מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מס' שאלותערן20/09/2009
אורית שלום!
אני בן 20. אשמח מאד לקבל את עזרתך בנושאים הבאים:
1) ברצוני לברר אחת ולתמיד את עניין השפעת הגילוח על אופן צמיחתה של השערה; חיפשתי רבות באינטרנט ומצאתי אין-ספור התייחסויות לנושא, כאשר ע"פ רובן, מדובר במיתוס גמור - לגילוח או גזירה של שערה אין שום השפעה על קצב גדילתה, צבעה, עוביה וכו'. קראתי שאף נערך מחקר של ממש בנושא (פורסם ב"Nature") שבו נבדקה השפעת הגילוח על קצב צמיחת השיער בקבוצת הנחקרים, ומסקנת המחקר הייתה זהה. ולמרות הכל, 2 דברים עדיין לא מובנים לי:
(א) אם שואלים גבר בן 50, שמתגלח בסכין גילוח מאז הנערות, האם במשך השנים הוא הבחין בשינוי בקצב צמיחת הזיפים, עוביים או חוזקם - הוא יאמר שהזיפים אכן נעשו עבים יותר וקצב צמיחתם גבר עם השנים, וכי הזיפים כיום נראים אחרת מכפי שנראו בגיל ההתבגרות. אם כך, כיצד אפשר לומר שהגילוח אינו משפיע על תכונות השערה?
(ב) אם בכל זאת המסקנה היא שגילוח לא משפיע על תכונות השערה - האם הדבר נכון לגבי השערות בכל איזורי הגוף, ללא יוצא מן הכלל?
2) בהמשך לשאלה הקודמת:
אני מעוניין לסדר מעט את הגבות בעזרת פינצטה, באופן שיראו יותר מסודרות. מצד שני, חשוב לי שהשינוי לא יבלוט מאד כלפי חוץ. קראתי הסבר בנושא באתר אינטרנט מסויים, שבו נכתב כי אחד השלבים הוא סירוק הגבות כלפי מעלה וגזירת השערות ה"בולטות" (כלומר, אלו שחוצות את הגבול העליון של הגבה) בעזרת מספריים.
הרעיון נשמע הגיוני, אבל דבר אחד מדאיג אותי (שוב): האם גזירת שיער הגבות עם מספריים לא תאיץ את קצב צמיחתו, או תגרום לו להיות עבה/שחור/בולט יותר?
3) באיזור שבין זווית העין לפאת שיער הראש, ישנן שערות דקות מאד (יחסית לזיפי הזקן הרגילים). השיערות אומנם לא בולטות במיוחד כלפי חוץ, אך ברצוני לשאול, האם צריך או כדאי להסיר שיערות אלו? ואם כן, האם להסירן כרגיל בעזרת סכין בזמן גילוח הזקן, או שיש להסירן בדרך אחרת?
4) מאז גיל ההתבגרות, יש לי סימני מתיחה באיזור הגב (מעין "פסים" עמומים על העור). בתקופה האחרונה השתמשתי בקרם "Elastan", אך נראה שהשפעתו לא מורגשת במיוחד.
ברצוני לשאול, האם ידוע לך על דרך אחרת יעילה להעלמת סימני המתיחה?
תודה רבה על עזרתך וסליחה על השאלות הרבות :-)
שנה טובה,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' שאלות
אורית בן יהודה22/09/2009היי:)ברוך הבא לפורום
אכן לגילוח השיער לפי כל המחקרים אין השפעה.
הסיבה לכך שגבר שהתגלח מגיל הבגרות ובבגרותו השיער עבה וצפוף יותר היא הפרשת הורמונים טטרוגנים - טוסטטסטרון ההרמון הגברי .
ישנה סיבה נוספת שיערה בנויה כמו קנה סוף כאשר הקצה שלה דק יותר , כאשר מגלחים או גוזרים השיערה נראית עבה יותר.
לגבי הגבות אכן ניתן לקבל מראה מסודר ויפה של הגבה ע"י גזירה , ממליצה לך זאת אצל קוסמטיקאית.
גזירת השיער תגרום לו להראות עבה יותר מהסיבה שכתבתי (קנה הסוף) אך מסודר ואסתטי יותר, לכן מי שמתחיל בגזירת הגבות חשוב שיקפיד על על אחת לחודש.
לגבי השיער שבזוית העין , אני ממליצה להסיר אותו ע"י SELSCTIF PRO או אפילציה.
אין מה לעשות לגבי סימני המתיחה.
בברכה,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)