מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאורית-אפילציהנטע30/04/2009
היי אורית
רציתי לדעת כמה שנים את מתעסקת בתחום האפילציה?
האם ממשיכות להגיע המון בחורות להסיר שיער באפילציה כמו בימים ההם או שעברו לשיטות אחרות?
עשיתי אפילציה ביד ויש לי צלקות ממישהי עם מעט ניסיון והבטיחה שלא יהיו צלקות או כוויות.
אני מחפשת מישהי ממש מקצועית שעוסקת בזה שנים ויום יום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה - אפילציה
אורית בן יהודה30/04/2009היי:) ברוכה הבאה לפורום.
אני עוסקת באפילציה 20 שנה , לפני מכשירי הליזר והIPL השיטה היחידה להסרת שיער ללצמיתות היתה אפילציה ונשים רבות נהגו להסיר שיער משטחים נרחבים ע"י אפילציה(רגלים ידיים, מפשעות ועוד).
כיום, אין צורך להסיר שיער רק ע"י אפילציה .בשטחים גדולים כשסוג השיער מאפשר זאת , נהוג לטפל באמצאות IPL המסיר כ80% מהשיער . האופציה להמשך היא לבצע טיפולי תחזוקה מידי מספר חודשים על השיער שנותר שהוא בדרך כלל מאוד עדין או לחילופין לסיים ע"י אפילציה.
בשנתיים האחרונות יש חזרה ניכרת לאפילציה במיוחד באזור הפנים שם השיעור בדרך כלל הורמונאלי.
גם מכונים גדולים מחזיקים כיום אפלטוריות לאחר שנוכחו ששיטת הבזקי האור לא מסירה לחלוטין את השיער במיוחד בפנים.
בברכה
אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
נטע30/04/2009אני רוצה לעשות רק אפילציה כי קראתי ושמעתי שגם בIPL וגם בלייזר השיער מדלל אבל תמיד יכול לחזור בעתיד הרחוק, וחבל ש80% אולי יחזרו, לעומת אפילציה שלא יחזרו לעולם. זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנה
אורית בן יהודה30/04/2009היי:)
כמו שכתבתי ניתן להסיר שיער רק באפילציה, אך לדעתי ומנסיוני חבל על הסבל רצוי להתחיל הIPL
ולסיים ע"י אפילציה, כך לא צריכים את טיפולי התחזוקה.
שנית, לא הבנת נכון כתבתי מדלל בכ- 80% זאת אומרת שנשאר כ20% ואותם ניתן להסיר ע"י אפילציה.
ז"א לא כל כך הרבה!
מקווה שהבהרתי את עצמי.
בברכה
אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
נטע30/04/2009נכון פחות סבל, כן אבל השיער בIPL יכול לחזור בעתיד, עוד כמה שנים נגיד, ואפילציה בחיים לא, לזה התכוונתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנה
אורית בן יהודה30/04/2009לא מדוייק.
במידה ושומרים על מרווחים נכונים בין טיפול IPL למשנהו ואין בעיות הורמונליות, ניתן לכסות את מרבית מחזורי צמיחת השיער.
שיער שחוזר אחרי כמה שנים הוא כתוצאה מזקיקים חדשים שנוצרים עקב שינויים הורמונליים כמו בהריון למשל.
כל זאת בתנאי שהטיפול נעשה נכון!! וכמו שאמרתי: את ה 20% שנשארים ניתן לסיים ע"י אפילציה או לבצע טיפולי תחזוקה כל מספר חודשים.
גם אצל בנות שהסירו שיער ע"י אפילציה והגיעו ל100% הצלחה ולאחר שנים נכנסו להריון או עברו
טיפולי פוריות, כל מה שקשור לשינוי הורמונלי יש חזרה מסויימת של השיער.
למידע כללי : זקיקי שיער חדשים שנוצרים בזמן הריון לרוב נושרים לבד.
לגבי טפולי פוריות לא תמיד .
ישנם סיבות נוספות ליצירת זקיקי שיער חדשים כמו טיפולים רפואיים שונים כגון נטילת קורטיזון ותרופות נוספות, כטיפול למחלות שונות.
לסיכום- אצל אנשים בריאים (ללא בעיות הורמונליות) ובתנאי שסוג השיער מתאים ל IPL אין שום סיבה לא לשלב IPL ואפילציה והתוצאות נשמרות לאורך זמן.
במקרים מסויימים אני בוחרת להסיר שיער רק באפלציה, למשל הסנטר ומתחתיו
שהוא איזור הורמונאלי והתוצאותבאפילציה טובות יותר!
כיודעים לתשאל נכון את המטופלת ולאבחן נכונה את סוג השיער, קוסמטיקאית מנוסה תדע מתי כדאי או לא כדאי לשלב בין שתי השיטות.
ערב טוב
אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בעיה הורמונלית
נטע01/05/2009לכן חיפשתי את הטוב ביותר לצמיתות.
אני עם גלולות לאיזון כבר כמה שנים.
לכן לא בטוחה שIPL יהיה לי מספיק טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנה
אורית בן יהודה03/05/2009היי:)
אנה כשאת על גלולות המאזנות את המערכת ההורמונלית , כל שיטה תעבוד מצויין בשבילך.
הבעייה היא שברגע שתפסיקי עם הטיפול ההורמונלי וגופך יפריש שוב הורמונים אנדרוגנים , חלק גדול מהשיער יחזור ולא בגלל שהטיפול לא היה מוצלח אלה מהסיבה הפשוטה שהורמונים אנרוגנים גורמים לגוף האשה להצמיח שיער.
חשוב שתדעי שגם בהסרת שיער מוצלחת ע"י מחט חשמלית ברגע שתפסיקי עם נטילת הגלולות, חלק מהשיער עלול לחזור.
סביר להניח שאחוז השיער שיחזור לאחר תהליך אפילציה מוצלח יהיה קטן יותר, משיער שהוסר ע"י
IPL , כך שגישתך מלכתחילה היתה נכונה ,עם כי אף פעם אין לדעת מה יקרה שתפסיקי עם הגלולות...
מצטערת שלקח לי זמן לחזור אלייך, לא הייתה לי גישה לאינטרנט ביומיים האחרונים.
ערב טוב
אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)