האם יש צורך למרוח איזשהי משחה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש צורך למרוח איזשהי משחה?
    נטלי
    05/03/2010

היי אורית נכנסתי לפורום הזה ממש במקרה והתשובות שאת נותנת פה לאנשים ממש מקצועיות, השאלה שלי היא כזאת לפני כחודש ושבוע עשיתי פילינג רוז דה מאר (שיוף שני) והקוסמטיקאית שיפשפה לי יותר מדי דווקא באיזורים בהם העור רגיש מאוד הכוויות עוברות מאוד לאט. אגב אני בת 26 אם זה עוזר.
    אני מפחדת מצלקות ואדמומיות שנשארת כבר הרבה זמן מה את חושבת עליי למרוח על מנת לעזור לעור שלי להחלים כמה שיותר מהר? אם בכלל צריך משהו, אני כמובן מורחת קרם הגנה נגד השמש בבוקר לפני שאני יוצאת לעבודה ובצהריים לא יוצאת החוצה בכלל. וגם שאלה נוספת איזה קרם הגנה טוב את מכירה כי הקוסמטיקאית שאצלה אני משקמת את העור אמרה לי שקרמים תוצרת אירופה מקדם הגנה שלהם אני צריכה להוריד בחצי כלומר 50 SPH זה 25 .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פילינג -טיפול בעור בסיום התהליך

אורית בן יהודה
    07/03/2010

היי:)ברוכה הבאה לפורום.
    קראתי גם את תגבותך לשירשור בנושא פילינג רוז דה מאר ואכן ביצוע פילינג רוז דה מאר לאחר שבועיים מביצוע פילינג ראשון הוא לא מקצועי , לעור לוקח לפחות חודש לחדש את עצמו תלוי בעצמת השיוף. פילינג רוז דה מאר הוא פילינג מכני ועומק החדירה ותוצאות הקילוף תלויים ביד המבצעת את הטיפול. במקרה שלך העור עדיין לא התחדש גם אם הקילוף היה שטחי מאודביצוע פילינג נוסף בתקופה שציינת בהחלט עלול לגרום לחדירה עמוקה של הפילינג לשכבת הדרמיס - משמעות הדבר היא שעורך עבר פילינג עמוק או חצי עמוק שרק רופאים מורשים לבצע.לאחר פילינג מסוג זה (נניח שהיית מבצעת אצל רופא) יש תופעות לוואי כמו אדמומיות מתמשכת כפי שאת מתארת.מאחר ולא ראיתי אותך והכל במסגרת הפורום אני יכולה לייעץ לך לגשת לרופא עור שירשום לך משחת טריאולון (מכילה קורטיזון במינון קטן) , עוזרת מאוד לשיקום העור במקרים אלו, בנתיים עד שתגעי לרופא אני ממליצה לך למרוח אחת משתי משחות הניתנות להשגה בבתי המרקחת ללא מרשם: "בפנטן +" או "ויטה מרפן" מאוד מרגיעות ועוזרות לעור להשתקם.
    כמובן למרוח קרם הגנה כל שעתיים בשכבה כפולה, אני ממליצה לך על קרם ההגנה של ד"ר כדיר SPF 32 - בספריי בעל מרקם קליל אינו כבד על העור גם בימים חמים שלא רחוקים מאיתנו.
    הקרם עולה עד 70 ש"ח אין צורך להוציא כספים על קרם הגנה תוצרת חוץ.
    מספר ה SPF זהה במוצרים תוצרת הארץ ומוצרים תוצרת חוץ וליידע כללי אסביר מה מה משמעות הSPF , ניקח לדוגמא קרם עם SPF 32 - משמעות הדבר שכל עוד מרחת מריחה נכונה חשוב למרוח שתי שכבות (כל המחקרים שנעשו על קרמי הגנה נעשו בתנאי מעבדה כשהנחת הקרם הייתה נדיבה! ) 32 דקות בחשיפה לשמש = 1 דקה חשיפה ללא הגנה וכן 15 SPF + 15 דקות בשמש = לדקה חשיפה ללא הגנה. משמעות הדבר שיש להזהר בחשיפה לשמש במצבך גם אם את משתמשת נכון בקרם. יש לקחת בחשבון שקרם הגנה ליום יום לא נשאר יותר משעתיים במקרה הטוב על עור הפנים לכן אין צורך בSPF גבוה שאינו נוח על העור וגורם להזעה.
    במידה ומדובר רק באדמומיות אין סכנה להישארות צלקת, בהחלט יש סכנה להתפתחות פיגמנטציה
    בסימן ראשון של הפיכת העור מאדום לחום יש לטפל בחומרים המדכאים את פעילות המלנין בעור , במידה ויש לך סוג עור הנוטה לפיגמנטציה חשוב שהקוסמטיקאית תתאים תכשיר הבהרה למניעה , כמובן בהתחשב במצב העור ורגישותו לאחר התהליך שעברת.
    מקווה שעזרת את מוזמנת להצייעץ בהמשך .
    בהצלחה, אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם המדכא פעילות של מלנין

נטלי
    08/03/2010

היי אורית תורה רבה לך על תשובתך המפורטת
    אכן נגרם לי נזק בפנים מהפילינג, מאוד מדאיג אותי הקטע של הפיגמנטציה, הכוויות שלי עדיין במצב לא כל כך טוב כאילו חסרה לי שכבת עור, אני יכולה לראות אם אני מסתכלת ממש מקרוב את נימי הדם שלי אני כבר מיואשת מהמצב,אני כמעט לא נחשפת לשמש רק בבוקר עד שעה 9 וחצי וזמן ממוצע הוא כ 2 דקות כאשר אני מורחת 2 שכבות נדיבות של קרם הגנה SPH 50 האם זה מסוכן? יכול לגרום לפיגמנטציה?
    אני בהירת עור לא נראה לי שיש לי נטייה לפיגמנטצייה רציתי לשאול אותך בתשובתך אמרת לי שאם מופיעים סימנים ראשונים להפכת עור מאדום לחום עלי למרוח משחה הדוחה מלאנין את יכולה בבקשה להגיד לי שם המשחה.
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי

אורית בן יהודה
    09/03/2010

היי:) בהיותך בהירת עור אכן הסיכון לפיגמנטצייה נמוך (אך קיים - פקחי עיין וטפלי רק בעת הצורך) את נשמרת נכון מקרני השמש .לאור תאורך את העור כדק אדום עם נטייה לנימי דם בולטים לאחר הפילינג, הייתי נמנעת כרגע משימוש בחומרים פעילים ומתמקדת בהבראה ושיקום העור , ככל הנראה הפילינג היה עמוק מאוד , חשוב שתגשי לרופא עור העוסק באסתטיקה רפואית ומבצע פילינגים רפואיים כדי שיתאים לך משחה רפואית. ציינתי בתשובתי הקודמת את הטריאולון אך רופא מומחה בתחום יכול להתאים קרם רפואי אחר לאחר אבחון .
    קחי בחשבון שלאחר פילינג עמוק לוקח לעור הרבה מאוד זמן להיבנות מחדש חשוב שתדעי לשם השקט הנפשי שלך שלעור יש יכולת תיקון מופלאה.
    גשי לרופא מומחה .
    מקווה שעזרתי , אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

נטלי
    09/03/2010

אורית את פשוט מדהימה בתשובותיך , עוזרת מאוד
    אני חושבת שהבנת נכון מאוד את מצב העור שלי גם אם זה בהתכתבות פה בפורום, המצב כבר חודש וחצי ככה ועדיין לא יודעת מתי העור ישקם את עצמו,לפי הידע שלך כמה זמן בערך לוקח לעור לשקם את עצמו לאחר פילינג עמוק מאוד?
    מהידע וניסיון החברים שלי בכוויות כל הזמן השתמשתי בוואזלין מוערבב עם דבש וזה מאוד הקל על המצב ונתן לכוויה את הלחות הנדרשת ועכשיו אני גם שמה שמן אופלפיחה הבנתי שזה מצויין מפני כוויות ופצעים מה את אומרת על שתי הדברים הללו?
    אני גם מאוד מפחדת מצלקות? מה עליי לעשות בשביל למנוע צלקות? או אם חס וחלילה יהיו אולי יש טיפול מיידי?
    אולי את מכירה רופא העוסק ברפואה אסטתית בבאר שבע מישהו טוב, יש רופאים כאילה במכבי?
    וסליחה על עומס השאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי עוד משהו קטן

נטלי
    10/03/2010

בקשר למשחת טריאולון הבנתי שזה מיועד למריחה על מנת להוריד את האדמומיות אחרי שכבר העור ישתקם, אבל ברמת העקרון גם ללא שימוש במשחה העור שלי יחזיר את הצבע שלו, פשוט יקח יותר זמן?
    כשהייתי לפני שבוע אצל רופאת עור היא נתנה לי שתי משחות:
    1. CRM. GENTAMICIN SULPHATE
    2. ADERMA CREAM
    מה דעתך על המשחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי

אורית בן יהודה
    11/03/2010

הי:)
    אין לי תשובה בבשבילך כל עור מתאושש בקצב שלו, לגבי המשחות ADERMA CREAM מיועד לטיפול בעור מגורה, מפחית יובש ומשחזר את שכבת ההגנה של העור . GENTAMICIN הוא חומר אנטיביוטי. אני לא רופאה לא ראיתי אותך לכן יעצתי לך לגשת לרופא, אני מניחה שהטיפול שקיבלת
    מותאם למצב העור ושימוש עיקבי יביא יסייע לעורך לחזור לעצמו.
    המון בהצלחה והכי חשוב שתרגעי ותתני לזמן לעשות את שלו.
    בברכה, אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו