מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לאוריתעינת09/10/2009
שלום רב,
אני מעתיקה את שאלתי מפורום רפואת עור אסטתית מכיוון שאין מענה ואני מאוד מקווה שתוכלי לעזור לי.
שימוש נכון בחומרים בהריון עינת
17.09.09 09:20
שלום, בת37 ,מתכננת הריון.כעת משתמשת במוצרים של Avene שמכילים רטינלדהיד לסירוגין עם קרם חומצות אלפא ןביתא הידרוקסיות לעור שמן ומעורב.אינני רוצה להמשיך עם ויטמין A במהלך ההריון לכן שאלתי היא האם מותר למרוח חומצות הידרוקסיות כל ערב,הכוונה על בסיס יומיומי?או שמספיק מספר פעמים בשבוע?
באופן כללי שמעתי דעות ששימוש קבוע ומתמיד בחומצות הידרוקסיות עלול לגרום להזדקנות מואצת של העור?האם הדבר נכון מבחינה רפואית,מדעית?
אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברטינולהייד בהריון
אורית בן יהודה10/10/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום
מובן לי חששך משימוש ברטינלהייד בזמן הריון , רטינול מכיל ויטמין A הנחשב לחומר טטרוטגני - חומר העלול לגרום מומים בעובר, לכן אין להשתמש ברטין A (המצריך מרשם רופא)בזמן הריון.
Avene היא חברה טובה הנמכרת בפרמים, התכשיר אינו מצריך מרשם רפואי ובמידה ולא רשום
עליו בפירוש שאסור להשתמש בחומר בזמן הריון, מעידה על כך שכמות הרטילנוהייד בו נמוכה מכדי לגרום לנזק כל שהוא גם בזמן הריון, ובכלל אחוז החומרים הפעילים הנמכרים לקהל הרחב בפרמים ללא פיקוח רפואי או ללא מעקב של קוסמטיקאית רפואית נמוכים מאוד .
אך אני בהחלט מבינה את חששך ויותר חשוב שתהייה רגועה בזמן היריון יותר מכל חומר פעיל שתוכלי לחזור לשימוש בו לאחר הלידה.
חומצות אלפא וביתא הידרוקסיות ניתן למרוח בזמן הריון אין להן שם השפעה טטרוגנית,
הדבר היחיד שאת צריכה להקפיד עליו בזמן שימוש בחומרים בעלי השפעה קרטוליטית (חומצות למשל) הוא להגן היטב על עורך מפני נזקי השמש בכלל ובהריון בפרט.
משום שבזמן הריון יש נטייה (המושפעת מההורמונים המופרשים בגוף בהריון) לפיגמנצטייה - כתמי עור. הגנה טובה משמש משמעותה מריחת חסם שמש כל שעתיים כשאת מחוץ לביית גם בימי החורף, עצה הטובה להריון בפרט ובכלל כדי לשמור על העור יפה לאורך שנים.
קרמים על בסיס חומצות ניתן למרוח כל לילה במידה ואין רגישות.
לגבי שימוש בחומצות והזדקנות מוקדמת , כל חומר מקלף כולל רטין A הגורם להשלה של תאי עור ועידוד יצירת תאים חדשים ובריאים יותר גורם להתחמצנות , בטח שמעת על המושג "רדיקלים חופשיים" הגורמים להתחמצנות ומזיקים לגופינו וגם לעור. חומרים פעילים עלולים לגרום להתחמצנות משום שעצם פעולת הקילוף גורמת לדלקת ברמת התא וכל דלקת גורמת להתחמצנות.
אך חומרים נוגדי חמצון המוספים לתכשירים טובים ,או ניתנים למריחה בשעות היום מתקנים את המצב כך שהעור יוצא נשכר- פעולה קרטוליטית מחדשת וללא נזקי התחמצנות.
המשך התשובה בהמשך השרשור המערכת מגבילה במילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצות -נזקי התחמצנות, נוגדי חמצון
אורית בן יהודה10/10/2009אסביר בפרוט בצורה מדעית כפי שביקשת, את הסיבה לכך ששמעת ששימוש ממושך בחומצות גורם להזדקנות מוקדמת.
כל חומר מקלף כולל רטין A הגורם להשלה של תאי עור ועידוד יצירת תאים חדשים ובריאים יותר גורם להתחמצנות , בטח שמעת על המושג "רדיקלים חופשיים" הגורמים להתחמצנות ומזיקים לגופינו וגם לעור. חומרים פעילים עלולים לגרום להתחמצנות משום שעצם פעולת הקילוף גורמת לדלקת ברמת התא וכל דלקת גורמת להתחמצנות.
אסביר מהיא התחמצנות ואיך שימוש בנוגדי חמצון מתקנת את המצב:
נזקים של רדיקלים חופשיים והתחמצנות מתרחשים כל הזמן ללא קשר לשימוש בתכשירים ,כל נשימה גורמת להתחמצנות , מתח נפשי גורם להתחמצנות נזקי שמש ועד..
אי אפשר לעצור את התהליך הוא חלק מתהליך ההזדקנות הטבעית של הגוף כולו.
ניתן בהחלט לעקב תהליכים ע"י דרך חיים בריאה .
תהליך ההתחמצנות:
כל אטום ואטום בגופינו מוקף באלקטרונים התחמצנות נגרמת כאשר אלקטרון סביב האטום משתחרר וסביב האטום נותר מקום פנוי. מה שקורא מבחינה מדעית :האטום החסר אלקטרון מחפש אטום חסר אלקטרון נוסף מתחבר אליו ונוצרת שרשרת של אטומים שספגו נזק חמצוני .(רדיקלים חופשיים)
אתן אנלוגיה טובה לתהליך התחמצנות:
מכונית שאיבדה גלגל לוקחת גלגל ממכונית אחרת וזו ממכונית אחרת וכך הלאה , התוצאה אף מכונית לא נוסעת ! (נזק)
שימוש בנוגדי חמצון עוצר את תהליך ההתחמצנות משום לנוגדי חמצון יש חלק פנוי לתת לאטום חסר האלקטרון וכך נעצרת שרשרת ההתחמצנות.
זוהי הסיבה ששמעת ששימוש קבוע בחומצות "עלול" לגרום להזדקנות מוקדמת.
חברות קוסמטיקה טובות מודעות לתהליכים אלו ודואגות להוסיף נוגדי חמצון לתכשירים, כך שתהליך ההתחמצנות נמנע.
כמו כן רצוי להוסיף סרום נוגדי חמצון המותאם לעורך בשעות הבוקר, כמובן שרצוי לאכול גם תזונה עשירה בנוגדי חמצון , דבר המגן על הגוף כול מפני נזקי רדיקלים חופשיים
כך תצאי נשכרת גוף בריא ועור יפה ובריא.
הריון בריא וקל
בברכה,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית – אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה נוספת
עינת10/10/2009שלום אורית!! תודה רבה!!!!!!!! תשובה כל כך מפורטת ומרגיעה!!!! תודה שוב על שהשקעת מזמנך!
הבנתי שכיוון שכמות החומרים בתכשירים שאני משתמשת אינה גבוהה והם אינם יוצרים רגישות או גירוי,ניתן להשתמש בהם במתכונת יומיומית.שקלתי בעברי לעבור לקרמים מקצועיים,אך בינתיים הטיפול שיש לי מספיק.אמנם אם אני מבינה נכון העבודה נעשית בצורה מתונה יותר מתכשירים מקצועיים או רטין A אך העור בהחלט משתפר ועדיין ממשיך להשתפר.לכן עדיין אינני רוצה להוריד מינון אלא להמשיך עד ההריון עם שני הקרמים לסירוגין ואחר כך רק עם החומצות בכל ערב,שמלבד שימור העור מטפלות גם בשמנוניות ופצעונים שיוצאים לפעמים.בבוקר אני משתמשת בקרם הגנה עם spf 50 או 20 שאותו אני מחדשת במהלך היום.
מה שלא ברור לי - מדוע ממליצים להוריד את תדירות השימוש בחומרים פעילים כאשר העור מגיע למצב הרצוי? האם בכדי שהעור לא יתרגל ל"עזרה מבחוץ"?האם יש תקופה מקסימלית של שימוש סדיר וכדאי לעשות הפסקות? אני משתמשת ברטינלדהיד קרוב לשנה ובחומצות כחודשיים.וכמו שכתבתי קודם עדיין ישנם שינויים במראה העור.
סליחה על ריבוי שאלות,ותודה מראש על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע ממליצים על שינוי בחומרים?
אורית בן יהודה13/10/2009היי:)
לעור יש נטייה להתרגל לחומרים פעילים, לכן הומלץ לך להוריד את תדירות השימוש, כך העור לא מתרגל ואת יכולה להמשיך לטפל באותו מוצר, מלבד זאת לעיתים במצבים מסויימים בהחלט ניתן להוריד את התדירות כדי לשמר את השיפור ואין צורך בשימוש יום יומי. לא ראיתי אותך לא יודעת אם הורדת המינון מתאימה לך, אך את זו שמרגישה בשיפור וזהו "מבחן התוצאה".
.כאשר משתמשים במוצרים מקצועיים ופעילים יותר , ניתן לאחר זמן שימוש בתכשיר (הדבר אינדבדואלי) להוסיף חומרים המשפעלים את העור לתקופה קצרה, ע"י כך ניתן לקבל מחדש את אותה השפעה של התכשיר על העור . לחילופין ניתן לשנות מידי פעם את סוג החומר, או להוסיף סרום פעיל , האפשרויות הן רבות, לשם כך עלייך להיות במעקב אצל קוסמטיקאית רפואית טובה
העובדת עם מגוון חברות.
את בהריון לכן לא הייתי ממליצה לך לשנות כרגע את הטיפול את הרי מרוצה ועדיין מרגישה בשיפור, כפי שכתבתי התרגלות לחומר הינה אינדבידואלית ובמקרה שלך ההשפעה המטיבה על העור ממשיכה.
בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!עוד משהו קטן.
עינת14/10/2009הי, כרגע אני לא בהריון, מקווה שבקרוב. לכן כתבתי שעד השגת ההריון אני רוצה להמשיך עם שני הקרמים לסרוגין-רטינלדהיד וחומצות AHA+BHA ולאחר מכן להשאיר רק את החומצות על בסיס יומי.למרות שאני מבינה שגם ויטאמין A במינונים האלה ובצורה הזאת שלו אינו טרטוגני בהריון.אך כפי שכתבת -מעדיפה להיות רגועה ולא לחשוב.
אז, לסיכום,אם הבנתי נכון,עם עדיין העור משתפר -אין מניעה להמשיךבתדירות יומית.ברגע שאראה שהמצב הפך לסטטי,אוריד מינונים.
שוב, תודה לך!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!עוד משהו קטן.
אורית בן יהודה15/10/2009היי:) חשבתי שאת כבר בהריון .. בכל אופן מקווה שתקלטי בקרוב.
לשאלתך , את בהחלט יכולה להמשיך שימוש יומיומי כל עוד התכשירים מטיבים עם עורך, כשהמצב יהפוך לסטטי עדיף לשנות חומר במידה ואת מעוניינת בשיפור נוסף, במידה ואת מעוניינת רק בשימור ניתן להוריד מינונים.
יש לקחת בחשבון כשתכנסי להריון , העור יכול ללהשתנות עקב השינויים ההורמוליים, במקרה כזה לעיתים יש צורך בשינוי תכשירים .
אני כאן לכל שאלה.
בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!
עינת16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)