מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימן אדוםשרון ל.23/02/2010
שלום
שמי שרון אני בן 18
לקחתי רואקוטן עד לפני חצי שנה
לאחר הרואקוטן נשארו לי סימנים אדומים כתוצאה מהאקנה עצמה שהם עברו חודשיים שלוש לאחר סיום הרואקוטן.
אבל סימן אחד, שהוא בוודאות לא מהאקנה ונוצר כנראה מטראומה לעור בחודש האחרון של הרואקוטן בו העור היה מאוד מאוד רגיש. חשוב להדגיש- זה לא שנפצעתי באזור או שהיה נגע של אקנה באזור, בגלל זה גם הסימן הזה הוא די תעלומה בעיניי.
זה סימן סימן מאורך, כמו שריטה גדולה על הלחי בצבע אדום
רופא עור אמר שזה פיגמנטציה
זה מאוד מדכא אותי, גורם לי להיות עצבני והביטחון העצמי שלי ברצפה בגלל זה
ניסיתי משחת הבהרה בלי הצלחה
כנראה שהכתם עמוק בעור
התחלתי 2 טיפולים של IPL וחשבתי שזה מה שיעלים ואני לא רואה תוצאות
אני מיואש
אני פונה אליכן לעזרה אולי תוכלו בסך הכל לייעץ לי על טיפול ועל מקום
חשבתי אולי על לייזר שישייף את העור או משהו אחר שיוכל להעלים..
אולי הגעתי למקום הלא נכון אבל כל עזרה שלא תהיה שתוכל לעזור לי תשמח אותי מאוד
אני מוכן להעלות תמונה של הכתם אם זה יוכל לעזור לך להחליט.
תודה רבה על העזרה
אני אעריך מאוד כל דבר שיוכל לעזור לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן אדום
אורית בן יהודה23/02/2010היי:)ברוך הבא לפורום.
לפי תאורך אני מניחה בשבעקבות השימוש ברואקטן שגורם ליובש רב וקילוף העור התבקע שוב ושוב בעדינות באותו מקום וכתוצאה מכך נוצרה פיגמנטציה הנראית כמו שריטה.
חשוב לציין שלאחר שימוש בראקוטן אסור לבצע שום קילוף לייזר או שיוף עור (פילינג) עד שתחלוף שנה.
אתה מתאר סימן אדום המעיד על עור שנפגע ולא התחדש עדיין, ניתן וחשוב לטפל בחומרים שידכאו
את הכתם האדום מלהפוך לחום , חשיבות רבה יש להמנעות משמש ומריחת קרם הגנה מספר פעמים ביום. החשוב ביותר הוא שתהייה רגוע, לעור לוקח כשנה להתחדש לחלוטין לאחר שימוש ברואקוטן זו הסיבה לכך שאין לבצע פילינג או טיפול חודרני בתקופה זו,מסיבה זו יתכן שהסימן יחלוף מעצמו.
אשמח אם תציין באלו חומרים התנסית ללא הצלחה.
בברכה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אורית בן יהודה24/02/2010התמונה לא נפתחת בצורה זו , יש אופצייה להוספת תמונה בפורום השתמש בה.
זכור מה שכתבתי לך בהודעה הקודמת לגבי התחדשות העור לאחר שימוש בראקוטאן, זכור שעם טיפול נכון(והגנה משמש) ואולי גם בלעדיו העור עשוי להתעושש ולתקן את עצמו - לא ראיתי את התמונה עדיין , בכל אופן חבל שהדבר יגרום לך לדכאון, במצב דכאוני הכל נראה גרוע הרבה יותר ממה שהוא וסביר להניח שהבעייה ניתנת לטיפול.
בברכה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שרון ל.24/02/2010לפני כמה חודשים הייתי קצת בשמש
בלי קרם הגנה
לא ידעתי את ההשלכות ואולי כנראה זה הפך את הכתם לבולט יותר וקשה יותר לטיפול...
אולי תהיה דרך להעלים אותו בסופו של דבר
אבל סבלנות של חצי שנה אין לי
ואני בכלל לא רואה שהזמן משנה את הכתם הזה לטובה או לרעה
כבר כמה חודשים הכתם הזה פשוט תקוע איך שהוא באותו גוון ובאותה צורה.
האם יש דרך כלשהי בחצי שנה שעד שנה לאחר הרואקוטן להבהיר אותו לרמה כזו שלפחות כמעט לא יראו אותו עד שאוכל להעלים אותו לגמרי
ניסיתי לצרף תמונה דרך האתר מקווה שהצלחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית
שרון ל.24/02/2010קבעתי תור אלייך ליום ראשון
אני בא מהקריות ואני בא לייעוץ במיוחד כי אני יודע שיש לך מכשיר שיוכל לאבחן את הכתם ואז אוכל לדעת מהו עומקו וסוגו האמיתי.
מקווה שתוכלי לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אורית בן יהודה24/02/2010היהחשפות לשמש בזמן שימוש ברואקוטן וגם לאחר מכן גרמה ככל הנראה לפיגמנטציה , בנוסף ביצעת טיפולי IPL שבזמן הנתון ובמצב העור לדעתי רק הזיקו, אך זו פיגמנטצייה טרייה ועם כזו קל יותר להתמודד בהתאמת טיפול נכון. אמנם לאחר שימוש ברואקוטן(כחצי שנה) לא מומלץ לבצע פילינג - קילוף עור אך ניתן להתאים תכשירים שידכאו את המלנין ויגרמו לחידוש מהיר יותר של העור, לעיתים פעולות מתונות ובטוחות מניבות תוצאות טובות מקילוף העור.
בברכה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)