אקנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה
    בדוי
    14/06/2009

שלום , אני בן 14 ואף פעם לא היו לי הרבה פצעי בגרות.
    בזמן האחרון יצאו לי פצעי בגרות שמנים נפוחים שמכאיבים לי.
    העור שלי באופן כללי נראה לא בריא בכלל . תמיד דאגתי לטפל בו והשתמשתי באינספור תכשירים .
    התכשירים , רובם לא התאימו לי וסתמו לי את הנקבוביות. ביקרתי אצל רופאי עור רבים שרק רשמו לי משחות שלא עזרו לי בכלל. הלכתי גם לשתי קוסמטיקאיות . אחת רק מכרה לי מוצרים שייבשו לי את הפנים ולא עזרו לי , והשנייה עשתה לי טיפול ( הוציאה לי שחורים ) .
    השאלה שלי היא איזה טיפול יותר רציני אני יכול לעשות. טפול שלא קשור בקרמיםמסיכות ומשחות למיניהם. אני רוצה טיפול יעיל מאד.נמאס לי לזורק סתם כסף על טיפולים ומוצרים שרק מחמירים לי את המצב. אשמ לדעת בנוגע לפילינג קל/בינוני/עמוק . האם זה הפתרון ? האם פילינג יכול לפתור לי את תופעת האקנה , ולגרום לעורי להראות בריא ? אני שואל זאת גם מכיוון שאני רק בן 14 .
    נהוג לעשות פילינג בגיל כזה ? אשמח לקבל תשובות ואשמח עוד יותר אם הן תהיינה מפורטות כיוון שאני באמת צריך עזרה ! תודה רבה והמשך יום נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• היי

אודליה
    14/06/2009

אני גם עברתי מרופא לרופא אשר כל אחד נתן לי אינספור תכשירים שרק החמירו לי את האקנה וגרמו לי לתופעות קשות,
    עברתי טיפולי פילינגים אצל קוסמטיקאית בכירה ,
    זה גרם לשיפור פגמנטציה וצלקות אבל האקנה חוזר מפני שההשפעה של הפילינג היא לא על היווצרות האקנה אלא יותר על מצב העור. \
    לאחר מכן התחלתי טיפול ראקוטן והפצעוני הבגרות שלי נעלמו ב99% מדי פעם יוצא לי פצעון אחד ,
    הפסק מיד את כל הטיפולים ותבקש רק טיפול רקאוטן זה מחולל פלאות, יש גם תרופה דומה בשם מינוציקלין אבל היא לא עוזרת לטווח הארוך , רק רוקאטן !!! אתה תברך אותי.
    הרואקטן בנוסף ריפא לי צלקות עקב האקנה והרגשתי כאילו שאני נולדתי מחדש,
    אני סומכת גם על אורית שתתן לך תשובות מקצועיות היא קוסמטיקאית מצוינת.
    בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאודליה

בדוי
    15/06/2009

תודה רבה לך , התשובה שלך באה בול בזמן :)
    שמעתי שיש תופעות לוואי לרואקטן , זה נכון ?
    אני שואל כי יש לי בעיה בקצב הלב (קצב לא סדיר )
    ודרך אגב , בת כמה את ( אם אפשר לשאול )
    תודה רבה !!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה

אורית בן יהודה
    15/06/2009

היי :)וברוך הבא לפורום.
    אתה בגיל ההתבגרות ובגלל השיניוים ההורמונליים(הורמון הטוטסטרון- ההורמון הגברי)העוברים על גופך מצב האקנה מחמיר, כנראה גם עקב טיפול לא נכון , כפי שכתבת.
    ראשית לגבי הפצעים ה"שמנים ונפוחים", אלו פצעים שלא יצא להם ראש מוגלתי והם מאוד מכאיבים.
    ישנה משחה בשם איכטימול , ניתן להשיג בבית המרקחת , אני חושבת שכיום גם ללא מרשם, זוהי משחה בצבע שחור עם ריח מאוד לא נעים, אך במריחה נקודתית על הפצעים (ציסטות) שתארת , היא גורמת לדלקת להתנקז החוצה ובהרבה מקרים חוסכת שימוש באנטיביטיקה.
    אני לא נגד רואקוטאן , ישנם מקרים שבהחלט יש מקום לראקוטן (אקנה וולגריס אקשנית שלא מגיבה לטיפולים אחרים), אך לפני שימוש בתרופה עם כל כך הרבה תופעות לוואי (קרא קצת בגוגל).
    אני חושבת שאתה צריך למצוא קוסמטיקאית שטובה בתחום הטיפול באקנה, ניתן לעשות רבות
    כדי לאזן עור שמן ואקנתי, החל מניקוי שחורים אך, זה לבדו לא מספיק חשוב לשלב פילינגים,
    ישנם כיום פילינגים נהדרים הנעשים ע"י קוסמטיקאיות שביחד עם התאמת תכשירים פעילים , הדרכה נכונה לשימוש מעקב וביצוע פילינגים קלים תוך כדי, יכולים בהחלט לאזן עור אקנתי.,ניתן לשקול טיפולי פוטותרפיה במקרה הצורך.
    כמו כן ישנם טיפולים פוטודינמים לאקנה אתה יכול לשאול בפורום רפואת עור פוטודינמית את ד"ר סמדר שרייבר. זהוא טיפול יותר אגרסיבי מהטיפול הפוטותרפי, אך במקרים מסוימים כדי לשקול אותו- לא ראיתי מה מצבך, אני כותבת לך את כל האופציות האפשריות.
    אין ספק שאתה זקוק לקוסמטיקאית טובה ומקצועית שתטפל בךותדריך אותך אותך בגילך הצעיר איך לטפל בעור בצורה נכונה.
    הכי חשוב לא להכנס למצבי רוח ולחץ , הדבר מחמיר מאוד את מצב העור .
    כמו כן דפדף בפורום, כתבתי עצות רבות לגבי הגיינה בבית במצבי אקנה- חשוב.

מקווה שתרמתי לך ,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

נכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבדוי

חן
    16/06/2009

הייי
    כתבתי לייעץ לך ממקום של ניסיון אישי, אני יודעת זה סיוט!!!
    אבל זה לא מחליף תשובה מקצועית של רופאים, תגש לרופא עור ותדבר איתו על כך, הוא גם יסביר לך את תופעות הלוואי , בסהכ אני יודעת שתופעות הלוואי השכיחות ברוקאטן הן:
    יובש לכן יש צורך להשתמש בסבון שלא מייבש את העור, כמו כן חובה להצטייד במקדם הגנה מפני השמש בגלל שבזמן הרוקאטן יש רגישות בעור, השתדל גם לא להיפצע בזמן הרוקאטן,
    ועוד תופעת לוואי שידועה היא שזה גורם לדיכאון , לגבי בעיות לב אני לא חושבת שיש קשר, אבל שוב פעם , תשובה מקצועית תקבל אצל הרופא .
    ולגבי שאלת הגיל אני בת 17 וחצי ולקחתי רוקאטן בגיל 15 בערך.
    בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו