מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכשיר אור כחולאתי21/04/2009
היי אורית
יש מכשיר שאת ממליצה עליו לטיפול באקנה?
האם זה באמת יעיל לטווח ארוך?זה משפר צלקות וכתמי פוסט אקנה?
אני קוסמטיקאית במקצועי ומעוניינת לשלב אותו במכון.
חלום חיי יתגשם כאשר יהיה פורום של קוסמטיקאיות שבו נוכל לעזור אחת לשניה ולהמליץ אחת לשניה.
לפעמים אין את מי לשאול...את ורונית שגב זה פשוט ברכה לקוסמטיקאיות.
עלי והצליחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר אור כחול לטיפול באקנה
אורית בן יהודה22/04/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום.
ראשית תודה על הפרגון, את רונית שגב אני מכירה אישית והיא באמת מדהימה , ממליצה לך להירשם לניוזלטר שלה, תלמדי המון.
לגבי שאלתך על טיפול באקנה ומכשור, כמו שאת יודעת האקנה הנה תופעה כרונית, המושפעת מגורמים רבים כגון מתח נפשי ו/או שינויים אקלימיים ושינויים הורמונלים .
בדיקה לעומק לפני רכישה של כל מכשיר חשובה מאוד מאחר ותחום המכשור הקוסמטי/רפואי מוצף ומבלבל.
כיום לנו כקוסמטיקאיות יש כלים רבים לריפוי האקנה, בריפוי אקנה אני מתכוונת להבאת העור למצב מאוזן כשהשאיפה היא שלא יהיו נגעים דלקתיים על העור וכמות החלב תופחת בהדרגה והעור יתפקד כעור בריא, עלייך לזכור כי זו תופעה כרונית ולעיתים יתכנו התפרצויות על רקע הגורמים שהזכרתי.
טיפול באור כחול הוא אחד הכלים בו בהחלט ניתן להביא לרגיעה מאוד ארוכה של האקנה.
האור הכחול פוגע בפורפירנים שמפריש חיידק האקנה וגורם לשינוי כימי המחסל את חיידק האקנה.
חשוב לציין שיש כיום מכשירי IPL רבים הכוללים ידית לאקנה, אני אישית מעדיפה לעבוד עם מכשיר הCLEAR 100 מסיבות רבות , ראשית ניתן לעבוד גם על עור שחום, עור שמטופל בחומרים פעילים העושים עבודה קרטוליטית החשובה מאוד להצלחת הטיפול , עור כזה עלול לקבל כוויות מIPL לעומת
העבודה עם הCLEAR100 המכסה את כל שטח הפנים ואינו בא במגע ישיר עם עור הפנים.
חשוב לציין שהעבודה עם המכשיר לבד תיתן לך תוצאות חלקיות ,יש צורך בידע קליני כדי להשיג את התוצאה הרצויה. חשוב מאוד במידה ויש קומודונים לנקז אותם לפני תחילת הטיפול ובעם יש צורך גם במהלך הטיפול.
באקנה דלקתית מאוד לא מומלץ לבצע ניקוז קומדונים מחשש להעברת זיהום, במקרה כזה אני מבצעת פילינג לריפוי הנגעים , כמו כן עבודה עם קרח יבש ובמקביל טיפולים באור כחול ורק שיש רגיעה במצב הדלקתי אני מבצעת ניקוז קומודונים.
פעולות אלו חשובות מאוד בטיפול פוטתרפי משום שכמו בנטילת רואקוטן לפני תהליך הריפוי ישנה התפרצות של האקנה והפעולות שהזכרתי מונעות התפרצות זו.
כמו כן חשוב להתאים למטופל חומרים קרטוליטים , זו יכולה להיות חומצה גליקולית 10% , חומצה אזלאית , או כל חומר קרטוליטי בהתאם להבנתך, ניתן לשלב בנזואיל פרוקסיד לטיפול נקודתי או חומר קוסמטי מנגזרת זו וכמובן סבון עדין לניקוי.
לסיכום, מטופלים הסובלים מאקנה ונמצאים שנים בטיפול ללא טיפול פוטתרפי עם הצלחה יפה באיזון העור , אותם מטופלים שעברו מאוחר יותר טיפול מוצלח באור כחול צריכים כיום פחות ופחות טיפולים במכון ויותר שמירה על העור עם חומרים פעילים. עם כי חשוב לזכור שהתפרצויות תתכנה במקרים מסוימים אך הם מינוריים. במקרים קשים מאוד יש לחזור לעיתים על הטיפול לאחר תקופה לפני שהאקנה תחמיר. אוסיף ואומר שפוטותרפי בהחלט יעיל בשילוב טכניקת עבודה נכונה, ונןתן רגיעה ארוכה לאקנה .
לשאלתך הטיפול באור כחול לא מטפל בפוסט אקנה אך שילוב החומרים הקרטוליטים עושה את העבודה, כמו כן מניעת התפרצות האקנה היא כשלעצמה טיפול מונע בעור הנוטה להצטלקות.
במצב של פוסט אקנה יש להמשיך ולעבוד עם חומרים קרטוליטים ופילינגים, להגן על העור משמש ולהתעזר בסבלנות.
אשמח לעזור לך בכל שאלה.
בברכה אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור כחול
אתי12/05/2009היי אורית
תודה על התשובה המפורטת להפליא.
את כותבת לי שבעצם כאשר האקנה מודלק את מבצעת פילינג להרגעה ואח"כ ממשיכה בטיפולים.
איזה פילינג מרגיע מצב דלקתי?
אשמח לתגובה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור כחול - פוטותרפיה
אורית בן יהודה13/05/2009היי אתי,
להרגעת אקנה ציסטית אני משתמשת כיום לרוב בפילינג הפעיל של חברת קארט, עושה עבודה נפלאה על עור אקנתי , ניתן לעשותו גם ללא פוטותרפיה כאשר האקנה קלה מאוד, מרפא בצורה מאוזנת את העור, יש לעשותו בסדרה של 4 טיפולים 1 לשבוע.
כאשר אני מכניסה מטופל הסובל מאקנה לסדרה של פוטותרפיה והעור במצב מודלק ,כך שאיני יכולה לנקז קומודונים, מיד לאחר הטיפול הפוטותרפי אני מבצעת פילינג קארט , אחת לשבוע, כך גם נמנעת ההתפרצות הראשונית של הפצעים בתחילת הפוטותרפיה ,כפי שהסברתי בתשובה הקודמת.
לאחר מספר טיפולים כאשר העור נרגע רק אז אני מבצעת ניקוז קומודונים . וממשיכה בפוטותרפיה.
באותה סדרה של פילינגים של קארט יש פילינג נהדר לעבודה בקליניקה לפוסט אקנה, כמובן שמבצעים אותו רק שכבר אין פצעים, מאחר והוא משלב גם עבודה עם חומצות וגם עבודה מכנית של שפשוף העור, דבר העלול לגרום התפרצות בשל דלקת.
סדרה מומלצת מאוד בהתמודדות עם אקנה , בשילוב עם אור כחול במקרים קשים ובפני עצמו
במקרים הקלים יותר.
אשמח לעזור לך שוב, אני מאוד שמחה שקוסמטיקאיות פעילות בפורום.
ערב טוב,
בברכה אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית היקרה אקנה
רינת18/05/2009אני חייבת להוסיף ולהסכים איתך שגם אני השתמשתי לראשונה בפילינג פעיל של קארט ללקוחה שלי שיש לה אקנה במצב די קשה עם ציסטות ועשית לה 4 טיפולים בהפרש של שבוע ימים והתוצאות היו מדהימות יא פשוט בעננים ואני עוד יותר...... אבל לצערי כעבור השבוע השישי שוב היתה התפרצות בסנטר אומנם לא כמו שהיה קודם לכן אבל בכל זאת די מאכזב. ולכן החלטתי לעשות לה עוד טיפול פילינג אחד . אני חייבת להוסיף שהיא כושית ובקארט אמרו לי שזה בטוח לשימוש בעור כהה מכיון שזה עובד על אקנה ולא על הפיגמנטציה.
שבת שלום רינת מקנדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רינת
אורית בן יהודה18/05/2009רינת שלום:)
הפילינג של קארט לפי הספר אמור להעשות בסדרה. אך את את לא חייבת ללכת בדיוק לפי ההוראות (סדרה של 4 טיפולים), חשוב להפעיל שיקול דעת .ניתן בהחלט לבצע 2 פילינגים ובמידה והעור לא מודלק לנקז קומודונים, לאחר טיפול על המטופל לשתמש בתכשרים לאקנה בהם הוא משתמש תמיד (אין לבצע פילינג קארט על עור פתוח לאחר ניקוז- עלול לגרום כוויה).וכעבור מס ימים שבוע, להמשיך ולבצע את הפילינגים.
חשוב שכקוסמטיקאית תהייה גמישה ותקבעי את סוג הטיפול לפי המצב הנתון בו נמצא המטופל באותו רגע, אקנה היא מחלה דינמית המאופיינת בתקופות רגועות וובהתפרצויות.
יש טיפולים העוזרים לטווח ארוך כגון שילוב פוטותרפיה (אור כחול) בשילוב הפילינגים וחומרים פעילים לשימוש בייתי.
אני לא יודעת עם משווקים את המכשיר הספציפי איתו אני עובדת בקנדה, בכל אופן אני בטוחה
שיש מכשירים דומים ומאחר וכתבת לי בעבר שאת עובדת בעיקר עם אפרו אמריקאים ובעיקר עם אקנה, אני ממליצה לך בחום להתעניין בנושא .
חשוב לציין שסוג זה של מיכשור לא בא במגע עם עור המטופל ואינו גורם כויות כמו IPLניתן לעבוד איתו בביטחה עם כהי עור .
טיפול כזה נותן הפוגה משמעותית במחלת האקנה!
ערב טוב ולהשתמע,
אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)