מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לאקנהבדוי06/10/2009
שלום,
אני בת 13 וסובלת מאקנה וולגריס,עור שמן וקומודונים באף בלחיים כבר כמעט 4 שנים.
אני רוחצת את הפנים בעקביות בוקר ולילה(פעם השתמשתי בסדרת 3 השלבים של קלינק "אנטי-בלמיש" אך זה לא עזר מספיק לעור שלי אז עכשיו עברתי למוצרים של ג'ייד),ובנוסף לכך אני משתמשת בקובייה שכזו לפנים ובלילה ובייבוש נקודתי.
אני כ"כ מקפידה על ניקיון עור הפנים,לא אוכלת ג'אנק פוד.
אך בגלל שהמחזור שלי לא סדיר כלום לא עוזר,
מה תוכלי להמליץ לי לעשות ?
בתודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לאקנה
אורית בן יהודה06/10/2009היי:)
מצב של אקנה וולגריס מחייב טיפול מקצועי, מוצרי קליניק ודומיהם טובים לעור ללא בעיות אך אינם פעילים דיים, משום שהם נמכרים ללא שום פיקוח ומעקב על המטופל /מטופלת.
חשיבות רבה יש לטיפול נכון באקנה וולגריס משום שזה סוג האקנה החמור יותר וחוסר טיפול נכון עלול להותיר בך צלקות גם במקרה ואת לא "מחטטת" בפצעים, משום שפצעי אקנה וולגריס
עלולים לחדור לעומק ההעור ולפגוע השכבה הבזלית, זו השכבה המייצרת תאים חדשים וכאשר היא נפגעת נוצרת צלקת .
ישנם טיפולים רבים לאקנה וולגריס, חלקם תרופתיים כגון ראוקטאן, אך זו תרופה בעלת תופעות לוואי קשות .
בקוסמטיקה הרפואית ניתן לטפל באקנה וולגריס ע"י פוטותרפיה - אור כחול הפוגע בחומר שמפריש חיידק האקנה ונקרא פורפירין , האור הורס את הפורפירינים החיוניים להתקיימות חיידק
ה P. ACNES בשילוב פילנגים קלים לריפוי האקנה.
הטיפול הפוטותרפי מתבצע ללא מגע יד ונותן תוצאות מרשימות.
ישנם גם טיפולים ע"י חומרים פעילים הנותנים תוצאות יפות לכן חשוב ביותר שתיגשי לאבחון
לאבחון אצל קוסמטיקאית רפואית טובה, כדי להתאים לך את הטיפול הנכון
ובמהרה כדי שלא יווצרו הצטלקיות.
בהצלחה,
אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)