הבהרת כתמי עור כהים מאיזור השפם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבהרת כתמי עור כהים מאיזור השפם
    חוה
    22/08/2009

מוצרו לי כתמי עור דיי כהים באזור השפם. דבר שנראה לא נעים אפילו כאשר אני מסירה את השפם
    נראה אילו יש לי עדיין.
    אני לוקחת גלולות מסוג גינרה.
    אולי אפשר להבהיר בבית?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הוספת פרטים לשאלה

חוה
    22/08/2009

עוד כמה פרטים: אני בת 36 אחרי 3 הריונות עם עורי בצבע מוקה.
    לא משתמשת במסנני קרינה , בקיצור לא בדיוק מקפידה...
    את גלולות הגינרה אני לוקחת כבר יותר מ- 10שנים חוץ מאשר בתקופות ההריון כמובן.
    מקווה שתוכלי לעזור לי.
    תודה , חוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרהת כתמי עור מאזור השפם

אורית בן יהודה
    23/08/2009

היי חוה:)ברוכה הבאה לפורום.
    לפי תאורך הכתמים נוצרו משילוב של עור בצבע מוקה - עור הנוטה מאוד לפיגמנטציה, שלושה הריונות ושימוש בגלולות - נראה שאת סובלת ממלזמה- זוהי פיגמנטציה על רקע הורמונאלי.
    הטיפול הנכון עבורך הוא: ראשית והחשוב מכולם , הקפדה על מריחת קרם הגנה שנוח לעורך
    בתדירות גבוהה וכוונתי בכך: כשאת בחוץ מריחה נדיבה של חסם שמש כל שעתיים! גם כשאת יוצאת למספר דקות עלייך להקפיד ולהיות מוגנת מהשמש!.
    הטיפולים לכתמי עור הם מגוונים, החל מהתאמה של חומרים פעילים המדכאים את המלנין (החומר הגורם לשיזוף צבע עור , שיער וכתמים) רצוי שבקרם הבהרה יהיו חומרים להבהרה שעובדים כל אחד במנגנו שונה לדוגמא : חומצא קוג'ית וארבוטין או הידרוקינון, יש להתאים בנוסף קרם קרטוליטי , במקרה של עור מוקה הייתי נזהרת מחומרים מגרים מידי כגון רטין A - במרשם רופא אלא מתאימה
    לך קרם המכיל חומצה לקטית גם מקלף/ממיס קלות ובעל אכויות הבהרה משל עצמו חוץ ממהחומרים המדכאים את המלנין- יש לשלב חומר קרטוליטי וחומרים מדכאי מלנין ולהקפיד על ענייין ההגנה מהשמש.
    ניתן לשלב במקרה הצורך טיפולי הבהרה גם ע" י קוסמטיקאית רפואית, אני לא ממליצה בעור בגוון שלך על פילינג הגורם קילוף אלא על שילוב טיפולי פילינג הגורמים הבהרה ומעודדים את חדירת החומרים לשימוש ביתי.
    פניה לקוסמטיקאית רפואית ליעוץ ולהתאמת תוכנית טיפולית והקפדה על הטיפול לאורך זמן יכולים לעזור, עלייך להיות מודעת לכך שבגילך, גם לאחר הגעה להבהרה מסויימת (מלזמה לא תמיד ניתן להבהיר לגמרי), יש להמשיך ולהשתמש בחומרים פעילים כפעמיים שלוש בשביוע ובקרם הגנה כל הזמן!
    פיגמנטציה מסוג זה היא כרונית ,נוצרה במשך השנים בשכבות העמוקות יותר של העור עד שעלתה לשכבת העור העליונה הנראית לעיין. אני מציעה לטפל , אחרת הכתם יחמיר עם השנים.
    אשמח לענות על שאלות אם יעלו.
    בברכה,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו