מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקנה(רוזציאה)אנונימואוס16/11/2009
שלום.
אני בן 28.
הלכתי לרופא עור בגלל הופעת פצעים באף דמויי אקנה.
הרופא חושב שזה רוזציאה.
זה בא בתקופות פעם זה מחמיר וכל האף אדום דלקתי ונפוח.
ולפעמים זה רגוע ושקט.
הוא רשם לי מינוציקלין (TAB) וכן קלירקס ואיזשהו ספירט למריחה יום יומית.
לתקופה של חודש.
מה שרציתי לשאול,
יש המלצות כלשהם ממה להימנע?
האם יש תכשירים מומלצים למניעה?
בכלל הייתי רוצה להיפגש עם קוסמטיקאית רפואית.אני גר באזור הדרום אם יש המלצות אשמח.
תודהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה(רוזציאה)
אורית בן יהודה16/11/2009היי :)ברוך הבא לפורום
רוזציאה- Rosacea : היא מחלת עור דמויית אקנה המחלה מתחילה באודם של המקום הנגוע לרוב מופיעה דווקא באזור הלחיים קטנים מלווה בנימי דם מורחבים - קןמפרוז .
בין הגורמים המחמירים את הרוזצאה נמנים לחץ נפשי,מזג אויר חם מידי או קר מידי , אמבטיות חמות סאונות, אלכוהול ואוכל חריף ,.
רצוי להמנע עד כמה שאפשר מהגורמים המוזכרים, בין הטיפולים היעילים לרוזציאה נמנים התרופות שקיבלת מהרופא: אנטיביוטיקה וטיפול מקומי במתכשירים.
כמו כן, טיפולים פוטודינמים בטיפול זה בטיפול זה נמרח על העור חומר הנקרא ALA. חומר זה רגיש לאור ונספג בנימי הדם ובבלוטות החלב לאחר כשעה חושפים את המקום לאור כחול (משמש גם בהצלחה רבה לריפוי אקנה - טיפול פוטותרפי) בארץ משתמשים במכשיר הנקרא CLERE100XI החשיפה לאור הכחול יחד עם מריחת ALA גורמת לתגובה פוטודינמית - הטיפול הנעשה רק ע"י רופאים מומוחים .
כמו כן ניתן לעבור טיפול בטכנולוגיית אלוס טכנולוגייה זו משלבת IPL בשילוב בוו זמנית עם תדרי רדיו, טכנולוגיה זו גורמת לפגיעה מינמלית באפידרמיס (שכבת העור החיצונית) ופוגעת בנגעים בעומק העור . מאחר שסוג זה של אקנה אינו מאופיין בנקודות שחורות אלה בנימי דם מורחבים. לאנשים הנוטים לרוזציאה יש ריבוי כלי דם ונטיה להסמקה והפצעים מופיעים כהמשך לתופעה זו ,הטיפול בטכנולוגיית אלוס פוגע בנימי הדם מקריש ומכווץ אותם הדבר תורם להטבה משמעותית ברוזציאה.
בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)