מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות...מיכלי26/02/2009
רופא עור אבחן את עורי ונתן לי בנזמיצין לטיפול באקנה בינונית (מכיל בנזואיל פראוקסיד) יש לי מספר שאלות: 1.האם לא מומלץ להחשף לשמש גם כששוטפים את המשחה? ואם נחשפים מה יכול לקרות? 2.האם מותר למרוח קרם לחות/תכשירי טיפוח בבוקר לאחר הסרת המשחה בסבון (את המשחה אני מורחת בלילה) 3.האם יש למרוח נקודתית על פהצעים או על כל הפנים? 4.איך אפשר לטפל בצלקות שנגרמו מפצעונים 5.האם זה נכון שכשמורחים אלוורה ונחשפים לשמש זה גורם לפצעים? תודה רבה מראש:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות ושרשור נכון
אורית בן יהודה26/02/2009היי:)
אני לא יכולה לענות , אני מבקשת שתשרשרי נכון זאת אומרת חפסי את הודעתך המקורית, כנסי לתשובתי ולחצי על הוספת תגובה כל אוכל לדעת על התכתבנו מראש.
פשוט העתיקי את שאלתך .
כך גם יש רצף לגולשים והם יודעים על מה מדובר.
ערב טוב אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה?...
מיכלי26/02/2009רופא עור אבחן את עורי ונתן לי בנזמיצין לטיפול באקנה בינונית (מכיל בנזואיל פראוקסיד) יש לי מספר שאלות: 1.האם לא מומלץ להחשף לשמש גם כששוטפים את המשחה? ואם נחשפים מה יכול לקרות? 2.האם מותר למרוח קרם לחות/תכשירי טיפוח בבוקר לאחר הסרת המשחה בסבון (את המשחה אני מורחת בלילה) 3.האם יש למרוח נקודתית על פהצעים או על כל הפנים? 4.איך אפשר לטפל בצלקות שנגרמו מפצעונים 5.האם זה נכון שכשמורחים אלוורה ונחשפים לשמש זה גורם לפצעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה?...בנזומצין
אורית בן יהודה27/02/2009היי)
1.אתהבנזומצין יש למרוח נקודתית על הפצעים בלבד, רצוי ע"י מקלון אזניים על ראש בפצע, כדי שהחומר לא יגע בעור הבריא, כך תמנעי מרגישות ייתר, יש להפסיק את השימוש ברגע שנוצר גלד (הפצע יובש).
2. לגבי חשיפה לשמש, ברגע שאת משתמשת בחומר קרטוליטי כל שהוא ,לא משנה מתי מרחת את החומר , המקום בו נמרח החומר חשוף יותר לנזקי השמש ובמידה ואת נחשפת לשמש את עלולה לקבל פיגמנטציה (כתם) ובכלל מומלץ למרוח מקדם הגנה מותאם לעור כל ימות השנה ומספר פעמים ביום!.
3. מותר למרוח קרמי לחות וחומרי טיפוח במשך היום , רק הקפידי שיהיו מותאמים ללסוג העור שלך,
תמיד רצוי לקבל ייעוץ מקוסמטיקאית מנוסה ואמינה ולא לקנות בפרמים במקרים של עור בעייתי.
4. ראשית חשוב שתבדילי בין צלקת שהיא פגיעה עמוקה ברקמת העור לבין כתמים אדומים וחומים כתוצאה מריפוי הפצעים. צלקות ניתן רק לטשטש קלות, בסימני פיגמנטציה כתוצאה מריפוי פצעים
יש דרכים רבות לטפל ,החל מפילנגים המיועדים לכך אצל קוסמטיקאיות רפואיות ו/אן בשילוב עם חומרים קרטוליטים ומבהירים- עייני בפורום עניתי על כך בהרחבה כולל המלצה על חומרים.
5. מריחת אלוורה + חשיפה לשמש לא גורמת לפצעים (שוב רצוי לא להחשף לשמש בשום מקרה).
אך מריחת אלוורה מיועדת יותר להרגעת העור גירויים עקיצות וכדומה.
לריפוי פצעים ושמירה על עור בריא ונטול כתמים, שוב כתבתי על כך בהרחבה, עייני בתשובתיי בפורום.
מקווה שעזרתי, אשמח לעזור בהמשך.
בברכת סוף שבוע חמים ונעים, אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
מיכלי28/02/2009תודה רבה רבה עלהתשובה המפורטת אמשיך לעיין בפורום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)