מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לפותוטרפיה???אנג'ליקה27/07/2009
שלום אורית.
יש לי קוסמטיקית ,אני מאוד מרוצה מימנה,סבלתי מי אקנה קשה,תיפלתי באקנה בראקוטן ואקנה חזר.לפני כי 8חודשים סימתי סידרה טיפולים בפוטותרפיה שהיה מוצלך מאוד.הבעייה שעכשיו חזרו מספר פצעים לא רציני.הקוסמטיקית המליצה לעבור סידרה נוספת שעולה לא מעט כסף. מה את ממליצה .עם יש אפשרות אחרת,אשמח לעצתך.תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לפוטותרפיה???
אורית בן יהודה27/07/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום.
לגבי הרואקוטאן ב40 % מהמקרים האקנה חוזר, חשוב שתבדקי את המערכת ההורמונלית שלך
בהרבה מקרים של חזרת אקנה לאחר רואקוטאן האקנה הוא הורמונאלי.
עברת סדרת טיפולי פוטתרפיה עם הטבה משמעותית, אני מניחה שקיבלת גם תכשירים קרטוליטים
כגון חומצה גליקולית או אזלאית, תוך כדי הטיפול וכהמשך לשמירת המצב הרגוע.
יש לקחת בחשבון שאחד הגורמים לכך שמספר פצעים חזרו היא החום והלחות של יולי, לכן חשוב במיוחד בתקופה זו למי שסובלת מאקנה לנקות את העור בתדירות גבוהה יותר והמלצתי לעשות
זאת בנוסף לתכשירי הניקוי שהקוסמטיקאית נתנה לך, היא ע"י מטליות לחות טיפוליות לאקנה שלא מגרות מידי את העור, יש כאלו לחברת "תפוח"- נמכרות בבתי מרקחת ואצל קוסמטיקאיות.
לגבי סדרה נוספת של פוטותרפיה, הטיפול הפוטותרפי אכן משפר את מצב האקנה לתקופות ארוכות , לא ראיתי אותך אך את כותבת שהמצב לא רציני.
במיקרה כזה שווה לעבור פילינגים קלים אצל הקוסמטיקאית שלך ואולי להוסיף חומר קרטוליטי נוסף כגון הבוסטר של חווה זינגבויים, או RETINOLIC XS SERUM של מיריים קיסר פעמיים שלוש בשבוע.
תכנית טיפול כזו תעלה הרבה פחות כסף ותשפר את המצב.
במקרה של פצעים גדולים ,כואבים ללא ראש מוגלתי, את יכולה לקנות בבית מרקחת משחה בשם איכטימול- משחה שחורה (הריח לא נעים) מניחים טיפה ממנה על הפצע הכואב וחומר גורם לניקוז הדלקת.
כך תוכלי להתמודד עם ההתפרצות הלא רצינית של האקנה ללא טיפול פוטותרפי.
שוב- לא ראיתי אותך, התיעצי שוב עם הקוסמטיקאית שלך, אני בטוחה שבצב לא רציני היא תוכל להעזר בטיפולים שהצעתי.
בברכה,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)