הייי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הייי
    a
    20/05/2009

שלום
    עברתי כאן על התגובות האחרונות שלך וגיליתי מתן כנות , מקצועיות וחמימות שלא נתקלתי בשום פורום, את מקסימה וכן ירבו כמוך !!!!

אני בן כ20 וחצי ואני שוקל ליטול רוקאוטן בקרוב מאוד
    צומחות לי שיערות באיזורים לא רצויים באיזורי הפנים והצוואר הקדמי, בשאר האיזורים אני אתעסק בשלב מאוחר יותר אבל כרגע מכיוון שאני עומד ליטול רוקאוטן אני רוצה לשאול האם מותר למרוט על ידי פינצטה בזמן נטילת הרוקואטן? הבנתי שרוקאוטן מגביר את סיכויי ההצטלקויות ולכן זה מדאיג אותי.
    האם ניתן לעשות אפילציה על עור אקנתי? וכמה זמן בערך נדרש טיפול באפילציה?
    אני נורא מפחד להגיע לאפילטורית לא מקצועית וטובה, האם תוכלי לייעץ לי??
    אגב, אני נורא לחוץ בזמן מכיוון שאני מתכוון לעבור ניתוח פלסטי באף על ידי רופא ספציפי ואני מפחד שהוא יפרוש מהתחום בטרם אסיים את הטיפולים הנרשים הללו, כיוון שלא ארצה שייגעו לי בפנים לאחר הניתוח , אני מאוד אובססיבי לגבי אפי , אגב האם יש תחליף למשקפיים ששמים בעת טיפולי הלייזר כיוון שאני לא מסוגל שמשהו נוגע לי באף
    בתודה מראש
    יום נפלא !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הייי

הוספת תגובה

• היי

אורית בן יהודה
    21/05/2009

היי:)ברוך הבא לפורום
    ותודה על הפירגון.
    ראשית ,עניין ניתוח האף דחוף לך מאוד ,לכן הייתי ממליצה לך לעבור את הניתוח לפני התחלת נטילת
    הראקוטן במידה ותחליט ליטול את התרופה, משום שבזמן נטילת רואקוטן בשום אופן לא ררצוי לעבור ניתוח
    בזמן ראקוטן העור עדין מאוד ופגיע לכן גם לא מבצעים פילינג, אפילציה וכל פעולה חודרנית בעור
    וכן כמה חודשים לאחר הפסקת הראקוטן.
    בזמן נטילת ראקוטן יש להזהר מאוד גם ממריטת שיער ע" פינצטה, עושים זאת רק בזהירות מירבית
    כדי לא לפצוע את העור הפגיע.
    בעור אקנתי יש להזהר מאוד באפילציה, ניתן לבצע אפילציה רק במקומות לא מודלקים כדי לא להעביר זיהום (חיידק האקנה)ממקום למקום.
    לגבי אפילטורית טובה: פשוט שאל סביבך וחפש המלצה. אני לא יכולה לתת לך השערה לגבי זמן
    טיפול באפילציה, לא ראיתי אותך,כמו כן הדבר אינבדואלי ולא ניתן לדעת כמה זמן התהליך ימשך
    כל תשובה אחרת מכל אחד , לא תהיה אמינה משום שגורמים רבים משפעים על צמיחת השיער , ישנם מס מחזורי צמיחה של השיער , כמו כן לכל שיערה בכל מחזור צמיחה יש מספר שלבים ורק בשלב ה"אנגן" השערה מושמדת, אין לנו שום דרך לדעת באיזה שלב נמצאת השערה לכן התהליך דורש סבלנות והתמדה- בסופו של דבר אפילציה היא השיטה היחידה המסירה שיער לצמיתות.
    לשקפי הלייזר יש תחליף בצורת מכסים אטומים המכסים את העניים ויכולים לשמש תחליף למשקפיים.
    חשוב שתדע שיש טיפולים מאוד אפקטיבים כיום לאקנה ועליך לשקול זאת במידה והאקנה לא קטסרופאלי. לראקוטן יש תופעות לוואי רבות, העור הופך להיות דק יותר,הופעת נימי דם בולטים כמו במריחת רטיןA ועוד תופעות לוואי רבות, היום רופאים נוטים לתת רואקוטן גם למיקרים קליםלמרות שהתויית התרופה היא לאקנה ציסטית קשה. ובנסף בכ40 % מהמקרים ישנה התפרצות חוזרת של אקנה .

בברכה,
    אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

דניאל
    25/05/2009

תודה על תשובותייך
    ברצוני להבהיר כי אני מודע לכך שבעת נטילת רוקאוטן העור רגיש לכל פעולה חודרנית וקיימת אפשרות גדולה מאוד להיווצרויות של עקבות בעור כמו צלקות כתמים וכו'.
    לכן אני לחוץ, אומנם הניתוח האף לא נחוץ במיוחד לטענת אחרים אבל אני מאוד רוצה לעשות ניתוח אף אצל רופא ספציפי ואני פוחד שהוא כבר יפסיק לעבוד .
    ניסיתי הכל בכדי לטפל באקנה, וכשאני אומר הכל זה אומר שניסיתי אלפי תכשירים בעשרות אלפי שקלים, חלקם היו חוויות טראומתיות שהחמירו את מצב העור שלי בצורה בלתי הפיכה ואם הייתי מודע לזה שקיים רקוטאן אז בטח שבדיעבד הייתי מתחיל ברוקואטן , פשוט הרסו לי את החיים.
    כיום אני בדיכאון קשה, אחרי מספר ניסיונות אובדניים וכל יום מתעוררים בי רצונות להתאבד, פשוט נמאס לי להיות תלותי בתכשירים מפוקפקים שהורסים לי את העור ושבועות על גבי שבועות אני לא יכול לצאת מהבית בגלל אדמומיות וכוויות מפילינגים משחות הבהרה וכו'.
    אני מוכרח למצוא אפילטורית מקצועית ומומחית בעלת רגישות למצב כמו שלי, כל נגיעה בפנים שלי זו טראומה שפוערת בי את כל הפצע הזה.
    מי נחשב לאפילטור\ית טוב\ה? אני כל כך מפחד שיגעו לי בפנים אנשים לא מקצועיים, אפילו חשבתי ללכת לקורס ולקנות את המכשירים ולעשות את זה בעצמי, יש לי ידיים טובות אבל אני לא יודע במה זה כרוך.
    בבקשה עזרי לי, כל יום שעובר זה סיוט
    לגבי האקנה , הוא לא נורא, אבל כפי שכתבתי אני כבר לא יכול להיתלות בכל התכשירים אני רוצה לטפל בשורש הבעיה ולגבי ניתוח האף, דווקא מזה רציתי לקחת לפני הניתוח, כי הבנתי שעור דק יותר מתרפא מהר יותר.
    אודה לך על תשובותייך
    יום נפלא !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורית בן יהודה
    25/05/2009

היי:)
    צר לי לשמוע שאתה בדיכאון קשה ולאחר נסיונות אובדניים, אני מקווה שאתה בטיפול אצל איש מקצוע!
    חשוב לציין שקיים קשר ישיר בין מצב נפשי דיכאון/מתח לבית בעיות עור כגון אקנה אגזמות פזוריאזיס ועוד, כך טפל קודם במצבך הנפשי, כשמצבך הנפשי ישתפר גם האקנה תשתפר!
    חשוב מאוג שאתהו והדרמטולוג שרושם לך רואקטאן תהיו מודעים לכך שאחת מתופעות הלוואי של התרופה היא דיכאון- חפש בגוגל תופעות לוואי לרואקוטן.
    העם ניסית טיפול פוטותרפי או פוטודינמי?
    ישנם רופאים המשלבים רואקוטן במינון מאוד נמוך עם טיפול פוטותרפי, כך שתופעות הלוואי לא קשות, גם טיפול פוטותרפי ללא ראקוטן , נותן תוצאות טובות ולאורך זמן.
    טיפול פוטודינמי הנעשה במספר מרפאות בארץ ע"י רופאים בלבד, טיפול זהה לפוטורפיה ובואתו מיכשור,ההבדל הוא שלפני הטיפול הרופא מורח על העור הנגוע משחה הנקראת ALA המשחה היא פוטוסנסטיבית וגורמת לתגובה חזקה בעור הטיפול נעשה גם ע"י ד"ר שריבר מנהלת פורום רפואה פוטודימית בבית החולים אסף הרופא.
    פוטוטרפיה נעשית גם ע"י קוסמטיקאיות רפואיות , התהליך נעשה ללא מגע יד וגורם לתגובה פוטוטקסידית בפורפירינים והורס אותם, חומר המופרש ע"י חייידק האקנה , כאשר הפורפרינים נפגעים חיידק האקנה לא יכול להתקיים יותר.
    הטיפול יעיל מאוד ללא מגע יד, אתה יכול לקרוא במפורט באתר המצורף למעלה.

לגבי אפילציה , כבר עניתי לך.

תרגיש טוב
    תקרא , התייעץ ותחליט מה מטוב עבורך!

אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית-אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו