מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש ברטין A וחשיפה לשמשג'יזל25/03/2009
היי אורית זאת שוב אני :)
האם משחה בשם "רטאויט" שקיבלתי מרופא עור (מכילה רטין A) יכולה לשפר כתמים של פוסט אקנה?
ואם אני מורחת בלילה ושוטפת בבוקר עם מים וסבון היטב עדיין אסור לי להחשף לשמש?
ועוד שאלה
בקרוב אני הולכת להיות חודש בשטח בלי תנאים של בית
ובגלל שהעור שלי מאד רגיש לחום/לחות/אבק וכו' (בטירונות הפנים שלי התמלאו בפצעים באיזור הסנטר)
אני רוצה למנוע ככל האפשר חזרה של פצעונים
איך אני יכולה לשמור על נקיון העור (סבון/מי פנים)
ולמנוע בכל לשון של מניעה התפרצות נוספת?
אם את יכולה לציין שמות ספציפיים של מוצרים זה יעזור לי מאד
ואופן השימוש בהם חשוב גם כן.
בנוסף, מן הסתם חודש שטח הולך להיות מוצף שמש אז אני מניחה שלא רצוי מורים שעושים את העור רגיש...
שוב תודה רבה על התשובות המלאות והמצוינות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברטין A וחשיפה לשמש
אורית בן יהודה25/03/2009היי:)
שימוש ברטויט- רטין A עוזר לריפוי האקנה ולחידוש העור.בקשר לפוסט אקנה המתחלק להצלקויות כתמים חומים ואדומים: רטין A עשוי להחליק מעט עור הסובל מהצטלקות, אך לא מעבר לכך .
לגבי פיגמנטציה , רטין מחדש את העור לכן יכול לזרז הבהרה של כתמים אדומים.
בכתמים חומים לעומת זאת ,יש צורך להוסיף נוגד פיגמנט רפואי או פרא רפואי.
מריחת הרטין בערב גורמת לעור להתקלף, לכן למרות ששטפת את הפנים בבוקר ,העור בהחלט רגיש לשמש.!
בשימוש ברטין יש למרוח מקדם הגנה משמש לעיתים קורבות!
בקרוב את הולכת להיות חודש בשטח ,לכן כדי שתשקלי שוב שימוש ברטין בתקופה זו, העור ממשיך להיות רגיש לשמש תקופה נוספת לאחר הפסקת השימוש.
בשטח את יכולה להצטייד במגבונים לעור שמן , רצוי בתנאים של שטח לנקות את העור במגבונים מספר פעמים ביום- ניתן לרכוש בפרמים.
לגבי סבון אני ממליצה לך על הסבון של ביופור המכיל חומצות אלפא וביתא הידרוקסי+ שמן עץ התה ושימוש בDERMA-PEEL של אותה חברה המיועד לשימוש פעם ביום , נוח לתנאי שטח,הסבון מגיע במשאבה ונוח לשימוש , אחוז החומצות לא גבוה לכן במידה ואת לא משתמשת בחומר פעיל נוסף את לא מאוד חשופה לנזקי השמש- אך בכל מקרה מרחי קרם הגנה לעור שמן!
מקווה שעזרתי,
לילה טוב ,אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אורית,שאלה נוספת
ג'יזל27/03/2009רכשתי את מי הפנים החומים לעור פגום של חביבה ריבקין
וכשהגעתי הביתה קצת אכזב אותי לגלות שהפייה של הבקבוק מלוכלכת,כאילו הבקבוק נפתח ונעשה בו שימוש
קניתי את מי הפנים ב(מחקתי את שם המקום-אורית), וקצת קשה לי להאמין שימכרו
לי מוצר פתוח אבל סתם התבאסתי
מקווה שהתכשיר עצמו אפקטיבי...
זה היום הראשון שאני משתמשת בו וניקיתי איתו את פניי כבר פעמיים-שלוש
ואני שמה לב שהעור מתקלף וקצת אדום
האם זה בסדר?
למרוח אלוורה או לתת לזה לעבור לבד?
והאם את מכירה את מרכז (נמחק)כמקור אמין לקנות בו מוצרים של חביבה ריבקין?
ובאיזה עוד מוצרים כדאי לעשות שימוש כדי להגיע לעור פנים חלק כמו שהיה לי פעם?=/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אורית,שאלה נוספת
אורית בן יהודה27/03/2009היי:)אני מניחהשאת אותה גי'זל ששאלה אותי על מוצרים ב21/3 .
שם כתבת שעורך בהיר ורגיש ולא הזכרת שימוש ברטויט.
מומלץ להיות במעקב רופא או קוסמטיאית רפואית שידריכו אותך בזמן שימוש בחומרים פעילים.
לא הבנתי משאלתך הקודמת אם התחלת את הטיפול ברטויט רטין A , במידה וכן ובנוסף השתמשת במי הפנים המצויינים של NBC - שילוב שני חומרים אלו בעור רגיש יכול לגרום לאדמומיות וקילוף בעור רגיש כשלך, לכן הפסיקי את הטיפול זמנית, לא לדאוג יותר מידי-לעור יש יכולת תיקון עצמי מצויינת ,מקסימום קיבלת פילינג שיגרום לעורך לקילוף קל, (שאלת אותי בעבר על פילינג ).
אלוורה עלולה לשרוף על עור מתקלף, עדיף לתת לעור להירגע ולהתקלף, בתהליך הקילוף את יכולה להשתמש בויטה מורפן- לרכוש בבתי מרקחת.
לאחר הקילוף עורך עשוי להשתפר פלאים.
רק חשוב להקפיד לאחר הקילוף על שימוש במקדם הגנה משמש לעיתים קרובות!!!
עדכני אתי בהמשך כשהקילוף יסתיים, ובבקשה להקפיד על שרשור נכון.
נ.ב- מחקתי את שם המקום, הדבר נוגד את כללי הפורום בפרט שאת כותבת ש"התבאסת".
לא חושבת שהמוצר משומש, למיי פנים חומים אלו יש נטייה לצבור פיגמנט על הפייה של הבקבוק.
שבת שלום
בברכה אורית בן יהודה, אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי כן זאת אני מהתגובות הקודמות :)
ג'יזל28/03/2009
לגבי הרטאויט אני כרגע לא משתמשת כי כמו שאמרתי אני בקרוב יוצאת לחודש שטח שטוף שמש
אז לאחר שימוש חד פעמי ברטאויט הפסקתי ועברתי למי הפנים של NBC
מרגישה קילוף וכרגע לא נוגעת ולא מורחת שום דבר
אבל אחרי מריחת מי הפנים אני מרגישה קצת יובש...אפשר למרוח קצת קרם לחות או שזה יפגע באפקטיביות?
לפני כל יציאה מהבית אני מורחת קרם הגנה נטול שומן מקווה שזה מספיק
אחרי כמה זמן ניתן לראות שיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי כן זאת אני מהתגובות הקודמות :)
אורית בן יהודה29/03/2009היי:)
כנראה על עור רגיש כשלך שימוש חד פעמי ברטין A ומייד שימוש בNBC גרם לפילניג קל וליובש שאת מרגישה עכשיו.
אני ממליצה לך להניח לעור להתקלף ולהתחדש.
וכמו שכתבת, לפני כל יציאה מהבית יש למרוח קרם הגנה נטול שומן , חשוב יותר מפעם ביום
כשאת בחוץ.
איני יכולה לדעת תוך כמה זמן תראי שיפור, מידע דרך הפורום לא מחליף מעקב של גורם מקצועי
כמו שכתבתי לך בתשובתי הקודמת.
עדכני אותי בהמשך ובהצלחה.
אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)