מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרם פנים שנקנה מחו"ל וגרם לתופעותגאולה08/03/2010
שלום רב,
לפני כחצי שנה קניתי בחו"ל, בתמרוקייה, קרם פנים של "גרנייה" והשתמשתי בו כחודשיים. במהלך תקופה זאת שמתי לב שכתמים חומים שהיו על פניי התבהרו לשמחתי הרבה. אך לא עבר זמן ופניי החלו להאדים, לעקצץ, לצרוב ולגרד דבר הגרם לי עוגעת נפש וסבל רב. כאשר ניגשתי לקוסמטיקאית שלי, היא צרחה ואמרה שנגרמה לי הרעלה עקב השימוש בקרם מזוייף. מאז ועד היום תוקפים אותי הגירודים וצריבת העור כל כשבוע לערך וגם תחושת יובש קשה. הגעתי לרופאת עור שנתנה ליקרם פנים שומני שהקל רק במעט על הסימפטומים ואני שואלת, מה עליי לעשות? האם בדיקת דם תגלה מה קורה איתי? פניי צורבות ומגרדות כל כמה ימים והתחושה לא נעימה כלל, מה גם שבשל היובש נראה עורי כ"זקן" ומלא קמטים במיוחד באזור העיניים. לתשובתך אחכה ואודה. גאולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי מקרם
אורית בן יהודה09/03/2010היי:) ברוכה הבאה לפורום
אני לא בטוחה הקרם מזוייף, מספיק והוא פעיל מידי עבורך וגרמת לעורך פילינג משימוש מוגזם וזאת משום שלא קיבלת הדרכה כיצד להמנע מגירוי ייתר בעור, לכן אני תמיד מייעצת ששימוש בחומרים פעילים יהיה בליוי מקצועי.
אפשרות נוספת היא אלרגייה לאחד מרכיבי החומר במקרה כזה חשוב להיות במעקב רופא, עוד אפשרות היא אלרגייה למוצר שאת משתמשת בו כרגע בתמימות ,במקרה כזה חשוב להפסיק שימוש בכל התכשירים כדי לבדוק בדרך השלילה רגישות למוצר קוסמטי ספציפי.
בדיקת דם יכולה להעיד העם קיימת כרגע פעילות מוגברת של היסטמינים (במקרים של אלרגיה כשהגוף "נלחם") הבדיקה לא תגלה למה את רגישה.
חשוב לזכור כי אנו נכנסים לתקופת האביב, אנשים אטופיים (אלרגיים מאוד) יכולים לסבול מתופעות אותן את מתארת מאלרגנים רבים מספור , בדיקת דם כפי שכתבי תגלה פעילות ייתר של היסטמינים (חומר שהגוף מפריש כאשר הוא מזהה חומר כאוייב - אלרגייה) במקרה כזה מתאימים טיפול תרופתי היכול לפתור /להקל - גשי לרופא
מקווה שעזרתי, אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)