מלזמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלזמה
    אורנה
    24/06/2009

שלום,
    כבר לפני יותר מחצי שנה אבחן אצלי רופא עור מלזמה: כתמים חומים מעל השפה העליונה(נראה כמו שפם) וכן כתם על האף. טופלתי ב-ג'ל אזומד 4% (הידרוקינון), פעם ביום לפני השינה.
    כשלא הועיל - הועלה המינון ל-8% הידרוקינון - משחה שהוכנה בבית מרקחת - וכבר יותר משלושה חודשים של שימוש אך אין שיפור משמעותי בכלל. אני בת 48 ותמיד היה לי עור נאה ולא בעייתי בכלל. זה מאד מפריע לי. האם יש מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלזמה

הוספת תגובה

• מלזמה

אורית בן יהודה
    24/06/2009

היי אורנה:)ברוכה הבאה לפורום.
    אני צריכה כמה פרטים נוספים כדי לתת לך תשובה מקצועית.
    1.חשוב לי לדעת מה צבע עורך :בהיר , מדיום ,כהה, נסי לתת לי תאור מדוייק, יש לכך משמעות בבחירת החומרים הפעילים המדכאים את המלנין - הגורם לכתם החום.
    2. הקפדת כל מריחת קרם נגד קרינת השמש? ואני מתכוונת למריחת שכבה כפולה כל שעתיים בחשיפה אלשמש , אפילו הקצרה ביותר.
    3. השתמשת בהידרוקינון לבד ?או שצרפו לכך, במשחה שהוכנה בבית המרקחת חומרים קרטוליטים
    כגון רטין A , חומצות אלפא הידרוסיות וחומצה קוגית, ראי מה כתוב לך על הכופסא וכתבי לי.
    תמיד יש מה לעשות למרות שמלזמה זו תופעה עקשנית, אך חשיבות יש רבה לחומרים בהתאם
    לצבע העור מאחר וכל מדכא למלנין עובד בצורה שונה.
    מצפה לתשובתך כדי שאוכל לעזור.

בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאיות רפואית-אורמדיקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנתונים שביקשת

אורנה
    25/06/2009

אורית, תודה רבה על התייחסותך לשאלתי
    הוספתי תמונה .
    הנתונים הם:
    1.עורי בצבע מדיום, לא ממש בהיר.
    2.בעבר לא הקפדתי על מריחת קרם הגנה. כיום, מכיוון שהזהירו אותי כי הטיפול בהידרוקינון מחייב הגנה , אני מורחת קרם הגנה בעיקר באזורים המטופלים(מעל השפה העליונה ועל האף).אך רק ביציאה מהבית, ולא כל שעתיים - בעצם פעם ביום.
    3.החומר הפעיל במשחה הוא הידרוקינון בלבד, בריכוז 8%.

ברשותך אוסיף משהו:
    בסביבות גיל 30+ התחלתי למרוח קרם לחות מהסוגים הקיימים בשוק. להערכתי רוב הקרמים שהשתמשתי בהם הכילו מקדם הגנה SPF כלשהו. לפני כשלוש שנים התחלתי להשתמש בקרמים טבעיים והם לא הכילו מקדם הגנה מהשמש. האם יכול להיות שזה הגורם למלזמה?
    לצערי היום אני מבינה את חשיבות מריחת קרם הגנה, ועם זאת, לפעמים שומעת על כך שיתכן שמכילים גם חומרים מזיקים, ולכן אולי אני ממעיטה במריחתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרת כתמי עור / מלזמה

אורית בן יהודה
    25/06/2009

היי אורנה:)
    ראשית הגורם למלזמה הוא בדרך כלל הורמונלי , הריונות , שימוש בגלולות והורמונים.
    וככלל כתמי עור ופגמטצייה לא נוצרים ביום אחד(למעט כתוצאה מכיוות), נזקי השמש נוצרים מיום היוולדנו, לעור יש זיכרון, הוא נפגע כבר בגיל צעיר יותר , הכתמים יוצאים בגיל מאוחר יותר, מאחר והפימנט נמצא בשכבות העמוקות של העור , עם השנים הוא נדחף החוצה על פני העור השכבה הנראית לעיין. כמו כן כתם ותיק הוא כתם שניתן לראות (במכשור מתאים )שהוא כבר יושב עמוק בתוך הדרמיס ונראה גם באפידרמיס ובשכבה החיצונית שלו, אלו הם כתמי העור הקשים ביותר
    לטיפול !זו טעות נפוצה לחשוב שהכתם הופיע פתאום.
    אני מבינה שאת ההידרוקינון קיבלת מרופא, אני לא מבינה זאת, כדי להבהיר מלזמה יש לטפל בחומרים קרטוליטים(מקלפים/ממסים) כגון רטין A , חומצה גליקולית 10 % או חומצה לקטית 10%
    חייב להיות חומר מקלף כדי שהידרוקינון יעשה את עבודתו, ללא כך הוא לא יכול לחדור כל כך עמוק לעור כמו שצריך ,במיוחד כשמדובר במלזמה, כמובן אני מבקשת לא להזכיר שמות על פני הפורום אך אני נדהמת כל פעם מחדש מטיפולים שרופאים נותנים כאשר יש להם אפשרות לרשום לך למשל נוסחת קליקמן, שמוכרת מאוד לרופאי עור, הנוסחה מורכבת לפי צרכי העור מהידרוקינון רטין או חומצות אלפא וביתא הידרוקסיות, חומצה קוזית, הידרוקוטיזון ועוד . האחוזים נקבעים לפי מה שמחליט הרופא הנוסחה יכולה להכיל רק שלושה מרכיבים או יותר.
    חשוב מאוד , כדי להבהיר כתמי עור קודם כל לקלף(רטין או חומצות) שנית לתקוף את הפיגמנט
    בשני מנגנונים למשל שילוב של חומצה קוג'ית ומגזרותיה מתקשרת ליון נחושת שנמצא במולקולת טירוזינזא. החומצה הקוג'ית נוצרת ע"י גידול חיידקים על מצע מזון אי יציבות והתחמצנות עם סוכרים או בשיטה כימית(עובדת בשיטת לקידת יונים).
    הידרוקיניון עובד במנגנון שונה לחלוטין, שילוב של שני חומרים המשפעים על המלנין כל אחד בצורה שונה יחד עם חומצות חומצה קוג'ית ומגזרותיה מתקשרת ליון נחושת שנמצא במולקולת טירוזינזא. החומצה הקוג'ית נוצרת ע"י גידול חיידקים על מצע מזון אי יציבות והתחמצנות עם סוכרים או בשיטה כימית. שילוב של שני חומרים בפועלים על המלנין יחד עם חומר מקלף הוא האידיאלי
    גם קוסמטיקאיות פרא רפואיות יכולות למכור לך תכשירים פעילים המכילים עד 2% הידרוקינון
    +חומצה קוזית חומצה אלפה וביתה הידרוקסי ויטמין C ועוד, בנוסף קוסמטיקאית טובה תבצע קילוף קל או המסה של העור בקליניקה ותדריך אותך נכונה כיצד להשמר משמש, זה הדבר שמקוממם אותי ביותר שרופאים לא מסבירים ומזהירים את הפציינים מחשיפה לשמש.

אשמח לעזור לך בהמשל בכל שאלה.

ולזכור, קרם הגנה!!
    בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורנה
    26/06/2009

תודה רבה אורית על התשובה המקיפה והמועילה!
    בהחלט אסיק את המסקנות מכך!
    אולי במקרה את יכולה להמליץ על קוסמטיקאית בתל אביב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבי לי למייל

אורית בן יהודה
    26/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו