל SPF 50 ולמרוח אותו לעיתים קרובות, גם בחורף מידי מספר שעות בימים קיציים שהשמש זורחת כל 3 שעות.
    כאן מדובר במניעה שהיא הדבר החשוב מכל בעור הנוטה לפיגמנטציה, שהפגמנטצייה כבר מקובעת בעור, זאת אומרת נמצאת בשכבה הדרמלית, הטיפול הוא כרוני בעור כמו שלך ויכול להבהיר מעט אך לא יותר מזה. כמו כן הזהרי מהבטחות כגון "אני אעשה לך פילינג והכל יעבור" בעור כמו שלך הדבר מסוכן ביותר, ויכול לגרום לך לפיגמנטציה חריפה יותר או להיפו פיגמנטציה (כתם לבן)כמו שקרה של בעקבות חמצון השיער בבטן, לצערי לא אוכל לאמר לך שהדבר יעבור.
    וזכרי מ נ י עה לפני הכל!
    בכל אופן בעם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור.
    בברכת יום טוב, אורית בן יהודה אורמדיקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

...
    24/02/2009

הייתי אצל רופא עור והוא שלח אותי לבדיקות הורמונליות , למרות שהוא אמר שזו לא הבעהי כנרהא וזה גנטי . את המשחה וניקה הוא אמר שזה בעקרון לא מעלים את השיער אבל יכול אולי להאט צמיחה אבל בכתמים זו המשחה הכי טובה לפיגמנטציה שיש לי בפנים .. תודה על העזרה ועל כל החומר ! אפשר לדעת איפה את נמצאת ? כדי שאוכל לבוא להתאבחן במכו ןשלך ? והאם את מאבחנת באופן אישי ? ואגב אני עוברת טיפולי ipl כבר במשך שנתיים כמעט..וקצת מיואשת מזה.. אני מכירה הרבה שעשו בכללי וגם במכו ןשאני עושה בו וזה עזר להם..אבל אצלי זה ..לא ככ עוזר ובטח שלא לפיגמנצטיה..וגם רציתי לדתע עם כיד לי לשלב עכשיו את הטיפולים באזור הצוואר ? כשאני משתמשת בוניקה? הרי לוניקה צריך למרוט את השיער..אבל לאייפיאל צריך לגלח..מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אורית בן יהודה
    24/02/2009

היי:)
    עד כמה שאני יודעת התרופה וניקה היתה בכלל מיועדת לטיפול במחלה מסויימת ובמקרה גילו שהיא מעכבת צמיחת שיער, לא ידוע לי מכל המקורות איתם בדקתי על הבהרת כתמים ע"י תרופה זו.
    השימוש בתכשיר איננו עוצר לחלוטין את צמיחת השיער אלא מאטה את הקצב ולכן יש להמשיך להסיר את השיער המיותר באמצעים אחרים כגוןIPL או אפילציה טרם מריחת התכשיר.
    את התכשיר יש למרוח לאחר אפילציה ורק במקרים שיש המון שיער ועיקוב הצמיחה עוזר להתמודדות עם התהליך הממושך(כאשר מבצעים אפילציה לא רצוי למרוט שיער במקביל).
    כאשר מטפלים הIPL קודם מגלחים ואז מבצעים טיפול בIPL ואחרי הטיפול יש למרוח וניקה ורק למי שיש בעיה קשה של צמיחה מהירה (ׁוניקה מיועדת רק לפנים).
    לפי תאורך עדיף לך לבצע אפילציה שהכי יעילה לאזור זה, לפעמים ניתן לשלב עם IPL
    חשוב לדעת כי לתרופה עלולות להיות תופעות לוואי כגון התפרצות אקנה או פוליקוליטוס (דלקת זקיק השערה).
    אחרי מריחת וניקה יש להמתי לפחות 5 דקות עד למריחת קרם אחר.
    את יכולה להכנס לאתר המופיעה ליד התמונה, כל הפרטים שלי נמצאים שם.

מקווה שעזרתי לילה טוב, אורית בן יהודה אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו