מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לאוריתנטע23/03/2009
שלום אורית התחלתי טיפולי אפילציה לפני כשבוע בידיים. איך אני יודעת אם הקוסמטיקאית עושה עבודה טובה? צריכים לחכות כמה חודשים לתוצאות? הפצעים בידיים לאחר האפילציה עוברים ממש ממש באיטיות, הקוסמטיקאית אומרת שזו תגובה של העור שלי ושזה איטי ואצלי יקח יותר זמן מאחרים כנראה, לאחרים הפצעים עוברים תוך 4 ימים בערך. האם זה נראה לך נכון? אני מפחדת מצלקות וחורים, היא אומרת שלא יהיה כלום. היא מקסימה וחמודה ומלאה בתעודות כך שאני לא פוסלת ישר. יש לה ניסיון באפילציה רק 4 שנים. מה את אומרת? יש לך מטופלות עם תגובות כאלה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לאורית
אורית בן יהודה24/03/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום.
לא הייתי "פוסלת" מייד את האפילטורית, יש סוגי עור שהם רגישים יותר ומחלימים לאט יותר.
החשוב הוא ש"הפצע" שהוא בעצם כוייה קטנה והיא חלק מתהליך האפילציה לא יזדהם,
לכן אני ממליצה למרוח לאחר אפילציה "ויטה מורפן" -מרגיע את העור וגורם לגלד שלאחר האפילצייה לנשור מהר יותר !
המתיני בסבלנות לפני שאת שופטת את האפילטורית, תהליך האפילציה דורש זמן והתמדה
וכמו שאמרתי כל עור שונה.
סימנים שנותרים לאחר אפילציה ניתנים לטיפול, במידה ואת נוטה לפיגמנטציה (כתמים בעור)
רצוי לטפל במקביל לתהליך האפילציה.
לא כל פצע משאיר חורים בעור, יש להתעזר בסבלנות עד לחידוש העור.
בברכה אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטע25/03/2009קודם כל תודה על תשובתך.
הפצעים עדיין לא עברו וכמעט עברו שבועיים.. זה באמת הרבה זמן, אבל אני אמתין בסבלנות.
קניתי ויטה מרפן.
אני מתכוונת להסיר שיער מכל הידיים, כמה זמן נראה לך זה יקח? אני מתכוונת להגיע כל שבוע לפחות לטיפול של שעה.
חצי שנה זה נראה לך נורמאלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורית בן יהודה25/03/2009היי:)
במידה וכוונתך ממש לפצעים ולא לסימן (פיגמנט) לאחר הנפילת הגלד, אז שבועיים הם יותר מידי זמן. כל תהליך החלמת העור מאפילציה כולל נפילת הגלד במידה ומשתמשים בויטה מורפן או חומר דומה, צריך לקחת מקסימום שבוע בדרך כלל פחות, גם בעור רגיש מאוד.
יתכן ולא דאגת לחיטוי וטיפול נכון לאחר תהליך האפילציה והפצע מעט הזדהם.
כתבי לי מה המצב בדיוק, כך אוכל לאמר לך מה לעשות.
לגבי זמן סיום ,טיפול זו שאלה שאני שומעת כבר 20 שנה ובלתי אפשרי לענות עליה בצורה אמינה.
הסרת השיער תלויה בגורמים רבים כגון מחזורי צמיחת השיער, מצב הורמונאלי ועוד.
אני כן יכולה לאמר לך שבמידה והאפילציה נעשית כהלכה ובהתמדה, ניתן להפתר מהשיער לצמיתות!
יום טוב,
בברכה אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת, אורית,
א.א.25/03/2009"במידה והאפילציה נעשית כהלכה ובהתמדה"???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת
אורית בן יהודה25/03/2009היי:)
כהלכה- הכוונה להחדרת המחט במדוייק לזקיק השערה! דקירה במקום ולא החדרה נכונה, לא מניבה תוצאות!
בהתמדה- הכוונה ללקוחה שמתמידה בתהליך.
מקווה שהבהרתי את עצמי,
ערב טוב אורית בן יהודה, אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה נכונה
נטע25/03/2009אם האפילטורית מחדירה את המחט לזקיק השערה ואח"כ מוצאית את השערה כאילו נשרה ללא כל כאב, סימן שהיא עשתה טיפול נכון, השורש נמחק לאט לאט נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה נכונה
אורית בן יהודה26/03/2009היי:)
בדיוק כך, לאחר תהליך צריבת זקיק השערה השערה אמורה להשלף ללא תלישה!
אך זכרי, לכל שערה יש מספר מחזורי צמיחה כך שצריך לחזור על אותה שערה מס' פעמים עד
שאין צמיחה כלל מאותו זקיק.
יום טוב, אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?.
מיטל26/03/2009קראתי שיש לחזור על כל שערה 3 פעמים עד שהיא מושבטת זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטע26/03/2009אני יודעת שאפשר לחזור על שערה אפילו איזה 6 פעמים.. תלוי בטיפול, במצב השערה, שינויים הורמוניים וכו'.. לצערי.
אורית, אם יש לי עדיין פצעים לאחר שבועיים אחרי טיפול, זה אומר שאפילטורית נתנה חום גבוה מידי, או החדירה יותר מידי עמוק את המחט? כי ראיתי שהשערה נשלפה לה בקלות אחרי דקירה.
ושכחתי לומר לך שאחרי 3-4 שעות לאחר הטיפול התמלאו לי הפצעים כאילו בנוזל מוזר (כמו חצקון) ונעלמו לאחר יומיים שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורית בן יהודה27/03/2009היי:)
שבועיים אחרי טיפול , לא תקין שיש עדיין פצעים פעילים.
נראה שהמקום הזדהם מסיבה מסויימת, טיפול לא נכון או חיטוי לא מספיק לאחר האפילציה.
לכן , אני ממליצה לך לבקש מרופא מרשם למשחה בשם "אפלומצין" שתזרז את ריפוי העור.
בנתיים השתמשי בויטה מורפן.
עם טיפול נכון הכל יסתר, הקפידי בנוסף למרוח קרם הגנה.
בהצלחה
שבת שלום, אורית בןיהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו שלא ענית
רננה הדר27/03/2009שאלתי אם הפצעים נמשכו בגלל שהיה בהם נוזל מוזר למס' ימים. זה זיהום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו שלא ענית
נשמע כך, כתבתי "כנראה שהאזור הזדהם", בכל אופן זה לא אמור להיות כך.
ניסחתי זאת בצורה אחרת.
שבת שלום
אורית בן יהודה ,אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אורית את מקסימה
נטע28/03/2009אני אהיה איתך בקשר בהמשך.
מקווה שהעור יחלים ויחזור להיות מה שהיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
מספר הפעמים שיש לחזור על כל שערה תלוי בגורמים רבים, קצב גדילת השיער תלוי בגורמים רבים, החל מהגננטיקה של כל אדם הנקבעים עוד לפני הלידה.
כמו כן צמיחת השיער השיער תלויה בפעילות ההורמונלית של גוף האדם, יש בגוף מס' בלוטות אנדוקרניות המפרישות הורמונים האחראים לצמיחה וגדילה של השיער , כל שיבוש קטן המערכת ההורמונלית יכול לגרום לצמיחה מוגברת ו/או חוזרת של השיער.
אפילו סטרס (מתח נפשי) מגביר באופן משמעותי את יצור ההורמונים בעיקר את הורמון הACTH -הורמון הדחק ויכול לגרום לגדילה מוגברת של שיער, כמו כן נטילת תרופות מסויימות ועוד.
לכן , אין דרך לאמר בצורה אמינה כמה פעמים יש צורך לחזור על כל שערה, או כמה זמן יקח עד סיום הטיפול, שאלה שנשאלת רבות.
שבת שלום,
אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)