מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לייזר או אינפרא..?לילך27/06/2009
שלום, יש לי 3 שאלות :
1. אני רוצה לעשות הסרת שיער בכל הגוף ומתלבטת בין לייזר לאינפרא אדום..
איך עליי לבחור ? יש לי עור בהיר מאוד ושיער כהה מאוד. אני יודעת שלייזר ואינפרא אותו דבר חוץ מהעובדה שאינפרא יותר טובה לכהה עור. אבל מה זה אומר לגבי בהירי העור ? להם מומלץ לייזר?
2. האם באינפרא אדום מגלחים את השיער קודם כמו בלייזר?
3. האם יש איזורים בגוף בהם לא מומלץ לעשות אינפרא/לייזר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר או אינפרא?
אורית בן יהודה28/06/2009היי מיכל:)ברוכה הבאה לפורום.
הן ב IPL (אינפרא אדום) והן בלייזר מגלחים את השיער לפני הטיפול, סוג השיער והעור שלך אידאלי
לשתי השיטות.
ההבדל היחיד הוא שהסרת שיער ע"י לייזר שהיא קרן אור צרה וממוקדת , כואבת הרבה יותר ולכן
מאלחשים את המקום ע"י אמלה כ50 דקות לפני לפני הטיפול .
לאומת זאת בIPL האור והאנרגיה מתפזרים ע"י קריסטל המובנה בידית הIPL בצורה שווה.
אין צורך באלחוש המקום והטיפול נוח יותר למטופל.
כמו כן יש לקחת בחשבון שמריחת משחת אילחוש על איזורים נרחבים, עלולה להיות מסוכנת
חומר האילחוש מכיל לידוקאין היכול לשבש את קצב הלב, בארה"ב פורסמו לפחות שני מקרי מוות
עקב מריחת שטחים גדולים באמלה, יחד עם זאת הדבר נדיר.
לשאלתך לא מומלץ לבצע IPL או לייזר בפנים או באזורים בהם השיער פלומתי מידי ולא יגיב לטיפול.
מקוה שעניתי על שאלך, את מוזמנת להתייעץ בכל התלבטות.
בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך !
לילך28/06/2009קודם כל תודה על התשובה הטובה והעוזרת..
אם ככה, אני חושבת שענית על שאלתי.. אלך על האינפרא.
1. שמעתי על מכשיר IPL שלא מצריך גילוח.. קיים דבר כזה ?
2.אני רוצה להסיר שיער בכל הגוף... אם יש מקומות שזה לא אפקטיבי כל כך - האם זה עלול להחמיר יותר ממה שהיה ? במידה ויש כאלה, אשמח אם תצייני כדי שאדע לא להתקרב אליהם.
(האיזורים שמציקים לי הם הגב, ידיים ובטן- בטן מלא ולא רק פס...=/) מה דעתך על מקומות אלה? מגיבים טוב לטיפולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער לא גילוח
אורית בן יהודה28/06/2009היי:)
ישנם מכשירים מהישנים יותר שעוצמותם חלשה ולכן ניתן לבצע הסרת שיער גם ללא גילוח.
אבל!! חשוב להבין את התהליך כדי להבין מדוע חשוב כן לגלח לפני הסרת שיער!
כדי להסיר שיער .חשוב שכמה שיותר אנרגייה מה תגיע מפני העור אל זקיקי השערה והנימים שמספקים לה חמצן, המתרה היא לצרוב את נימי הדם, לכן חשוב לגלח ובעת הסרת השיער גם ללחוץ מעט על העור עם
המכשיר כך האנרגייה לא מתפזרת על שיער שלא גולח, אלה מתמקדת מפני עור פנימה על הפיגמט של השיער. הלחיצה על העור מקרבת יותר את נימי הדם וכך יותר אנרגיה מושקעת בכלטיפול ומפיקים את מקסימום התוצאות.
האזורים המגיבים בצורה הטובה ביותר הם רגליים מפשעות בתי שחי, ידיים יש צורך ביותר טיפולים
גב, במידה והשיער פלומתי מידי יש להזהר, לא תמיד מגיב טוב לטיפול יש צורך באבחון נכון והחלטה נבונה של המכון המטפל. לגבי הבטן פס טבור בדרך כלל מגיב יפה במידה והשיער שחור לגבי שאר הבטן יש לבדוק כמו בגב.
הזהרי מהבטחות של הסרת שיער שהוא פלומתי מידי, שיער כזה יוסר רק ע"י אפילציה וחבל להתאכזב מטיפול כושל.
בברכה,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית..
לילך30/06/2009מאחר ואני מאוד שוקלת להתחיל את הטיפולים בזמן הקרוב, חשוב לי לדעת משהו אחד...
מה מצב הביניים שבין טיפול לטיפול ?
האמת שכרגע אני מגלחת את האיזורים האלו (למרות שאני יודעת שזה לא הכי טוב שבעולם, אבל רק כי אני יודעת שאני אלך על אינפרא כדי להסיר לצמיתות.. אז אני חייבת משהו בינתיים
כי יש לי חבר, וממש לא נעים לי שהוא יראה קוצים או משהו כזה.. :(
מה דעתך ?
תוכלי להסביר לי מה הולך להיות בכמה חודשים הקרובים במהלך הטיפול שלי ? ואיך אני אסתדר מבחינת הזמן שבין טיפול לטיפול מבחינת אסתטיקה?
אגב, במידה והאינפרא לא תועיל באיזור הבטן כולה (לא רק פס) - היא עלולה להחמיר לצמיחה מוגברת..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער - התהליך
אורית בן יהודה01/07/2009ראשית, ממש לא נורא שאת מגלחת משום שאת מתכוונת לעבור טיפולי הסרת בIPL(אינפא) וככל שהשיער עבה וכהה יותר הטיפול יהיה אפקטיבי יותר, למרות שגילוח לא בהכרח מגביר צמיחה, רק במקרים מסויימים , השיער נראה יותר עבה וקוצני משום שיערה הגדלה ללא גילוח תדיר היא דקיקה יותר בקצוות החיצוניות ושמגלחים יש תחושה שהשיער עבה יותר, כמו בשיער הראש שמספרים ומיישרים קצוות.
התהליך הא כזה: מאוד חשוב בפעם הראשונה שאת מגיעה לייעוץ לותר על הגילוח למספר ימים כדי שמי שיתאים עבורך את הטיפול יראה את סוג השערה- כך בוחרים מכשיר או מכוונים את המכשיר הIPL לאורך גל האור היעיל ביותר לסוג השיער שלך.
לאחר הטיפול תהייה צמיחה לתקופה שבין שבועיים עד שלושה שבועות ואז השיער ינשור מעצמו,
בתקופה זו את בהחלט יכולה לגלח את האזור הדבר לא יפגום בטיפול גם כך שיער זה עבר תהליך
וינשור בסופו של דבר כך שאת לא צריכה להסתובב לא מטופחת.
הטיפול הבא יערך כחודש וחצי (לא לפני!) - יש צורך בזמן זה כדי לאפשר לשיער לצמוח , בדרך כלל במידה ואין בעייה הורמונאלית והטיפול היה יסודי , כבר תהיה צמיחה דלילה יותר, גם לטיפול השני חשוב לתת לשיערה לצמוח לא יותר מידי רק כדי להתאים את אורך גל האור בדיוק כמו בטיפול הראשון.
לפני התקדמות הטיפול יתכן ולאחר כשלושה ארבעה טיפולים כבר ניתן יהיה להרחיק את זמן הטיפול.
בקיצור, בכל תקופת הטיפול את יכולה לגלח! אין צורך להסתובב לא אסתטית, למעט מספר ימים לפני הטיפול כפי שהסברתי.
לגבי הבטן, מאוד לא מומלץ לעבור טיפול באזור פלומתי מידי שכנראה לא יגיב, בקשי מהמכון המטפל במיקרה של ספק לבצע טסט על ריבוע קטן באזור ואז אני ממליצה לך להמתין כשלושה חודשים ולראות אם השיער צמח כמו בשאר האזור או במקרה הרע עבה וצפוף יותר ובמקרה הטוב דק ודליל יותר, כך תהיי בטוחה לגבי יעילות הסרת שיער באזור זה.
באזור הפנים , ממש לא מומלץ לגלח !
מקווה שעזרתי, את מוזמנת להתיעץ בכל שאלה.
בברכה,
אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)