מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום יש לי שאלה בנוגע לאפלציהרחל14/07/2009
אפלציה מה נגרם בטווח הארוך לעור עשו על כך ניסוים? הרי החשמל מפוצץ תנימים שמזינים תשערה משו כזה זה מה שהבנתי ברגע שאין הזנה לשערה זה לא חוסם גם את החמצן לעור?אני מעונינת לעשות אפלציה באיזור הפנים באיזור רחב אבל אני חוששת מהתוצאות לעור בהמשך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק אפשרי לעור לטווח ארוך מאפילציה
אורית בן יהודה14/07/2009היי ברוכה הבאה לפורום:)
בתהליך האפילציה, החשמל לא "מפוצץ" את הנימים אלה צורב ומקריש את נים הדם המספק חמצן
לשערה.
את בעצם שואלת "האם בכך שאין חמצן לשערה אין חמצן גם לעור הפנים?" שאלה מעניינת...
מבחינת אספקת הדם אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג, נים הדם הכרחי רק לשם
אספקת חמצן לשיערה, בעור יש המון כלי דם צירפתי לך תמונה להמחשה, הנים עצמו נצרב, אך כמות הדם הזורמת בעורנו ומספקת חמצן לא פוחתת.
מחקרים אמפיריים בנושא אני לא מכירה, אך מהכרת התהליכים אני יכולה להעלות תאוריה אפשרית לנזק העלול להיווצר מבחינת פגיעה בעור לטווח ארוך ואיך למנוע אותו.
חשוב לדעת שכל תהליך דלקתי (פצע כוייה /צריבת הנים גורמת לכוייה קטנה) עלול לגרום לשחרר רדיקלים חופשיים , זהו תהליך העלול לגרום למראה לא יפה של עור הפנים אך ניתן לפתור אותו ע"י טיפול נכון.
אסביר מהו רדיקל חופשי : כל אטום מכיל אלקטרונים, ההתחמצנות נוצרת כאשר מולקולה מאבדת אלקטרון..
המולקולה שאיבדה אלקטרון "מחפשת" את החסר לה ובדרך כלל תוקפת מולקלה אחרת כדי להשיג ממנה אלקטרון אחר וכך הלאה זהו תהליך החימצון.,(בלי שום קשר לאפילציה התחמצנות נגרמת כל הזמן בכל איבר בגופנו ).הדרך למנוע תהליך זה הוא טיפול ע"י נוגדי החימצון(ויטמין C לדוגמאׂ) לנוגדי החימצון יש אלקטרון עודף שהם יכולים למסור וכך נעצרת שרשת החימצון.
אכילה נכונה ומריחת סרום ויטמין C ונוגדי חימצון אחרים ימנעו את הנזק ויתנו חיים לעור הפנים.
התחמצנות נגרמת כל הזמן ומוגברת ממתח נפשי מעישון משמש ועוד....
מצד שני.. ביצוע פילינג לפנים גם הוא כוויה וידוע שהדבר משפעל את העור וגורם להפרשה של קולגן
ושיפור העור, לכן נותנים נוגדי חימצון להשלמת התהליך- כך שאפשר לקחת את התאוריה לכיוון
שונה וחיובי. זו רק תאוריה.. לכן אם את אוכלת בריא ומורחת נוגדי חימצון , אין לך מה לדאוג.
את מוזמנת להתיעץ בכל שאלה.
בברכה,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)